Čo pomáha na atopický ekzém u bábätka?

sheilla331
8. aug 2012

JE nejaka altrenativna liečba bez všeliakych masti.

gombiky
8. aug 2012

My sme mali atopicky ekzem a jedine co pomohlo, bol odvar z ovsenych otrub .... vyvarila som hrst otrub a odvar vyliala do vanicky , do vody na kupanie . Kazdy vecer .. Kym bol ekzem silny tak som dala aj do gazy tie vyvarene otruby a tym maleho umyvala namiesto hubky. Potom uz len odvar. Vysadili sme vsetky masti a davali sme len po kupani na premastenie lipobasu. Do mesiaca bol ekzem prec ... Ked sa sezonne vrati ( v jeseni) tak len v mensom a zas pridavam do kupania odvar.

xlucia
8. aug 2012

to co pise gombiky plus bepanthen na suchy ekzem

mikovka
8. aug 2012

aj mi bojujeme z ekzemom 5rokov,skusala som aj to co pise gombiky a stale sa nam vrati,bud ked je zle pocasie,oslabena imunita a stale som nestastna 😢

tunylyk
8. aug 2012

pozor na prasky,avivaze,vyhybat sa umeline a vlne v obleceni,to drazdi,u nas pomohla aj uprava stravy,na premastovanie je super obycajna modra indulona,neodporucam vela mazat hormonalnymi mastickami,casom su neucinne

rybka31
8. aug 2012

Mile mamicky, prave som docitala ohromujuci clanok ohladne parazitov a jednou z chorob, ktore mozu byt prejavom parazitov moze byt aj atopicky ekzem.Pripajam oba clanky.Viem, ze toto ochorenie je asi MOZNO odlisne u deti aj u dospelych, ale je tam mnozstvo informacii.Sama viem, ze ked potrebujem riesit podobne veci, hladam mnozstvo informacii ako na to, alebo kde by mohol byt problem.Su tam prilozene aj informacie k lekarom, ktori sa venuju tejto problematike a informacia k lekarke myslim v Cechach, ktora vie urobit vysetrenia a zistit informacie.
http://www.alternativni-medicina.eu/proc-o-para...
http://www.2012rok.sk/wp/celostna-medicina/1059...
Hlavne sa drzte a vela stastia pri liecbe.Vzdy som si myslela, ze je potrebne zistit najprv dovody pre ktore vznika taketo ochorenie a tie sa snazit eliminovat a potom vlastne vyliecite samotne ochorenie.

lubica339
8. aug 2012

je aj prirodna lecba. Mame doma 1,5 rocneho chlapceka (teda sestra ma 🙂 ) a tiez sme riesili takyto problem. V pripade exemov je problem v hrubom creve a v probiotickej crevnej mikroflore. Riesili sme to zelenymi potravinami a konopnou mastou.

danockam
8. aug 2012

ahojte, ja mam s ekzemom skusenost po cely moj zivot, mala som ho od svojich 10 mesiacov a skusila som od klasickej cez alternativnu liecbu vsetko. nepomohlo mi ani tehotenstvo ani kortikoidy, ani vynechat prasky, ani homeopatia ani cinska medicina, fytoterapia, akuponktura atd., fakt som skusila vsetko. ten atopicky ekzem - ak nie je kontaktny- je o strave a je treba vylucit histaminy. mne pomohlo hlavne to, ze som uplne vynechala kvaseny chlieb - drozdie je histaminova bomba, banany a udeniny. ale ten chclieb hlavne. ja viem, znie to hrozne, ale da sa jedalnicek prisposobit a od vtedy o ekzeme neviem. a trpela som dost a so mnou cela rodina.

a este existuje alternativa k antihistaminikam - daosin. je to enzym, ktory stiepa histamin v tenkom creve, da sa dodat zvonku. ale stale je to liekova alternativa, kdezto dieta je v podstate bez liekov a bez masti.

kusni
8. aug 2012

ahojte nám velmi pomohli kvapky bio gaia malej som ich davala skoro 2 roky .

zigzag
8. aug 2012

neockovat pomaha.....

modrofuzik11
10. aug 2012

aj kubko ma atopicky ekzem. nam pomaha bepanthen spolu s menalindom derm. obidva kremy su dobre mastne a dobre sa vpijaju do pokozky. mastit treba stale stale stale.

