Čo na ovčie kiahne?
Mamičky, poprosila by som Vás o nejaké rady ohľadom liečby ovčích kiahní .... Moja Karolinka má už 3. deň ovčie kiahne. Kúpeme sa v hypermangáne a natierame Fenistil gelom a Tantum Verde kloktadlom. Myslím si, že jej to veľmi pomáha ale i napriek tomu máme niekoľko veľmi škaredých mokvajúcich pupáčikov. Chcela by som od Vás nejaké osvedčené rady ako ošetrovať takéto pupáčiky, aby z nich neskôr potom nevznikli jazvičky. Ďakujem 😀
dakujem, prosim vas kedy po kiahnach mozme pouzit sprchovy sampon? dak. pekny den
ahojte, ak je tu niekto 🙂 máme kiahne od soboty rána, dnes je pondelok. krásne sa vyhádzala.. dosť ju to svrbí, fenistil je k ničomu. má pluzgieriky, našťastie je múdra a neškrabe sa. dnes som ju opláchla vo vode so sodabikarbonou 2x.. troška pomohlo na svrbenie. Doktorka kázala nenatierať ničím, tak jej to suším iba alpou. V piatok sme mali isť do tatier na lyže... doktorka povolila, samozrejme by sme boli na chate v teple. To len chalani by sa lyžovali... len stále tie pluzgiere nepukajú... a neviem čim mám zmierniť potom svrbenie, myslím že tá alpa by tú ranu moc štípala...
Viete mi niekto poradit....mam 7 mesacnu dcerku,ktora asi dostala kiahne...ma ich iba 6 take vodnate a dostala ich na ten 14 den,co je ta inkubacna doba...ale zda sa mi to malo,tak neviem,ci su to kiahne...ku dr.som ju este nechcela dnes brat,aby som jej ich nenachladila,aby som jej neposkodila...mal niekto nieco podobne... 😖
Ahojte, ak by ste niekto mali zaujem, predala by som Vam vyhodne pripravok Tanno hermal na ovcie kiahne, nepouzite balenie, exp. v roku 2016. Kupila som ho v predstihu v ocakavani kiahni, syn ich ale nedostal.
ahojte - moja konecne teraz ( 1 rocnik ZŠ) dostala kiahne, vzdy som sa bala ake to bude ale velmi v pohode...
v pondelok vecer zbadal mm prve tri a hned som vedela ze su kiahne..mala mavala vselijake vysypy ako mala a toto bolo typicke s pluzgierikom..do rana stale tie tri ale isiel s nou k lekarke a ta povedala nech pockame na vysyp...do vecera sa vysypala na asi 130 som napocitala! a do rana - to bola streda ich bolo tak asi 130 a uz vecer v stredu som videla len zasusene a nic nove....potierali sme Tanno Hermal a straaassne odporucam - naozaj vyborne nan zareagovala...od stredy sa len susila a krasne jej miznu...normalne rozmyslam ze v utorok pojdeme na kontrolu ci nemoze ist do skoly a to bude vlastne len tyzden lebo jej takmer vsetky zmizli - nadherne sa vstrebali 🙂 🙂 🙂 ma ich malo, nastastie tie velke ma len na hrudnicku takze nie je vidno...takze tanno odporucam
@bublinkajasminka ☺☺ taky isty prieben sme mali aj my.este aj dni suhlasia ked zacali.
Ahojte mamicky.Chcem sa opytat,ako rychlo sa daju vyliecit ovcie kiahne.Ked budem malu sprchovat vlaznou vodou,ci potierat tekutym pudrom?Alebo fenistil gel.Dakujem za rady.
@timka10 tekuty puder nie, ten hojenie spomaluje.. najlepsie je kupanie v slaboruzovom hypermangane, zmiernuje svrbenie a dobre vysusuje.. ani fenistil gel sa neodporuca, iba kvapky aby sa zmiernilo svrbenie..
ja som deckam davala okrem vyssie spomenuteho aj tanno hermal.lotio, ale uz aj na to som poucula nazor, ze to nie je dobre.. to ale neviem posudit, lebo moje decka mali kiahne spolu a obaja boli hrozne vyhadzani.. az do teraz este maju viditelne flaky po vyrazkach a uz je to viac ako mesiac po kiahnach..
ja ked som mala kiahne a bola som uz starsia som pouzivala puder, proste staru klasiku na kiahne a nic ziadne jazvy a nieco podobne...jazvy su hlavne, ak si to clovek skriabe a vylupne si potom uz tu akoby chrasticku...ale kazdy ma svoje overene...nasa znama davala hypermangan, kupele atd...malo to strasny priebeh, velmi mokvajuce kiahne mali doma...no co sledujem teraz nejak su tie kiahne casto, je tu o nich dost vela tem....
V lekarni dostat gel vola sa Virasooth a je priamo na kiahne. Nesvrbia a rychlo sa hoja, mame odskusane🙂
My sme už 2x mali kiahne., tekuty púder fenistil kvapky a keď je teplota tak panadol alebo nurofen. A jazvy nemáme ziadne
Baby myslite, ze okúpať sa doma v bazéne (s chlorovou) vodou sa moze?
baby prosím vás a kedy sa môže ísť pri kiahniach von? myslím len tak na balkón.
Nám sa osvedčil na kiahne Tanno Hermal: http://www.adcc.sk/web/zdravotnicke-pomocky/det...
vysoké dávky vitamínu C a potierať koloidným striebrom. Ak začalo svrbieť, dala som do vody trochu hypermangánu a okúpala som. Pomohlo to.

@ikika ahoj, a vedela by si nám prosím poradiť kedy by mohol ísť malý von....alebo v akom stave musia byť kiahne, aby dieťa mohlo ísť do chladiveho snežného dňa odtrhnúť len sneh z chodníka? 🙂, 🙂, 🙂