icon

Čo hovoríte na prístup našej doktorky?

katkasofka
16. jan 2013

Ahojte chcem sa vas spytat na vas nazor,bola som s dcerou v nemocnici mala v hrdielku nejakeho bacila,po odchode z nemocnice mi pani doktorka dala antibiotika zinat na 2dni a ze sa mame zahlasit u obvodnej doktork ona nam ma dopisat este jedno balenie aby to dcera mala do nedele vratane z nemocnice sme isli v utorok,manzel isiel k obvodnej doktorke vo stvrtok a ona povedala ze ked nema mala teplotu a ked sa nestazuje na bolest hrdla tak ich nemusi dobrat,ale mne sa to nezda antibitika sa musia dobrat nie inak druhy raz nezaberu,a maa manzel sa jej pytal kedy mame prist s malou na kontrolu a ona povedala ze nemusime ze staci zavolat tak chm vediet vas nazor co si o tom myslite vobec ju ani nevidela co si myslite mam zmenit doktorku?

hradnapani
16. jan 2013

@katkasofka zmenila by som. Ja teda nie som fanusik ATB, ale dieta prepustene z nemocnice by pediatricka mala vidiet...

viva02
16. jan 2013

Ked lekarka z nemocnice povedala, ze ATB treba az do nedele, tak to treba dodrzat - vasa obvodna vam musi predpisat dalsie balenie. Mate spravu z nemocnice? Tam by to malo byt uvedene, ako treba pokracovat v liecbe.

sisaha
16. jan 2013

@katkasofka suhlasim s ostatnymi...ak je v prepustacej sprave napisane, ze dobrat ATb, tak ich musi predpisat.. Nech sa tam manzel vrati a vyziada si recept na atb, ak odmietne, tak hned brat kartu a ist k inej. A ten presun k inej by som riesila aj tak.. Ak ma v hrdle bacila, ktory je citlivy na zinnat a nedoberie sa, tak sa moze choroba vratit..

lea641981
16. jan 2013

@katkasofka zmen urcite 😒 alebo tam chod a vydiskutuj si to s nou 😲 hlavne ohladne tych ATB 🙄 treba ich dobrat 😲

alka221
16. jan 2013

urcite od takej dr chodte prec... liecbu treba dobrat, a to je napisane urcite aj v prepustacej sprave, okrem toho, po pobyte v nemocnici by mala dieta aj vidiet.. 😉

lilitela
16. jan 2013

@katkasofka A preco ste tam nesli aj s malou osobne? Ja tiez vybavujem vela veci cez manzela ale toto sa mi javi dolezite.

simonk_a101
16. jan 2013

no ja som uz tiez pocula, ze ak sa clovek citi dobre tak antibiotika sa nemaju nadalej brat. vraj ak clovek ma brat 7 dni atb a po 3 uz je fit tak je zbytocne dalsie 4 dni trepat do tela ant..... nevravim ze je to najlepsie riesenie ale uz som to tiez pocula....mozno je to vec nazoru lekara.... a mozno to lekarka nemysli zle aby ste sa uz neukazovali.... mozno ak mysli ze je uz dieta zdrave tak je zbytocne aby sla do lekatky, kde je plno roznych virusov a obzvlast ak je po prepusteni z nemocnice... imunita je este velmi slaba a organizmus nezregenerovany.... na zaklade jednej takej skusenosti by som este urcite nemenila lekarku.... je mlada, alebo stara? pocula si uz na nu staznosti?

katkasofka
autor
17. jan 2013

@lilitela lebo v nemocnici nam povedala,ze nemame ist s nou zbytocne medzi chorych,sak sme mysleli ze malu uvidi na kontrole ale ani vtedy ju nepotrebovala vidiet

katkasofka
autor
17. jan 2013

@simonk_a101 je starsia a pocula som staznosti uz aj od inych,ona je sice velmi mila ale nerobi ziadne odberx! Ani nic ine len popocuva a pozrie do hrdla

barca127
17. jan 2013

ATB treba jednoznacne vybrat aj ked sa stav zlepsi,pristup doktorky teda nic moc vazne by som pouvazovala o zmene pediatra

lilitela
17. jan 2013

@katkasofka aj som si myslela ze kvoli tomu aby na jednu chorobu nechytila druhu. Predsa len pobyt v nemocnici nie je sranda.

katkasofka
autor
17. jan 2013

A dnes rano sa zobudila ze ju boli hrdielko

majamat
17. jan 2013

no mam dost. zmenila by som lekarku. ATB sa musia brat vo vacsine pripadov najmenej 7 dni, ale aj dlhsie. predpokladam, ze infekcia, co ste mali, bola zavaznejsia, kedze ste boli v nemocke. aby doslo k uplnemu vylieceniu, urcite treba ATB dobrat.

majamat
17. jan 2013

@simonk_a101 mozno ma niekto taky nazor a su infekcie, pri ktorych stacia ATB kratko, ale to su skor vynimky. ATB treba urcity cas brat, aby boli ucinne. ak ich berie pacient kratko, vznika rezistencia bakterii na ATB, co moze uskodit nielen dietatu, ale vsetkym, co sa s touto rezistentnou bakteriou stretnu. to, ako sa citim, nie vzdy zodpoveda tomu, v akom stave je infekcia. ked sa citim lepsie, znamena to len tolko, ze telo vyhrava, ale nie, ze uz vyhralo nad infekciou. podla toho nazoru by sa napr. borelioza nemusela liecit, ak by pacient nemal prejavy (velmi casto ani nemaju prejavy), co je nezmysel.

liliemegane
17. jan 2013

@katkasofka ahoj, moj maly tiez bral zinat (najskor bol nachladnuty a potom mu sopliky zatiekli az na priedusky - vtedy predpisala zinat) Po tyzdni atb sme isli na kontrolu, stav bol skutocne dobry, no napriek tomu sme zinat museli dobrat, celych desat dni. Tiez by som sa vratila spat k lekarke, eventualne najdi v okoli dalsiu a jednoducho zavolaj, vysvetli situaciu a aspon budes mat dalsi lekarsky nazor, resp. potencionalnu novu pediatricku