icon

Čo pomáha na atopický ekzém u bábätka?

sheilla331
8. aug 2012

JE nejaka altrenativna liečba bez všeliakych masti.

sareta
13. feb 2017

Kto by potreboval pomoct s ekzemom a liecit ho prirodne bez chemii a nepotlacovat ho hormonmi kludne si pozrite moju stranku na fb a mozete ma kontaktovat cez nu velmi rada pomozem ako budem vediet.
Pridavam priklad dietata ktoreho som z toho dostala
Na mojej fb stranke je hodnoteni viac 🙂

Odkaz na stranku :

https://www.facebook.com/groups/1214879011890191/

zuzanka7117
13. feb 2017

Ahojte pracujem s Forever Living a za mna mozem odporucit Propolisovy krem. S atopickym ekzemom pomohol mojim detom, synovi mojej susedky a aj mnoho inym ludom a detom. A ak sa skombinuje aj s tekutym mydlom, pripadne sa este strieka s First tak je to este lepsie. Na FB mame aj skupinku, kde je kopec informacii aj skusenosti, ak mate zaujem mozem Vas tam pridat a poradit Vam. Napiste mi spravu. 🙂

gabuchah
13. feb 2017

@bedovci1 no to máme rovnaké...malá má už skoro rok a na striedačku som ju začala s modrou indulonou na hrubo, ráno vecer, holtov krem a hlavne ju kupem v tom ovsenom kupeli...z tela ako tak jej to zmizlo, ale občas sa z ničoho nič vráti a zasa musím dat locoid..☹ a to už od 5mesiaca, ale pomáha....verím, že z toho vyrastie, lebo je to strašné..:( musí to svrbiet jak fras...a skoro noc čo noc ked prestalo telo, začala sa zozadu na hlavičke škrabat, je to o nervy...vy máte kolko mesiacov-rokov?

gabuchah
13. feb 2017

@zuzanka7117 koklko stoji?

sandey
13. feb 2017

Ahojte mam posledne kusy ovseneho kupela 2 eur/10 ks na atopicky ekzem

zuzanka7117
13. feb 2017

@gabuchah propolisovy stoji 22,70

zuzanka7117
14. feb 2017

@gabuchah ak chcete mozem Vam poslat vzorku len mi napiste adresu do spravy 🙂

sareta
14. feb 2017

Ekzem sa kremom určite nevylieci,je tam potrebne celkovo rozbrat stav,a liecit aj zvnutra taktiež propolis nie vsetym atopikom vyhovuje 🙂 cize krem mozno na chvilu pomoze ale ekzem to navzdy určite nevyriesi🙂

bedovci1
14. feb 2017

@gabuchah Ahoj, moja dcérka mala teraz 6 rokov, aj syn mal ekzém, no menej ako dieťa a celkom "z toho vyrástol" niekedy sa mu spraví v zárezoch na rukách, ale má už skoro 13 a celkom v pohode...
no dcérka je iný level...od malička cca od roku mi zle spávala, prospievala, chudučká, bledá, okrem toho sezónne alergie je silná atopička..a pred cca 1,5 rokom jej zistili celiakiu....😢
tak sa jej to trochu ukľudnilo, keď sme vylúčili lepok, ale máme obdobia kedy jej ekzém moc vystúpi a tiež vtedy musím nasadiť locoid, alebo zarábanú masť od kožnej..
stalo sa mi už..že 2 mesiace spala bez škriabania a to bude mať 6 rokov, niekedy nebola schopná ísť ráno ani do škôlky ako "normálne" zdravé deti, kto to nezažil, tak nepochopí...🙄
v septembri má ísť do školy, tak len dúfam, že to nejako už ustúpi...teraz bola chorá, tak máme asi preto aj ten ekzém hrozný....a má rada sladkosti tak tiež ju "krotím" lebo čo som čítala, tak im veľmi škodia éčka a tam ich je neúrekom, kupujem aj zo zdravej výživy všelijaké pohánkové maškrty, no nie vždy jej to chutí....
a včera som kúpila prvý krát Indulonu a skúšala som ju natrieť a vôbec ju to neškirabalo...🙏👍
som úplne prekvapená...aj ona bola nadšená, že ako krásne vonia...😀
ja som ju teda obchádzala (vždy mi prepomínala krém na topánky ako dieťa sme ňou mazali topane...😀
, vyskúšala som všelijaké krémy, Biodermu, LR Posay, Eucerin, no všeličo a nakoniec Indulona....? no waw

