Čo pomáha na svrbenie na intímnych miestach u dievčatiek?
Ahojte, chcem s vás opýtať. Už je to skoro mesiac,čo sa trápime s dcérkou zo svrbením na intímnych miestach. Boli sme u našej detskej lekárky, tá nám predpísala masť Framykoin, ten nezabral, zobrala moč, ten bol OK. Tak som potom sama kúpila masť Pityol..mám pocit , že tento zabral tak trošku..lenže svrbenie stále neprechádzalo...tak som zašla k obvodnej nech s tým už konečne niečo robí, lebo to nie je normálne že sa tam stále škriabe. Tak som sa pýtala ku detskej gynekologičke.Boli sme tam, ale poviem vám už asi nikdy s malou tam nepôjdem...aký stres jej urobila..ah joj ☹ ...ale pozrela sa na to...a nič nezistila, urobila jej výter..a o týždeň sú výsledky. Kázala mi umývať ju detským mydlom, aj tri krát denne a potom jej robiť sedavý kúpeľ v hypermangane tiež 3x denne a potom AK ju to bude svrbieť tak potierať krémom Clotrimazolum...ale ja mám pocit akoby ju to ešte viacej svrbelo ako doteraz...poradte mi co mam robit?? Uz som zufala...strašne mi je jej ľúto...lebo ona sa chystá za "pišulku" aj na verejnosti.. ☹ ☹ ☹ ..a je to dosť nepríjemné...Neviete čo by fakt mohlo zabrať? ☹
Vyskúšaj detský aviril krém zmiešať s canesten krém natierat nahrubo. 🙂
vyskusaj jej niekolkokrat denne umyvat cikulkutymto roztokom - v 2dl vlaznej vody rozmiesas 1 cl sody bikarbony. Tento roztok posobi ocistujuco a zasadito a je to bezpecne. ked nepomoze, neublizi 😉 a detsek mydlo - co sa ta lekark a zblaznila? na svrbenie mydlo? 😠
na intimnu hygienu (podla mna mozu aj deti) je fakt dobre zo snacky saloos - gal na intimnu hygienu- da sa pouzivat aj v tehu, je bezpecny, ciste bylinky, na pokozke vytvori jemnunky olejovy film a ucinne zlozky posobia aj po umyti
@danculik moja staršia mala mrle mali sme predpísané lieky,ale potom,ked už ich nemala mala pisulku takú začervenanú ,som sla do lekárne alekárnička odporučila rybaciu masť kalsika rybilku,lebo moč tiež dráždi pokožku,av škole nemôžem dozrieť či sa vôbec utrie po malej potrebe.alebo skus ten fungicidin.,ako tu už bolo spomynane ,môže to byť aj práškom tak skús esťe pre istotu spodne prádlo oplachnuť po praní.
@paris3
@sendy182
@cerez
@sante
@nanulik
@ada12345
ďakujem vám za odpovede...tak som nad tym vcera rozmýšľaľa...a je pravda že som za posledné dva mesice zmenila prací prášok..(doteraz som už 3 roky používala ten istý) len som chcela zmenu..a tiež brala ATB...tak asi to bude pravdepodobne z toho...Tie mrle neviem..zadoček ju nesvrbí ani nič podobné...len "pišulka"....a má to červené...teraz som ju začala umývať len vodou, bez mydla ( nie ako kázala doktorka)...a sedací kúpeľ v tom hypermangane...a potom krém Cermatizol..(či tak nejak)...no a ja mám pocit akoby po tom hypermangane, aj keď tvrdia že je na dezinfekciu tak mám pocit že ju to vysušuje...a potom ked za tym dam krem, tak je dobre...aj dneska ked isla do skolky, tak ze ju to iba trosku svrbi...no a spodne pradlo na noc nemava...a nezehlim spodne pradlo...teraz som sa vratila k pôvodnému praciemu prášku...a uvidíme...idem ešte za doktorkou lebo gynekologička nám dala že máme urobiť aj výter zo stolice... ☹ pre istotu...
