icon

Čo na ovčie kiahne?

hrustik1
25. máj 2012

Mamičky, poprosila by som Vás o nejaké rady ohľadom liečby ovčích kiahní .... Moja Karolinka má už 3. deň ovčie kiahne. Kúpeme sa v hypermangáne a natierame Fenistil gelom a Tantum Verde kloktadlom. Myslím si, že jej to veľmi pomáha ale i napriek tomu máme niekoľko veľmi škaredých mokvajúcich pupáčikov. Chcela by som od Vás nejaké osvedčené rady ako ošetrovať takéto pupáčiky, aby z nich neskôr potom nevznikli jazvičky. Ďakujem 😀

lenkadlo
22. feb 2014

Mojim obom sa krase a hlavne rychlo zahojili vdaka rade lekarnicky, kazdy vecer 1\3 vane vlaznej vody do nej 1 acylpirin a trocha Alpy. Pomocit tak 3-5 minut a von, neoplachovat. Potom som natieraka Tano Harmal. Thantum verde sa lepil a gel na kiahne bol onicom. Syn mal po 14 dnoch po dcere a mal skor zahojene ako ona na ktorej sme zo zaciatku prve dva dni experimentovali 🙂 A to ich mali naozaj vsade.

laxity
3. mar 2014

Ahojte. Moja dcéra dostala kiahne vo štvrtok, veľmi minimálne je vysypana nejakých max. 15 púpačikov a uz ma od soboty aj chrasty. Je možné, že by to mala tak rýchlo za sebou? Teplotu mala iba prvú noc a kupem ju v hypermangane a na moc dávam Fenistil kvapky. Ďakujem za radu

martina21fly
25. mar 2014

@erikasadek presne tak...

nina_ba
5. apr 2014

@sona110 presne aj my sme na tomto prežili kiahne pred 3 rokmi, iba vlažný kúpel, tekutý púder a Fenistil, organizmus si s tým musí sám poradiť, prežili sme a teraz máme pokoj, tiež sa pripájam k rýchlemu uzdraveniu 🙂

maffianka004
18. apr 2014

@hrustik1 ahoj a môžem sa spýtať že tie ostatné ste mali len také začervenané fliačky? lebo malá dostala kiahne včera a má kopu začervenaných a asi len tri mokvajúce. je to v poriadku?

anasstazia
12. máj 2014

Ahojte maminky, chcem vás poprosiť o radu. Máme kiahne už šiesty deň a ešte stále sú niektoré z nich hnisavé, hlavne na prstoch rúk a nôh a iných miestach. Lekárka nás už vypísala do jaslí po 1O dňoch, ale čo s tými pľuzgierkmi... Je to normálne, aby stále pretrvávali pľuzgierikmi po toľkých dňoch? Náladu má od začiatku výbornú, lietal ako vrtuľa vrtuľová a teplota nepatrná. Ďakujem krásne za odpovede.

niky7
13. máj 2014

ahojte🙂 chcem sa opytat, ci by niekto nemal zaujem o Tanno-Hermal lotio 100 g /6,00 eur/ mali sme kiahne kupila som pre istotu dve balenia, krasne nam pomohlo aj jedno balenie uz nic nemame, ani jazvy len svetle fliaciky a toto cele neporusene balenie sa nam zvysilo🙂 dakujem

ivinka77
19. máj 2014

aj ja rada niekomu posuniem...kedze nam uz netreba 🙂 chvalabohu

mata128
29. máj 2014

Baby,su toto kiahne?????

kikushka2386
29. máj 2014

@mata128 to ma iba na ramienku ci aj niekde inde?osobne az teraz v sobotu som prvy krat videla kiahne.toto mi nevyzera ako kiahne.mozno postipane?ale fakt neviem skusenejsie sa tu urcite najdu 🙂

mata128
29. máj 2014

@kikushka2386 zatial to ma iba na ramienku....

kikushka2386
29. máj 2014

@mata128 zle trosku vidim na tej fotke su v strede take biele fliacky?

