icon

Čo na zaparený zadoček?

elvera
17. dec 2010

Malemu idu zubky a hnackujeme. Prebalujem ho okamzite, ako zistim, ze je pokakany, ale napriek tomu mame nepekne zapareny zadocek. Nepomaha modra indulona, sudocrem, ani imazol. Co este davate?

oblacik00
25. apr 2012

ja používam kozmetiku od LR

ajka23
25. apr 2012

ja mam dobre skusenosti s odvarom z dubovej kory... 😉

juliakocka
25. apr 2012

...BEPANTEN.....jednoznačne

silvia31
25. apr 2012

nám super pomohol Imazol a aj Bepanten masť, asi to je indi-vindi 😉

danusskaaa
25. apr 2012

my sa tiez trapime so zapareninkami. nevhodne prienky pre nas su Huggies, Pampers Premium Care, ani Babylove - vsetky maju taku umelu vlozku. zakazdym sme umyvali len vodickou a natierali sudokremom, stale ritka zapalena. doliecili sme to fialovou vodickou a imazolom! teraz pouzivame latkove plienky a je fajne, zapareniny sa stratili a ritka pekna... konecne

poseidonka
25. apr 2012

Cafte Baby našej malej pomohol vždy Bepanten 😀 a teraz už plienky nemáme 🙂

slniecko2011
26. apr 2012

ja som dala Sudocrem 🙂

xenicka13
27. apr 2012

imazol krempasta

modrofuzik11
10. aug 2012

ja mam vyborne skusenosti s bepanthenom. dobre funguje aj preventivne. zapareninky sme takmer vobec nemali.

nanulik
10. aug 2012

moj malý ked máva zapareniny tak umývam iba vodou, a ešte postihnuté miesta pretieram repíkom. následne na to sudocrém. aj nivea sos je dobrá, s týmito dvoma mám najlepšie skúsenosti, babylove, nivea baby (v tube) zapareniny zhoršovali

bianca
10. aug 2012

imazol nedavaj.To je na kvasinky .Tu pomoze len vetrat,vetrat,vetrat a sudocrem pripadne bepanthen.Nechaj babo rozbalene na prebalovacej podlozke alebo plienke nech dupka vetra a bude dobre

lencika
13. sep 2012

Ahoj nanulik, ja mam velmi dobru skusenost s bepanthenom, nam vzdy pomohol. 😉

anjelik2509
13. sep 2012

umyť len vodou, nechať voľne vyschnúť aj dlhšie nechať len tak na holátko a mne sa osvedčil aj Bepanthen, ale ten je podľa mňa drahý, lekárka mi dala jednu masť, a keď mala ritku najhoršie, tak to zabralo, ale tá masť je len na recept a ešte aj sudocrem ma prekvapil, ja si ho tiež dávam na pokožku na zadku ako prevenciu pred vyrážkami 😀 a dokonca si ho moja sestra dáva na akné 😀 Treba skúšať a aj plienky vedia potrápiť 😉

zenabla
13. sep 2012

Sudocrem, Bepanthen, dokonca aj vazelínu tromfol na celej čiare bio kokosový olej z Dm-ka. Žiadna chémia, konzervanty ani farbivá, čistá príroda a rýchlo vsiaka, takže možno často natierať🙂

