Čo na ovčie kiahne?
Mamičky, poprosila by som Vás o nejaké rady ohľadom liečby ovčích kiahní .... Moja Karolinka má už 3. deň ovčie kiahne. Kúpeme sa v hypermangáne a natierame Fenistil gelom a Tantum Verde kloktadlom. Myslím si, že jej to veľmi pomáha ale i napriek tomu máme niekoľko veľmi škaredých mokvajúcich pupáčikov. Chcela by som od Vás nejaké osvedčené rady ako ošetrovať takéto pupáčiky, aby z nich neskôr potom nevznikli jazvičky. Ďakujem 😀
Ahojte. Moja dcéra dostala kiahne vo štvrtok, veľmi minimálne je vysypana nejakých max. 15 púpačikov a uz ma od soboty aj chrasty. Je možné, že by to mala tak rýchlo za sebou? Teplotu mala iba prvú noc a kupem ju v hypermangane a na moc dávam Fenistil kvapky. Ďakujem za radu
@erikasadek presne tak...
@hrustik1 ahoj a môžem sa spýtať že tie ostatné ste mali len také začervenané fliačky? lebo malá dostala kiahne včera a má kopu začervenaných a asi len tri mokvajúce. je to v poriadku?
Ahojte maminky, chcem vás poprosiť o radu. Máme kiahne už šiesty deň a ešte stále sú niektoré z nich hnisavé, hlavne na prstoch rúk a nôh a iných miestach. Lekárka nás už vypísala do jaslí po 1O dňoch, ale čo s tými pľuzgierkmi... Je to normálne, aby stále pretrvávali pľuzgierikmi po toľkých dňoch? Náladu má od začiatku výbornú, lietal ako vrtuľa vrtuľová a teplota nepatrná. Ďakujem krásne za odpovede.
ahojte🙂 chcem sa opytat, ci by niekto nemal zaujem o Tanno-Hermal lotio 100 g /6,00 eur/ mali sme kiahne kupila som pre istotu dve balenia, krasne nam pomohlo aj jedno balenie uz nic nemame, ani jazvy len svetle fliaciky a toto cele neporusene balenie sa nam zvysilo🙂 dakujem
@mata128 to ma iba na ramienku ci aj niekde inde?osobne az teraz v sobotu som prvy krat videla kiahne.toto mi nevyzera ako kiahne.mozno postipane?ale fakt neviem skusenejsie sa tu urcite najdu 🙂
@kikushka2386 zatial to ma iba na ramienku....
@mata128 zle trosku vidim na tej fotke su v strede take biele fliacky?
Synom pomohlo kupanie v hypermangane aj trikrat denne. A Tantum Verde. POtierala som nim vyrazky /rada od mudr./ Keď bude najhoršie a bude sa veľmi skriabať su tu fenistil kvapky. Alebo zyrtec. A za par dni bolo po kiahniach🙂
@mata128 https://www.google.sk/search?client=tablet-unkn... skus porovnat.lepsie by bolo na zivo to vidiet
@biba12 nam dala iba fenistil kvapky nic viac neodporucala.kazda dr ako vidim rad inak
@kikushka2386 - hypermangan kupis v lekarni, vysusuje vyrazky ozaj vyborne. Skus. VZdy , ked zacali jacat, ze ich to svrbi, napustili sme vanu a kupali sa. A zase bol chvilu pokoj🙂 Ja som im potom na noc davala zyrtec. A neskriabali sa, zvladli to dobre. Najhorsi bol 4 a 5 den... Potom to svrbelo menej a menej...
zakladne pravidlo : kazde dieta je ine a rovnako je iny je prostriedok ktory pomoze.Zaklad je antihistaminikum (napr. Dithiaden ) aby sa aspon troska zmiernilo svrbenie a natierat to co dietatu sadne.Nasej najviac sedel klasicky mentolovy puder a neskor kupel v harmanceku aj ked sa kiahne kupat nemaju.Vyskusali sme vsetko mozno no najlepsie jej robil prave chladivy puder.Tantum verde totalne o nicom,betadina toto iste.Ale mozno preto ze priebeh bol katastrofalny a nemocnici sme vyhli len koli tomu ze som zdravotnik inak sme mali ist expres hospitalizacia
@biba12 ja som jej nasla vyrazky v piatok ked som isla deti kupat.tak ani som ju nekupala radsej.dala som fenistil gel iba to som mala doma a zbehli sme na pohotovost v sobotu tam nam potvrdila kiahne a iba tie kvapky nam dala.ale celkovo velmi dobre to znasa.nieje tak velm obsypana.praveze som sa cudovala ale mala aj vo vlasoch,jazyku a tak.a uz teraz ju vobec nesvrbia alebo malinko a stracaju sa.bez teploty uplne pohodka.
@mata128 kamoskyne det mali odstup 2 tyzdne takze urcite moze.ja tiez tak cakam.od piatka ich mame tak uvidime kedykto to chyti
@kikushka2386 aj miji to mali v ustach, v uchu. A mladsi aj v oku.
@ajka30
@bianca
@ajka30 mal nejaky malicky pupacik aj na nozicke medzi prstekmi,ale rozskriabal to,vtedy som to este kiahnam nepripisovala....naobed ked isiel spat to este na sto percent nemal,lebo sa oblial a prezliekala som mu ciste bodynko....inak mne imunologicka tvrdila,ze sa to moze prejavit az do sets tyzdnov,ale na nete som tiez citala kratsiu dobu....syncek ma dva rocky

Mojim obom sa krase a hlavne rychlo zahojili vdaka rade lekarnicky, kazdy vecer 1\3 vane vlaznej vody do nej 1 acylpirin a trocha Alpy. Pomocit tak 3-5 minut a von, neoplachovat. Potom som natieraka Tano Harmal. Thantum verde sa lepil a gel na kiahne bol onicom. Syn mal po 14 dnoch po dcere a mal skor zahojene ako ona na ktorej sme zo zaciatku prve dva dni experimentovali 🙂 A to ich mali naozaj vsade.