mata128
29. máj 2014
biba12
29. máj 2014

Synom pomohlo kupanie v hypermangane aj trikrat denne. A Tantum Verde. POtierala som nim vyrazky /rada od mudr./ Keď bude najhoršie a bude sa veľmi skriabať su tu fenistil kvapky. Alebo zyrtec. A za par dni bolo po kiahniach🙂

kikushka2386
29. máj 2014

@mata128 https://www.google.sk/search?client=tablet-unkn... skus porovnat.lepsie by bolo na zivo to vidiet

kikushka2386
29. máj 2014

@biba12 nam dala iba fenistil kvapky nic viac neodporucala.kazda dr ako vidim rad inak

biba12
29. máj 2014

@kikushka2386 - hypermangan kupis v lekarni, vysusuje vyrazky ozaj vyborne. Skus. VZdy , ked zacali jacat, ze ich to svrbi, napustili sme vanu a kupali sa. A zase bol chvilu pokoj🙂 Ja som im potom na noc davala zyrtec. A neskriabali sa, zvladli to dobre. Najhorsi bol 4 a 5 den... Potom to svrbelo menej a menej...

bianca
29. máj 2014

zakladne pravidlo : kazde dieta je ine a rovnako je iny je prostriedok ktory pomoze.Zaklad je antihistaminikum (napr. Dithiaden ) aby sa aspon troska zmiernilo svrbenie a natierat to co dietatu sadne.Nasej najviac sedel klasicky mentolovy puder a neskor kupel v harmanceku aj ked sa kiahne kupat nemaju.Vyskusali sme vsetko mozno no najlepsie jej robil prave chladivy puder.Tantum verde totalne o nicom,betadina toto iste.Ale mozno preto ze priebeh bol katastrofalny a nemocnici sme vyhli len koli tomu ze som zdravotnik inak sme mali ist expres hospitalizacia

mata128
29. máj 2014

@bianca
@biba12 baby,pozrite na ten obrazok nad vasimi prispevkami....mozu to byt zacinajuce kiahne?????dcera ich mala,ale odkedy ich dostala,preeslo pat tyzdnov,tak neviem ci by to teraz maly mohol dostat

kikushka2386
29. máj 2014

@biba12 ja som jej nasla vyrazky v piatok ked som isla deti kupat.tak ani som ju nekupala radsej.dala som fenistil gel iba to som mala doma a zbehli sme na pohotovost v sobotu tam nam potvrdila kiahne a iba tie kvapky nam dala.ale celkovo velmi dobre to znasa.nieje tak velm obsypana.praveze som sa cudovala ale mala aj vo vlasoch,jazyku a tak.a uz teraz ju vobec nesvrbia alebo malinko a stracaju sa.bez teploty uplne pohodka.

kikushka2386
29. máj 2014

@mata128 kamoskyne det mali odstup 2 tyzdne takze urcite moze.ja tiez tak cakam.od piatka ich mame tak uvidime kedykto to chyti

biba12
29. máj 2014

@kikushka2386 aj miji to mali v ustach, v uchu. A mladsi aj v oku.

ajka30
29. máj 2014

@mata128 podla mna to vyzera uplne ako kiahne, syn to mohol chytit niekde inde a nie od sestry. ved uvidis ci budu pribudat

biba12
29. máj 2014

@mata128 inkubacna doba kiahnije do 21 dni.Najcastejsie 17 dni. Neviem to posudit, musela by som to vidiet nazivo. Vyhadzuju sa nove? Ma to aj inde?

ajka30
29. máj 2014

@mata128 este raz na to pozeram, podla mna su to 100 percent kiahne. Kolko ma syncek? vyzera este dost maly. On moze mat omnoho slabsi priebeh.

bianca
29. máj 2014

@mata128 inkubacna doba 14 dni.Trosku divne ze su tae zoskupene ale podla mna to bude ono.Nasa mala prvu na dlani.Popozoraj ho vsade.Vlasky,pazusky a urcite najdes este pupaky.

ajka30
29. máj 2014

@bianca aj moj maly ( mal vtedy mal 10 mesiacov) mal take skupiny kiahni, tiez som si kvôli tomu nebola celkom ista, starsi to mal ine, nemal tie kiahne tak nakope

mata128
29. máj 2014

@ajka30
@bianca
@ajka30 mal nejaky malicky pupacik aj na nozicke medzi prstekmi,ale rozskriabal to,vtedy som to este kiahnam nepripisovala....naobed ked isiel spat to este na sto percent nemal,lebo sa oblial a prezliekala som mu ciste bodynko....inak mne imunologicka tvrdila,ze sa to moze prejavit az do sets tyzdnov,ale na nete som tiez citala kratsiu dobu....syncek ma dva rocky

ajka30
30. máj 2014

@mata128 no co, pribudli pupaciky? Su to kiahne?

mata128
30. máj 2014

@ajka30 nepribudli,takze asi nie 😉