severanka96
16. aug 2012

ahoj,môj starší syn má 16 rokov ekzém,žial vtedy neboli také možnosti ako teraz...menší má rok a pol a namiesto hormonov a kadečoho nám zaberá jedine Eucerin anhydricum,žial u nás ho nie je dostať,len v rakúzsku,niekoľkým mamičkám som ho poradila a tiež tvrdia že robí zázraky,keby nevideli,neveria...používam Balmandol do kúpeľa,excipial lipolotio na premastenie a žiadne mydlo so sulfátmi....skús...

tera123
22. nov 2012

kúpalisko Podhájska, zázraky na počkanie a nemožné do 3 dní 🙂

ninka23
22. nov 2012

U nás zabrali kortikoidy a probiotiká a vylúčenie potravín na ktoré bola potvrdená alergia (mrkva, jablko). Dcérka má rok a žiaľ mrkvičku ani jabĺčko, ani detské výživy nemôže ☹ Teda okrem marhuľovej a broskyňovej výživy HIPP , ktoré ako jediné neobsahujú ako základnú zložku jablkové pyré.)
...Skúšali sme nasadiť vždy po 3 mesiacoch,ale vždy mala znovu a znovu reakciu ☹ ...Tak jej občas vravíme, že je naša Snehulienka, lebo nemôže papať jabĺčka, lebo sú otrávené .

meg_junova
3. jan 2013

Moj maly sa okrem ekzemu zakazdym vysype po kazdom prikrme, uz som zufala, neviem,c o mu dat a co nie.... cim to je???

aurolea
3. jan 2013

Ja by som Vam odporucila vyskusat biorezonancne vysetrenie, kde Vam presne dokazeme urcit uroven oslabenia organizmu dietata, pripadne diagnostikovat alergie alebo ine zataze v organizme. Nasi lekari Vam vedia vypracovat aj presne cielenu liecbu na zisteny problem. (pracujeme cisto s prirodnymi preparatmi bez vedlajsich ucinkov).

martina833
5. feb 2013

Nam velmi pomaha norsky prirodny krem tyroler natursalve, lenze sa da kupit len v Norsku. Hormonalnu mast pouzivame len velmi velmi zriedka. K tomu vsak samzrejme treba dodrziavat vsetko, co treba....

janage
31. máj 2013

Ahoj, dá sa kúpiť už aj soľ z Podhájskej a kúpať doma - nám pomohlo - značné zlepšenie, ale samozrejme keďže soľ vysúša treba premastiť - ale to už môžeš aj s bio masťou al. krémom...

julkav22
31. máj 2013

my pouzivame od znacky LR - morsku sol na kupanie, kt. nevysusa a masticky z Aloe Vera .....velmi dobre pomahaju

froto
31. máj 2013

pozor na pracie prasky a "odstranovace skvrn", drazdive jedla u starsich, urcite je to vsak vnutorny problem

janelinka
31. máj 2013

my máme tiež atop.ekzém,používame prípravky z A-dermy, ovsený kúpeľ-je dostať v lekárni a od kožnej prípravok prírodný výživový je to taký sirup AMP care a laktobacilky-teraz už vo forme tabletky,keď bola menšia tak sme kapsulku rozmiešali vo vodičke.zatiaľ máme toto všetko na prír.báze a sme spokojné 😉

stanislavao
31. máj 2013

existuje strasne vela druhov ekzemu a nie je mozne, aby to, co funguje u jednej, druhej, tretej, fungovalo u vsetkych. podla mna je najrozumnejsie ist ku koznej, ktora spravy stery a zisti sa presne, o aky ekzem ide a da liecbu na ten konkretny ekzem. syn ma ekzem a synovec tiez. nam pomoze jedno a synovcovi to uz nepomaha. nemozete skusat vsetko, co vam tu na fore niekto poradi. ved to viac moze uskodit, ako pomoct. a nikdy ma nenapadlo, ze by som ekzem spajala s ockovanim. nepochopim, ako to moze niekto davat do suvisu.