gabuchah
14. feb 2017

@bedovci1 tak to máte Ťažké...☹ ste si zažili....škoda tej indulony...nám ako jediná zabrala...sesterkina malá bola tiež ekyematička a silná a raz ju natrela indulonoiu a celú noc mala pokoj...a odvtedy super....samozrejme jej robili aj rozbor krvi na alergie na jedlo
moja mama nedá tiež na indulonu dopustit...je psoriatička, má to hodne na chodidlach a na indulone, po x desiatkach mastičiek, funguje stále....je to malý zázrak a pritom bežne dostupný..vela ludí chváli...ja malu natieram nahrubo, teraz vyrobili indulona krem vo velkom balení ozaj ako krém a už musí byt ked ju zmenim..niekedy len rpeto aby potom viac zabrala..🙂

erinne
13. mar 2017

@zigzag to je co za odpoved, ze neockovat pomaha?! Za to by vas mali zavriet ze sirite taketo nezmysly.

lunuska
29. mar 2017

Ahojte.ja mam rocneho chlapceka a mam problem s exemom.neviem totiz to odlisist ci je to atopicky exem alebo sa vyhazdal len tak.najprv na lickach a ma take pkuzgiere a teraz sa mu to rozsirilo aj po nozkach a na stehnach.zajtra mam ist snim na kozne.no neviem.davam mu masticku bepathen a nezabera.som stoho hotova.nik to v rodine nikdy nemal.

bd_kosice
21. apr 2017

Radi by sme Vás pozvali na náš seminár "Ako zvládnuť atopický ekzém", ktorý sa bude konať 29.4. v Hoteli Yasmin v Košiciach.
Pokojne príďte aj s deťmi. Kým vy budete na prednáškach, my máme pre deti od 3 do 10 rokov pripravený športovo-zábavný program.

Vstup je zdarma. Kapacita je obmedzená. Rezervujte si miesto na 0917 501 182, office@bioderma-sk.com

Viac informácií o udalosti nájdete tu → www.bit.ly/SeminarAtopickýEkzemKosice

pata_13
22. máj 2017

@uankab poprosila by som Vás o tu hypoalergénnu diétu, dakujem

zuzio
4. jún 2017

@dada97 ahoj, vidím ze tvoj príspevok je už pár rokov starý. Ale vyliečil o sa tvoje dieťa s ae? Ďakujem

lauramal
22. jún 2017
Používateľ lauramal je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lauramal.

ahoj, mame velmi dobre skusenosti s telovym mliekom easy milk zo stranky happyskin.sk je to nova prirodna kozmetika madarska znacka ale vynikajuca, aj ked je na nete pisane ze to je pre dospelych som im volala ci to mozem davat aj na deticky a povedali ze ano samozrejme, tak sme vyskusali boli sme velmi spokojni, ekzem zmizol a ked zmizol sme zacali puzivat telove mlieko surikata to je tiez top produkt a nasla som u nich aj vlhcene utierky na zadocek s nechtikovym extraktom aj to je dobre na ekzematicku pokozku to pouzivame doteraz lebo maly mal vsade po celom tele ekzem

alenajilova
5. sep 2017

Ahojte, našla som túto diskusiu, a jedna nemenovaná kozmetická značka má na atopiu veľmi dobrú stránku s článkami od odborníkov, osobne som sa tam dozvedela veľa užitočných info. Skúste.

mzov
1. nov 2017

@uankab dobry den, viem ze vas prispevok je stary - ale nemate este ten zoznam pri hypo alerg. diete? Dakujem!

