icon

Čo na zaparený zadoček?

elvera
17. dec 2010

Malemu idu zubky a hnackujeme. Prebalujem ho okamzite, ako zistim, ze je pokakany, ale napriek tomu mame nepekne zapareny zadocek. Nepomaha modra indulona, sudocrem, ani imazol. Co este davate?

Strana
z5
maxim_lenka
19. feb 2013

ahojte tak jednoznacne pytiol aj ked je teraz problem v lekarni ho dostat, moj ma po antibiotikach hnacku, a vcera sa chudatko zobudil s cervenou ritulou ako pavian....

charrllotte
26. feb 2013

ahoj, mne zabral odvar z dubovej kory, robila som si ho aj po porode, a rany sa rychlejsie hoja, a malemu tiez idu zubky a stolica kadejaka tak mu to uvarim, trosku si v tom posedi, alebo ho plienkou poutieram a krasne sa to hoji, tak vyskusaj a uvidis, mne bepanthen nezaberal, sudocrem a calciova mast 🙂

vianne
26. feb 2013

odporucam uvarit silny repikovy caj a kratko 5 minut v este vlaznom okupat, uz neoplachovat vodou, len jemne osusit, a co anjviac nechat pokozku vetrat....nam repik pomaha prave pri silnych zpareninach, resp pri reakcii na antibiotika.

milota164
29. apr 2013

my mame tiez tento problem ked nam idu zubky. Pri kazdom prebalovani sa osprchujeme, poriadne osusime a natrieme Bepanthenom.

janicka11
29. apr 2013

my sme tiež hocičo už vyskušali...ale sudocrem je asi najlepsii.. 🙂

slawka222
15. okt 2013

a čo hovorite na framikoinovu mastičku? maly ma strašne zapareny zadoček ani dotknut sa mu nemožem plače od bolesti....

veverka84
15. okt 2013

my sme toto mali min tyzden tiez kvoli zubkom vyskusala som mozne aj nemozne zabral jedine uvarit repik vyluhovat namocit sterilnu gazu supla som do plienky na celu noc a potom to bolo vyrazne lepsie a stale som prebalovala a na hrubo natierala kyselinou mliecnou mast zarabana to je.

katuska1144
15. okt 2013

http://www.sunpharma.sk/produkt/pasta-s-rybim-o...
tuto mi doktorka dala a neviem si ju vynachvalit....za par hodin bol klud,ziadne zacervenanie...ja pouzivam stale

didulienka11
15. okt 2013

Ak mate doma Bioptronovu lampu tak svietit nou ritku. Nam, ked uz nic z hore uvedeneho nepomahalo, tak par krat sme osvietili a krasne sa to zahojilo.

kikuska8
14. nov 2013

tak my sme pri prvom zubku mali zapareny zadocek az do ziveho, take krvave mapky mala 😔 ... chuda mala, plakala pri kazdom cikani a kakani ☹ skusila som vsetko. od dr. fialovu vodicku a pytiol... tu radili Bepanthen, niveu, rybaciu mast, sudocrem... nam na taketo zapareniny zabrala jedine fialova vodicka, Imazol a caste vetranie...

radka227
10. sep 2015

fialova vodicka je super, pomoze ked je mykoza alebo ina infekcia, mala by pomoct po par umytiach. v ostatných pripadoch ako ochranu pouzivam bepanthen, je bez parfumov, konzervantov a alergenov.

beloba
29. okt 2015

nam iba Bepanthen pomohol... a odvtedy sme ho nepustili a natierame iba tym... ale treba davat len tenucku vrstvu... ziadne rybie maste, Imazol, Sudocrem, Rybilka, Nivea nezabrali...a pri druhom synovi som s nicim neexperimentovala pokracovala som Bepanthenom a mali sme pokoj...

lili007
10. mar 2016

Pri dvoch detoch sme vyskusali uz vsetko mozne...vynemu znacky plienok, caste prebalovanie i rozne kremy. Ulavu od cerveneho zadocku a stipania nam urobila az Bepanthen extra mast. Je vhodna na kazdodenne pouzivanie. Mame ju stale aj v lekarnicke a pouzivame pri odreninach, zapareninach, podrazdenej ci vysusenej pokozke. Urcite vyskusajte.

