icon

Čo na zaparený zadoček?

elvera
17. dec 2010

Malemu idu zubky a hnackujeme. Prebalujem ho okamzite, ako zistim, ze je pokakany, ale napriek tomu mame nepekne zapareny zadocek. Nepomaha modra indulona, sudocrem, ani imazol. Co este davate?

iwusca
17. dec 2010

ja malej davam krem len na noc ked ma tu plienku dlhsie. pouzivam rybaciu mast,teraz neviem rychlo ako sa vola, ale je v takej modrej tube s cervenym pasikom 🙂 a ked vidim, ze je trosku zaparena tak uvarim repik a vecer jej ho dam normalne do vody na kupanie 🙂 zatial sme teda problem so zapareninami nemali

bobocka
17. dec 2010

moj misko mal raz tak strasne zapareny zadok,ze sa az zajakaval od placu-z atb hovienka to bolo ☹ .tak sme utekali na pohotovost a doktorka odporucila repikovy kupel-zaaazracna to vec 🙂 staci dietatko do repiku na 5-10 min dat a ta ritka je po kupani viditelne lepsie na tom.potom pomaha tento repik v kombinacii s imazolom.😉ja pouzivam teraz striedavo na ritku sudocrem a sos niveu a ked je zle(tak ako pises pri prerezavajucich sa zubkoch),tak sem tam ten imazol zas dam.

maco
17. dec 2010

u nas jednoznacne najlepsi Bepanthen

22mamina
17. dec 2010

aj ja mozem odporucat bepanthen, sudocrem mam nerobil dobre 🙂

keskaza
17. dec 2010

najlepsie Sudocrem

vanesa77
17. dec 2010

my nepozname, co je zaparena ritka - vdaka Bepanthenu
podla nas bepanthen je najlepsi ako prevencia i ako liecba,
xixi - aku reklamu mu robime -ale je fakt ucinny 🙂

cmulinko
17. dec 2010

neviem ci sa na Slovensku da kupit obycajna kozmeticka vazelina od firmy Vaselin...nam to odporucali v porodnici.Inak som nastastie nikdy nemusela riesit nejaky zly stav zaparenin....teraz uz malemu nedavam ziadny krem a pouzivame plienky Pampers.

mastulka
18. dec 2010

nam vzdy ked rastu zubky tak maly hnackuje az tak, ze ma zapareny zadocek... ked tak bolo prvy krat, to mal chudatko moje az tak rozozraty ze sa mu urobili cervene bolestive flaky na zadocku a nedovolil nam ho vobec utriet... doktorka nam vtedy odporucila pokazde umyvat pod tecucou vodou a potom dat na to pityol... uz na druhy den flaky pomaly mizli a za par dni po zapareninach nebolo ani pocut... teraz ho mame stale v zasobach a striedame ho so sudocremom 🙂

corinno
Odpoveď bola odstránená
zuzanocka
19. dec 2010

nam najviac pomahala Jecorisova mast (rybia) poriadne nahrubo natriet a vetrat, vetrat, vetrat ritulu

katka1981
19. dec 2010

Pouzivala som sudocrem a presla som na rybiu mast, smrdi ale je lacna a ucinnejsia ako sudocrem.

marika80
19. dec 2010

umyvat len cistou vodou, nechat poriadne vysusit a ja som malu aj nechvala bez plienky sa hrat, (vzduch pomaha). (Skus odsledovat kedy sa vycika). Inac som pouzivala Sudocrem, malej pomahal.

peta1510
19. dec 2010

Nam stopercentne pomaha Pityol,aj na uplne krizove stavy! A to vtedy,ked uz nemohol zniest ani Sudocrem,ani rybaciu mast,ani Bepanthen co ho vsetko stipkalo.Ani Imazol nezaberal.Fakt odporucam.