lia23
1. nov 2017

My sme skusali fakt vselico...od liekov az po alternativu a kozmetiku pre deti..no najviac sa mi osvedcilo mlieko po kupani Baby seba med Baby lotion..neviem ci to toto mlieko alebo len ejdnoducho z togo vyrastol....nezaberali mu ziadny lieky,maste,kortikoidy,repikove masticky,oleje do kupela ani nic...az toto nakoniec

lia23
1. nov 2017

A este aj gel z aloe vera sme mali.....tym som tiez natierala a tie bolo fajn 🙂

lucia147852
1. nov 2017

Ahoj. Nečítala som všetky prispevky. Ale postreh že atopický ekzém je špecifický a naozaj nie typický. Preto každému pomôže ine. Moja malá veľmi silný až koza jej zliezala. Najhoršie to mala po kúpeli v oleji od dr čo iným pomohol. Potom nám kozny super poradil. Kým ekzém mokv a treba ho vysusovat. Dal nám takú vodičku ale v prípade núdze silný čierny čaj. Namočiť gázu a prikladať. Keď už ekzém vyschne treba mastit. Ako písali buď indulona modrá alebo mi máme lipobase. U nás je problém alergia na vajíčka. Nepapame vajíčka a sme od. Kozičky po kupkani poriadne ponatierat od hlavy po päty. My sa natierame aj mimo toho lebo sme suchšie typ. Môžeš vyskúšať ale zabrať vám to nemusí. 😊 Možno pomôže niečo iné. Držím palce

katy86
1. nov 2017

@mzov Ahoj, nášmu synčekovi sa objavil ekzém keď mal 3 týždne a skúšali sme rôzne krémy a maste, aj od kožných lekárov, no nič nepomáhalo. Ja som bola zúfalá a po nociach som hľadala na nete, čo by ešte mohlo pomôcť, až som narazila na stránky o súvislosti ekzému a stravy. Bola som skeptická, no obmedzenie môjho jedálnička mi prišlo ako to najmenej, čo môžem spraviť pre synčeka. Tak som začala na skúšku jesť len zopár potravín (dojčila som) a do týždňa mal skoro čistú pokožku. Skús si prečítať toto: https://www.proalergiky.cz/magazin/clanek/kvasi...

mzov
1. nov 2017

@malase vedeli by ste aj mne prosím poslať link na tu tinkturu? Kľudne aj IP, ďakujem!!

mzov
1. nov 2017

@katy86 ďakujem! To znamená že to čo je v zozname si vylúčila? Aké potraviny si potom (ak si pamätáš) jedla napríklad zo začiatku? Ďakujem veľmi!

katy86
1. nov 2017

No ja som bola zúfalá a išla som na to dosť extrémne :D Prvý týždeň som jedla iba bravčové karé, zemiaky na olivovom oleji, ryža, brokolica a karfiol - to by mali byť hypoalergénne a zároveň protikvasinkové potraviny. Bolo to náročné, no keď som videla, že synčekovi to pomáha, tak sa to dalo zvládnuť. Ja som to plánovala iba ako krátkodobú diétu, samozrejme, že najmä dojčiaca matka potrebuje rozmanitú stravu, no keď som sa potom začala stravovať tak ako pred diétou, do troch dní bol syn opäť vyhádzaný :( Tak som zas nabehla na diétu a postupne zaradzovala ďalšie potraviny - to už pod vedením Vierky Zikovej (odborníčka na tieto problémy u detí a fakt nám potom pomohla). Bez tej mojej prvotnej skúsenosti s diétou by som asi však neverila, že diéta môže fakt zabrať na ekzém :D Ja nie som veľmi na alternatívne metódy a podobné a verím lekárom, no tu aj lekári zlyhali, tak nič iné mi neostávalo...

mzov
1. nov 2017

@katy86 s pani Zikovou sa dá nejako spojiť a spolupracovať pri tom?

patriciak18
1. nov 2017

B

katy86
1. nov 2017

@mzov tu sú info o Věrke Zikovej - http://verazikova.cz
Komunikuje cez mail a je to spoplatnené, no u nás to stálo za to. Ona je fakt macher na tieto veci a radí ohľadom stravy a starostlivosti o pokožku. Ale ako som písala, ja som si najprv diétu nastavila sama podľa info zo stránky, ktorú som ti poslala v prvom príspevku (po preštudovaní sa fakt dá nastaviť taká krátkodobá diéta a skúsiť, či to funguje).

fatimuska
25. dec 2017

@uankab zdravim,mate este zoznam tej diety pre marku ked dojci?☺dojcimohla vy so poprosit?ďakujem

fatimuska
8. jan 2018

@uankab a nemáte este nahodou zoznam co sa v tej diete smie a
@uankab