Čo na ovčie kiahne?
Mamičky, poprosila by som Vás o nejaké rady ohľadom liečby ovčích kiahní .... Moja Karolinka má už 3. deň ovčie kiahne. Kúpeme sa v hypermangáne a natierame Fenistil gelom a Tantum Verde kloktadlom. Myslím si, že jej to veľmi pomáha ale i napriek tomu máme niekoľko veľmi škaredých mokvajúcich pupáčikov. Chcela by som od Vás nejaké osvedčené rady ako ošetrovať takéto pupáčiky, aby z nich neskôr potom nevznikli jazvičky. Ďakujem 😀
Ahojte mamičky píšem tu prvý krát chcem sa opýtať dverka 9.r mi.práve prekonáva ovcie kiahne a, ak radysa do buducna mam este 1,5r.synceka keby nahodou sa tiez vysypal,chcem sa opýtať tekuty púder nevyhovuje nezasichaju dobre,zacala som ju kúpať v hypermangane kolkokrat mozem ju kúpať v ňom?a ak.mate este skusenosti sniecim.inym,s ktorym.Lepsie zasychaju kiahne.Ďakujem za každú odpoveď
@lenkaadeti Repik
ahoj naši chlapci mali od doktorky naordinovane kupanie vo vode kde sme rozpustili morsku sol a natierali sme Betadine...kupali sme 3-4 razy denne a po 5 dnoch im to krásne zacalo miznuť...my tolko 🙂
ja som potierala tea tree olejom s manukou a vobec sa neskriabali deti
Dievčatá dakujem moc moc za rady :-*
@lenkaadeti aj dva krat za den v hypermangane 🙂 moja 2 rocna teraz tyzden dozadu asi malakiahne, a ani sme nevedeli ze ich ma, a este som jej davala fenistil kvapky(na predpis u dr som poprosila) 🙂 ale zvladala to lepsie ako 7 rocna 😀
@janussss ahoj kypala som ju tiez v hypermangane vyborna vec,pri mrnuchovi ak nahodou chyti urcite budem kupat v tomto.Mam otazocku,kedy ste sli po kiahnach prvy krát von.
@lenkaadeti ja som chodila na dvor aj pocas ovcich kiahni... boli celkom fajn dni a nechcelo sa nam sediet doma, ale medzi ludi az ked vsetky boli zachnute(vtedy uz nie su infekcne.... povedala nam dr) 🙂
@janussss ahoj my sme dnes boli,no lenze nas Junior sa dnes zacal vyhadzovat kiahnami.jeden po druhom.dcérka skoncila junior 1,5r zacina
Mne bol poradeny hneď po prvom pupaku rum, čajovú lyžičku. Najstarší syn mal len na zadku a prostredny par na tvári. Najmladší s nimi prišiel zo škôlky uz obsypany a u neho uz nezabral. Rum ma ten ucinok, ze vybehnu vsetky naraz. Inak som ich casto sprchovala a potom tekuty puder. Chodili normalne von na dvor.
Ponukam tekuty puder od Galvex,neotvoreny, spotreba 8/2019 za postovne na ovcie kiahne kto by chcel
Kiahne
@ollski Ahoj, čítam, že sme maqli kiahne na dovolenke, nám to asi tiež hrozí. chcem sa spýtať od koľkého dňa ste boli mori? hypermangán od prvého dňa, len neviem, kedy by som ho mohla vziať na pláž. Ďakujem krásne Marta
@martabalalajka my sme boli žiaľ od cca druhého dňa 1.den sme cestovali, v ten deň som s nou bola na pohotovosti, MUDr. ze to kiahne iste nie su :-P a boli.... V hypermangane (slabom) som ju kuoala denne, keďže mala aj teplotu ku moru, tam kde nik nechodil sme chodili skoro ráno a az večerom... More jej robili dobre, chladilo aj liečilo, potierala som tantum verde a fenistil... Od teploty som dávala už neviem čo..
@ollski dakujem krásne, tak aspoň mám info ak by kiahne dostali pri mori.
moja 17 rocna dcerka ma ovcie kiahne a bojim sa o nu kvoli jej veku ma nejaka statna mamicka skusenost s kiahnami v tomto veku prosim?🥰🥰❤️🥺🥺

@dulemaxa A?!