susu3
13. sep 2012

Penaten krem-nedam nan dopustit z vlastnej skusenosti 🙂

jorsulova
28. sep 2012

Ja sa idem podelit o skusenost a pomoct aj inym mamickam. Malicky 8 mesacny bol chory pred viac ako tyzdnom tak sme sa po vzajomnej dohode rozhodli aj s doktorkou, ze nasadime antibiotika, lebo mal chytene aj hrdielko zachripnuty hlas, sopliky tak aby sa to este nezhorsilo. Dala mu augmentin, asi po 4 davke ho zacalo strasne prehanat, za den aj 10-15 x a v noci som ho prebalovala 4-5 x proste nabralo to taky rychly priebeh, ze doslovne z noci do rana al ritku uplne vyzratu z tej agresivnej stolice z antibiobik, trhlinky z ktorych mi isla krvicka a dokonca aj dva velke pupaciky. Jednoducho strasne, antibiotika sme na treti den museli hned vysadit, lebo by sa mohol este aj vyhadzat na celom telicku. Plakala som pri pohlade na tu jeho ritku a bolest, ktoru musel prezivat este aj cista voda ho stipala. Zacali sme hned riesit, nevedela som kde zacat. Za kazdym pokakanim som ho sprchovala uz od zaciatku, bez mydla potom som mu ritku fenovala susila fenom lebo uz bolo chladno v dome aby este viac neprechladol keby som ho nechala dlho len tak noleho aby mu prevetralo ritku. Ked bola ritka vysusena dali sme fialovu vodicku zase prefenovali a na nu sme striedali imazol, pitiol, sudocream proste vsetko. Nic mu nezaberalo, v lekarni nam poradili francuzsku masticku Avené Cicalfate Repair cream, doslovny zarak ako vravela aj ona. Je mala stoji 10 eur ale urcite pri takejto situacii ziadna mamicka setrit nebude. Zevraj lieci aj popaleniny a trzne rany. Trvalo to sice tyzdne kym mu teraz ritka vyzera naozaj dobre ale stalo to vela sil. Kazdy vecer pred spanim som davala na noc pitiol na striedacku s touto mastickou. A cez den tiez. Snad rada pomoze aj inym. Pa Jana

li_la
28. sep 2012

Síce som bola so sudocrémom so začiatku spokojná, no len do chvíle, pokiaľ som neobjavila lepší krémik. sudocrem je príliš parfémovaný, ťažko sa umýva, zdá sa mi dosť silný a častokrát nám aj po jeho použití zostávala červená riťka... Teraz používame avon baby krémik na zapareniny a som veľmi spokojná, jemná vôňa, dobrá konzistencia, ale čo je hlavné, odkedy ho používame, nemal synátor červený zadoček...

olivka84
28. sep 2012

bepantenova masticka je u nas cislo 1. a k tomu cista voda uz ziadne vlhcene obrusky

ivonka720
28. sep 2012

My sme mali po hnačkam extremne zaparenu ritku umyvali sme v repiku a pomohol na 100% IMAZOL

kinna
Odpoveď bola odstránená
kacka25211
14. feb 2013

my mame zaparenu rit ☹ ku a nepomaha nam nic zatial tak co mame dalej skusat?

rena34
14. feb 2013

určite pomôže IMAZOL

kerol191
14. feb 2013

my sme davali SUDOCREM nepouzivame ho stale ale ked uz vidim nejake virasocky tak dame toto a sem tam nechat aj vetrat.. 🙂

jajatko
14. feb 2013

My sme zapareniny vyriesili sedacími kúpelmi v repíku a natieraním bepanthen mastičky a do troch dní nebolo ani poznať, že nás niečo také trápilo 🙂

ivuska027
14. feb 2013

skus este Infadolan poriadne na noc na hruho hrubo hrubo, malo by sa to upravit, hned rano by to malo byt o poznanie lepsie, alebo len obycajnu rybaciu mast, resp my mame mast s rybym olejom od Galvexu(original nazov), ta vraj obsahuje vacsie mnozstvo tych olejov 😉

sonka_d
14. feb 2013

Ak to bolo fakt zlé, tak nám pomohol Imazol... a vždy pomôže na akúkoľvek začínajúcu zapareninku biela kozmetická vazelína.. používame ju pod plienku denne a super dobrá... (inak je základom bepanthenu a podobných mastí...)

dika
14. feb 2013

nam zabera sudocream

uchom
14. feb 2013

materske mlieko ...potierat casto, a nechat na vzduchu zaschnut....

krpcok
14. feb 2013

Ja som vyskúšala kadečo ale najviac sa mi osvedčila a doteraz ju používam krém weleda je perfektný a samozrejme umývať čistou vodou!!! Dá sa kúpiť v DM drogérii.

svetlusa12
14. feb 2013

my sme skusili tiez Imazol no nakoniec sme skoncili na obycajnej rybacej masticke... Rybilke.. teda takto, Imazol sme dali na vyliecenie a ked bola ritka krasna 😉 uz sme davali len Rybilku, teraz mame uz aj napr. krem Babylove z DMka

zvedavamt
14. feb 2013

ak uz nepomahaju ani kremy, co ja pamatam,tak casom pomohlo jedine pri kazdom prebaleni umyt cistou vodou,ziadne obrusky. Aj sestrinym obom to pomohlo. No a pozor aj na prekyslujuce potraviny v strave.