Čo môže dieťa užívať dlhodobo na imunitu?
Dievčatá,chcem vás poprosit o radu.Je nejaký prípravok,liek alebo potravina,ktorá sa dá užívat dlhodobo alebo v prechodnom chrípkovom období aby dieta neochorelo a nenakazilo sa,bud vírusom alebo baktériou.Syn sa totižto velmi rýchlo nakazí ani neviem kedy a od koho,ale máva dost komlikované stavy chrípky a nachladnutia a mna tost znepokojuje a trápime sa obidvaja.On vymeškáva školu a ja si bohužial nemožem dovolit ostávat s ním doma.Moj zamestnávatel nemá pre toto pochopenie a kedže u nás je dost velká nezamestnanost,nemám na výber.Naposledy si manžel zobral dovolenku k nemu,ale bohužial vždy nie je niekto k dispozicii.Takže musím niečo podniknut a dopredu sa vyhýbat tomu aby sa zasa nenakazil.Momentálne je to zasa také na hrane,ale nie je to až také dramatické aké to býva.Dávam mu cečko a skúšam potraviny s tým zinkom,plus som zaradila cibulovú štavu a samozrejme ovocie a zeleninu,hlavne brokolicu.Dakujem za všetky rady a tipy.
Odporucam, ako lekarka, smer imunologia a alergologia. Treba vysetrit sirsie spektrum laboratornych parametrov, ktorych interpretaciou zisti skuseny imunolog, ci byvate casto chori,lebo mate smolu na chore deti v okoli.., alebo ma maly problem s nedostatocnou, alebo narusenou imunitou. Dlhodobo sa napr. uziva Isoprinosine, ale to je na Rp..Sasa
naši užívajú od jesene preventívne 1x za týždeň oscillococcinum / je to homeopatikum/, keď začínajú byť chorľaví, oscillo dávam každý deň. Tiež preventívne 1x denne hlivu ustricovú.
Céčko 500g a cesnak S medom.ja som dávala aj kombo :chren,cibuľa,cesnak,celý citrón aj so supou a med.každý deň po lyzicke,úplne bez chorôb.
Dcérka užíva od nástupu do škôlky Imunoglukán - 2- 3 mesiace a potom mesiac pauza. V lete vynechávame úplne. Neviem, či zabral, ale pred rokom bola chorá urt, resp. 2-3 dni v škôlke, 2 týždne doma. Potom sme nasadili toto a po cca 4 mesiacoch sa chorobnosť výrazne znížila. Dokonca aj rôzne chrípkové epidémie bola v škôlke "skalná" 🙂 No a more možno tiež niečo pomohlo.
@panidia tiež odporúčam Colostrum Compact od LR http://www.lr-slovak.com/colostrum-compact/d-19...
Ahojte dievčatá viem Vám objednat vyrobky z LR v prípade záujmu ;) stačí ma kontakovať- objednám a zašlem ;)

My berieme umunoglukan. Aby mal ucinok musi sa brat 2-3 mesiace vkuse. Pripadne kolostrum odporucaju lekari tiez