mbrazd
31. máj 2013

po všetkých možných zarábaných mastiach a kortikoidoch sme dostali radu od doc. Brezinu, ktorý je velkým odborníkom a venuje sa alergiam detičiek: pred kupaním a po kupaní natrieť modrou indulonou, alebo iným podobným mastným, neparf. krémom. Vrstva pred kupaním vytvorí ochrannu vrstvu na pokožke a tá sa vodou nevysušuje, umývať jemným mydielkom, my používame biodermu. a natierame aj ráno po zobudení, pokožka musí byť velmi dobre premastená. ak vznikne červené zapálené miesto, v tom prípade natriem jemnučko locoidom. Odporučam ale zapisovať si jedálniček-uplne všetko, čo dieťa zje a vypije, organizmus tak do 3 dní reaguje, potom sa viete vyvarovať danej strave (a ešte, ak má bábatko plienočku, dá sa lahko odsledovať nestrávené kusky stravy, tá zvykne robiť šarapatu, u nas to bola mrkva)

dada97
2. jún 2013

atop. ekzem je zavaznejsi, preto nestaci tento, problem riesit lokalne, ale i zvnutra... viem, ze nie je jednoduche, pozerat sa na svojho drobca ako sa trapi a nechcete z neho robit pokusneho zajacika, co mu pomoze a co nie.... keby ste chceli, mam k dispozicii aj foto, co sme dokazali , verim, ze niektorej z vas pomozem 🙂

uankab
2. jún 2013

zalezi z coho to je.. my sme si atopickym ekzemom presli, moja malinka sa ako 3 tyzdnove babatko vyhadzala, potom na tyzden sa to ukludnilo a od 7meho tyzdna ho mala neustala.. jedine co pomohlo bola dieta, prechadzali jej alergeny aj cez materske mlieko... existuje hypoallergenna dieta, ktoru ti mozem poslat, je to zoznam veci ktore mozes ty ak kojis, alebo dietatko papat pocas 3 tyzdnov, pocas ktorych badas vyrazne zmeny na ekzeme az sa nakoniec uplne vycisti... a potom zacnes po jednom pridavat.. je to drina, ale odkedy sme na diete, Magduska ma krasnu pokozku.. akonahle zje nieco co nemoze, ekzem sa jej hned objavi.. ale zase po par dnoch zmizne, ak ten alergen do telicka neprima... vychytas tym vsetky alergeny, alergicke testy nemusia vzdy vyjst pozitivne (my ich mame negativne a napriek tomu mame reakcie hlavne na mliecne, psenicu, vajicko, kuracie, hovadzie, mrkvu atd)... a ako krem pouzivame Aveeno (obsahuje vytazok z ovsa a je fakt velmi dobry).

drobec100
18. jún 2013

Sofi ma ekzem od malinka aj pocas kojenia. Vracia sa ked ide byt chora je unavena a mozno aj strava. Ucho na spodku ma dost casto prasknute. Nasli sme olejovy spray Scin - cap v lekarni a pri prvych priznakoch 2dni poctivo 3x striekame a je pokoj. Je aj mast ale spray je lepsi. Tiez je dobry aj sampon.

milota164
20. jún 2013

kamaratka pouzivala Bepanthen a pomahal im.

marika39
25. jún 2013

ahojte, chcela by som poprosiť o radu, čo dávať dcérke ktorej zistili atopický ekzém na dlane, zrejme je to reakcia na nejaké jedlo - neviem presne aké, ale urobili sa jej akoby pod kožou červené pupiačiky. Máte s tým niektorá skúsenosť??
Dakujem 🙂

bibistec
25. jún 2013

dcerke pomohlo jedine vylucit kravske mlieko a vsetko z neho aj maslo a pod, mlieko je vsade dokonca aj v slanych tycinkach takze citame mikropismo na obaloch a odvtedy je po probleme, ziadne kortikoidy netreba .

linda0902
25. jún 2013

ahoj,ja by som určite odporučila biodermu krem poradila mi ho kamoška,no nieje najlacnejší ale pomohol nám a mám ho dodnes doma,mali sme atop na rukách aj na nožičkách velmi ma to trápilo,teraz ak sa nám niekde ukáže dobre postihnuté miesto premasním a máme pokoj.boli sme aj na dovolenke pri mory možno pomohlo aj to neviem ale ak idete do bazéna alebo do hocijakej vodičky určite nakremovat pred tým indulonou modrou,hrubšou vrstvou,držím palce aby ste sa stoho dostali ako mi 🙂 🙂 🙂