maykaaa1122
19. mar 2016

Ahojte, ja používam výhradne bepanthen extra masť, je jemný a hydratačný.. 😉

yasamin
19. mar 2016

Jednoznačne Imazol uľaví mu rýchlo a zahojí krásne dá sa kúpiť v lekárni voľné aj na predpis vtedy je lacnejší my sme s bepanten krémom nemali dobre skúsenosti

tichanska1
19. mar 2016

Imazol

kadan
19. mar 2016

kúpeľ v ovsených vločkách a detská pasta- masť s obsahom ryb. oleja

lilu74
16. jún 2016

bepanthen extra mast krasne hydratuje a zanechava na zadocku babatka taky "ochranny film", aj vdaka nemu ho nemusis kremovat po kazdom prebaleni, je fakt ucinny, ja som ine maste ani neskusala. teraz ho maju v lekarnach aj ako balicek - mozes si vybrat bud plienocku farebnu, ponozky, alebo dudliky tusim avent🙂 a mne este pribalili aj vzorky kremikov co ma velmi potesilo🙂

autumn11
12. aug 2016

nám sa najviac osvedčil bepanthen extra pre citlivú pokožku bábätiek. Pokožku dobre premastí a ošetrí. Zapareniny sú na druhý deň zahojené a malý je v pohode, lebo ho nič neštípe.

dorka31
12. aug 2016

Nam zabera najviac Ialugen plus to ma fakt niekedy skaredu ritku a pityol....na imazol mal velmi zlu reakciu

wenka25
12. aug 2016

Imazol plus.ked nam nic nezabralo ani kupel v psenicnych otrubach ani obycajny imimal,toto zabralo.

janakristova
17. okt 2016

U nás v rodine išla na zadoček vždy len repíková masť na noc a do rána bolo všetko OK. Ak bol stav naozaj zlý tak najprv sme sa posadili na cca 10min do lavora s repíkovom čaji čo sa dieťatku stále páčilo a potom po osušení repíková masť od Dr.Dudek(najlepšia lebo je tam parou extrahovaná masť ako ju robili naše prapra babičky). Chémia 0%. Ešte aj aj babka dávala ľubovníkový olej tiež 0% chémia.

lilu7
4. mar 2017

Od narodenia som pri oboch deťoch použivala bepanthen care a problémy so zapareninami sme nemali ani pri jednom. Pri hnačkach ked bol zadoček začervenany som dala krém na noc - keď už bol starši bez plienky a do rána mal riťku v poriadku.

malfea
31. júl 2019

Keď deťom vetráte zadočky, nechávate ich úplne čisté bez krémov alebo nakremované?

alexandra9817
11. mar 2021

SOS! Potrebujem pomoc... Ja už neviem čo mám robiť, všelijaké krémy som vyskúšala malá dcérka má 17 mesiacov má zapareniny asi 10x už skúšala som krémy: rybí krém (olej), imazol, sudocrem. Už má aj tie pľuzgiere krvavé no doktorka povedala mám ju umývať mydlovou vodou a natierať imazolom ale nepomáha používam pampers vlhčené utierky možno je chyba v tom že keď ju dávam do čista jej vytieram pindulku s vlhčenou utierkou? Neviem vôbec čo mám robiť...

malfea
12. mar 2021

@alexandra9817 ak je zaparená, je lepšie nepoužívať vlhčené utierky, ale umyť vodou a jemne osušiť pritláčaním látkovou plienkou. Urierkami utieraš, ešte jej to mechanicky dráždiš a tá chémia to ešte viac zhoršuje. Mydlo by som vynechala, tiež predsa dráždi a ani dospelým sa tam dole na hygienu neodporúča, nie to ešte citlivejším deťom. Do budúcna potom, keď aj utrieš vlhčenou, nakoniec vždy po nej ošuš napr toaletným papierom do sucha a tak nakrémuj mastným krémom ako prevenciu. Ja som začiatku nesušila a tiež bol syn zaparený. Po cikaní inak neurieram, nenatieram, len dám suchú čistú plienku.

No a teraz ti teda odporúčam umývať v čistej vlažnej vode pri každom prebaľovaní. Predsalen ak to má zapálené, treba to očistiť aj od moču. Jemne osusi látkovkou a vyfénuj ju slabým ohrevom, tak aby nepálilo fénom. Keď bide naozaj suchá, natri Imazol v tenkej vrstve a nechaj ju rozbalenú, kým nezaschne (v letáku je, že musí zaschnúť). Ja som naňho aj fúkala, nech je tomu pomôžem. Imazol daj 3x za deň. Mimo neho skús Bepanthen, ten lieči aj skľudní. (Imazol bude teda na vysušenie a Bepanthen robí mastnú bariéru a tiež lieci). My ho používame od narodenia 2 roky a zaparený bol len po narodení (bral ATB a nesušila som ho po vlhčených). A krémy dávaj primerane, v tenkej vrstve, nech tá pokožka aj dýcha. Potrvá to pár dní, ale odporúčam ti vydržať. Keď často meníš krémy, nemôžu stihnúť začať účinkovať. Nám sa to hojilo týždeň - dva. No zlep bolo vidno už možno po 4 dňoch. Držím palce!

yollanda
12. mar 2021

@elvera rybilka

alexandra9817
12. mar 2021

Neviem či mám meniť plienky používam od narodenia Pampers modré active baby na premium care či vymeniť možno by bolo jej na pokožku lepšie, no teda ďakujem za radu. 🙂

Strana
z5