donatoni
19. dec 2010

Tak nam pomohol obycajny stolovy olej Raciol - 100% ucinny a poradili mi to na koznom 😉

stanislavao
19. dec 2010

Sudocrem istotne odporucam a na velmi uz bolavu ritku jednoznacke Imazol krempasta
pomoze po prvej aplikacii. sudocrem natierat aj preventivne, ale uz ked je zadocek fakt bolavy, tak Imazol. A pri bolavom zadocku nepouzivat vlhke utierky, ale len cistu vodu, lebo vsetky utierky na bolavu ritku stipu.

vijavi
19. dec 2010

rybacia mast je super. pouzivam ju stale pri prebalovani. starsia dcera ju pouziva aj teraz ak ma niekedy problem. je super fakt mozem odporuci

meza
19. dec 2010

klasicky PYTIOL pomoze hned

winona24
20. dec 2010

my sme už síce skoro bez plienok....ale ja som od narodenia používala sudocrem a bephanten....max.spokojnosť...riťku sme nemali nikdy zaparenú...ale je jedna pravda ,že ja som radšej umývala vo vode a nie utierkami...teda doma......
ale raz sa stalo,že sa jej strašne zaparila.....nepomohlo nič...až Imazol krém pasta...takže na ťažké zapareniny odporúčam to 😉

spevacka
20. dec 2010

ja som kúpila tri látkové plienky (nie tie klasické, ale tie vkladacie) a ked vidím, že je zhoršený stav a nechcem Hanku nechať s holou riťkou (ak je chladnejšie), hneď dám namiesto Pampersiek látkovky na pol dňa a stav sa viditeľne zlepší. Inak Bepanthen a rybiu masť. Sudocrem mi nejako neprirástol k srdcu aje podľa mňa zbytočne drahý.

janka2732
20. dec 2010

ja striedam raz rybacia,nivea SOS a imazol tieto mam odskušane a su fajn.

ginger_fox
21. dec 2010

Cista von a vzduch 🙂 My sme mali tieto problemy nastastie v lete, tak syn mohol holoritovat a po par dnoch bolo po probleme.

lienka21
22. dec 2010

ja som rybaciu mast vymenila za sudocrem, mojmu sa naraz z rybacej zacala vyhadzobat ritka, aj bepanthen pomohol. Potom uz nebol ziadny problem, ani v letnych horucavach.

andika10
22. dec 2010

moji keď mali hnačkové obdobie, keď som už vyskúšala rôzne krémi a nič nechcelo pomáhať, poradili mi babský recept, spočiatku som tomu neverila ale fakt to pomohlo, obyčajnú bravčovú masť som natrela na zadok 😉 , nechala cez noc, a f pomohlo, skušala som to iba raz,

evline
22. dec 2010

najlepsia je modra nivea predeticky na zapareniny

ginger01
23. dec 2010

@elvera , ak mu nepomaha Sudocrem, ci Imazol (to nechapem, lebo ten zabera), tak skus Bepanten, alebo len tak vetraj ritku, ak sa da.... nasmu vacsinou po 3 dnoch zapareniny a vyrazky zmizli, dufam, ze aj vy uz mate klud....ale nabuduce aspon budes vediet, co vsetko mozes vyskusat....
mozno je dobre nedavat vela satstva v okoli zadocku......plienky, body, puncochy, gate, co sa teraz nosi v zime....hotova radost pre zapareniny
😀

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
micuska023
21. nov 2011

Moj maly ma s tymto problem stale a nic ine nepomaha len BEPANTHEN !!! Naozaj odporucam ! Do 2 dni je ritka zahojena. 🙂

jaruska74
21. nov 2011

sudokrem alebo bepanten,to vzdy pomohlo

adri2211
21. nov 2011

u nas ak nic ine nepomaha tak pytiol krem,ten zaberie istotne.

pe
21. nov 2011

u nas tiez jedine bepanthen, vyskusala som zozaciatku aj ine masticky, ale niektore to este zhorsili, takze teraz uz davam len osvedcene, bepanthen ma take jemne zlozenie, aj ked to ma dcerka velmi zaparene, nestipe ju, ked jej to natriem, ale praveze to fajne ukludni a po dvoch natretiach to ma ukludnene, odporucam...