icon

Čo na zápal očí u dieťaťa?

brisilda
28. nov 2009

Mile mamicky chcem Vas poprosit o radu moj 6 rocny syn ma cele oci cervene pred tyzdnom sme s tym boli na pohotovosti lebo ich mal aj zahnisane predpisali nam pamikon a framikoin ktore sme uzivali 3-4 dni samozrejme ze zabrali hned na 1den 😉 No teraz po tyzdni sa nam to opat vratilo maly sa nestzuje ani na stipanie v ociach ani na bolest stale nechape preco mu nedovolim pozerat televizor alebo ist za PC (velmi rad hraje hry detsky kutik) prosi poradte mi nejaky domaci liek vraj harmancek sa na cistenie ociek od hnisu neodporuca tak som mu kupila caj na zapal ocnych spojiviek no obavam sa , ze len to nam nepomoze ☹

Strana
z3
kikkaeva
21. mar 2017

Dobry den,citam vas prispevok z minuleho roku a moja dcera ma presne ten isty problem,tento rok a aj minuly to zacalo v marci,cervene oko(iba jedno) vyskusane vselijake kvapky a masticky a nepomohlo nic,zacala som davat ocuflash a umele slzy a trochu pomohlo ale cele leto sme nevysli von bez okuliarov alebo aspon siltovky(ostre slnko ju oslepovalo) vcera to zacalo zas. Ale v zime bolo vsetko v poriadku. Tiez ma na ocku taky fliacik ako hlien alebo co. Este stale mate problemy alebo ste uz nasli nieco co zabralo? Dakujem za odpoved

rainee
21. mar 2017

@kikkaeva no my to mame z alergie a nic nepomaha. Len kortikoidy a len tych par dni co sa mozu brat,potom to mala spat. 2 sezony sme zatial fungovali tak,ze rano nakvapkali ocuflash alebo kvapky,cez den to dako prezila a vecer oci uplne cervene,tak zas nakvapkat a do rana to zmizlo a zas ten isty kolotoc ☹ od jari do jesene to trvalo posledne 2 roky. Tak som zvedava kedy to zas zacne. Hlavne ma mrzi ze to nejde vyliecit a to berie aj lieky na alergiu a nemozme ani von chodit normalne. Ale na dovolenke pri mori alebo v tatrach to nemala,to len tu kvitnu hnusne buriny...

ivusik152
1. apr 2017

@kikkaeva Môj syn má tiež to isté už 2 rok sa takto trápime kvapkali sme kromolyn sodny teraz zaditten a pár dní kortikoidy na ukludnenie.Stále ten istý kolotoč a večer aerius.Ale stále ocka červené cez den ako tak sa dá ale večer cele červené. Chceme skúsiť testy na potravinovu alergiu a nasadiť diétu.Očná vravela ze každá alergia ci už na peľ je spojená aj s nejakou potravinou a kým neprideme nato co je spúšťačom tak si nepomôžeme a ze očná hygiena vždy vyplachnut oči cez deň nevetrat. . .ale je to ťažké.Snáď z toho vyrastieme

ivet37
18. máj 2017

zdravim mamky cera ma zapal ocnich rohoviek no ma 5rokov a nechce kvapky do oci mam problem ju udrzat aj kapky dat poradite ako ju chytit? u dospeleho mam prax u malej sa bojim aby som ju neublizila nedolamala

kikkaeva
19. máj 2017

@rainee
Musim vam napisat,zmenili sme ocnu lekarku a ta nam dala nove kvapky a masticku a povedala ze je to vysokoinfekcny virusovy zapal,kvapky,po 2 tyzdnoch kvapkania 5x denne,pomohli a ocko je v poriadku,v juni este ideme na kontrolu zraku. Takze asi tolko,neviem teda co to bolo minuly rok ale alergiu asi nema. A ten hlien na ocku je vraj jazva ktorou sa zapal vyhojil a to uz jej zial ostane navzdy :(

rainee
19. máj 2017

@kikkaeva no aspon nieco zistili,uvidite ako to bude po prelieceni,ale ak by sa cervenanie oci opakovalo celu sezonu,bola by to alergia. Nam to akurat dnes zacalo,takze zaciname zas ten isty kolotoc aerius,kvapky do oci atd.a k nicomu to nevedie...☹

janamexico
18. aug 2018

@salukim ahoj ja tiez pouzivam dotteru chcela by som sa ta opytat moja mala akurat prekonava niaku virozu ma 3 dni vysoke teploty a crp nizke co jej mozem davat malinka ma 8 mesiacov dakujem

Strana
z3