@danculik http://www.saloos.sk/sprchove-oleje/intimia.html
nie je tam napisane, ze to nie je pre deti, je to prirodna kozmetika, ja by som to mojej dcerke ako 5rocnej dala. Ked ti lekarka odporucila mast, ktoru bezne pouzivaju dospeli (je tam kopec pridavnych latok a ma vedlajsei ucinky), tak toto je omnoho bezpecnejsie
@danculik veru, mas pravdu... moze to byt aj pracim praskom... mne mala reagovala podrazdene na novy gel na kupanie! a tiez som to par tyzdnov riesila, kym som na to neprisla, ze to je z toho... vymenila som ten gel za povodny a upravilo sa to 😉
ono to moze mat nejaky takyto dovod. pripadne to moze byt kombinacia... asi len skusat a vylucovat moznosti... ak sa na vysledkoch nic nenajde, tak to asi bude tymto...
drzim palce, nech to rychlo prejde. musi to byt neprijemne pre malu 😒
..bože,my máme to isté..raz viac-raz menej a keď ju vidím s rukami medzi nohami,tak mi ide dekel vybuchnúť,aj keď viem,že za to nemôže..už som skúsila všetko čo sa tu spomína a všetko zaberie len na chvíľu a potom zase,už som bola aj u doktora a dokonca sa ma detská už opýtala,či "si nerobí dobre"tak jej hovorím,že ťažko,keď sa mi vyškriabe skoro do krvi.. ☹
no u nas to byvalo tak asi kazdy 3 den,mala sa mi stazovala ze ju stipe šuša,mala ju celu cervenu.tak sa umyvame len cistou vodou ale po case zaca mavat zapaly moč.cest,to lebo tie bakterie co su pri ritke nestaci len splachnut vodou,ozaj treba neake mydlo,tak som zacala pouzivat na int.hyg. a vyskusala som az 4 nez som nasla ktore jej pasuje.zatial sa nam darí 🙂)
...dneska som bola u obvodnej..tak mám dať do skúmavky stolicu a zajtra rano aj spolu zo sterom ( taky papierik ktory sa jej nalepi na konecnik) zaniest do labaku a ze vysledky o tyzden...a dovtedy akoze co hovorim jej, ved ju to vkuse svrbi...a ona ze musime pockat na vysledky aj na vytery ze ci sa tam nieco najde alebo nie...ale ak by mala mrle ze to by som v stolici videla a ze by sa mi aj v noci budila a ze by ju to svrbelo aj na konecniku, co u nas nie je...tak jej hovorim , ale to nie je mozne ze mi nic nedate a poslete ma domov a cakat tyzden na vysledky a decko sa mi zoskriabe do krvi....a hovori mi len davajte tu mast co vam dala detska gynekologicka a robte tie sedave kupele v hypermangane...a este mi povedala, ze mast ktoru mi dala detska gyn. ze je to ATB mast a ze to zabera az po troch dnoch...a ze mam vydrzat...normalne som odisla odtial nasrana...ze naco mi bude davat tabletky proti mrliam ked ich nema?..teda zatial sa nevie ci ich ma alebo nie...tak toto mi je zdravotnictvo .....
tak my mame ten isty problem 😠 . mala sa mi uz par mesiacov stazuje ze ju svrbi ritka.....oblast odkial cikava mava cervenu.nie je to kazdy den, tak 2 x do tyzdna.....zacala som jej to umyvat po kazdom vycikani sa cistou vodou ale najlepsie jej zabera krem na zapareniny co sme pouzivali este pri plienkach.....prekvapuje ma ale, ze zapareniny nemavala ked nosila plienky a teraz ked plienky uz vyse roka nenosi tak ma taketo problemy....k doktorovi sme s tym zatial nesli...skusame takto.......napadlo ma ale ci to nemoze byt agresivny moc????? 😕 aj ked u deti mi to pride divne, ale napadlo ma....
...neviete mi povedat, ci je liek na mrle volno predajný alebo treba recept?..lebo ja som ju v noci prezrela ked spinkala..a neviem ..ja by som to asi aj typla na tie mrle....lebo nieco sa mi tam mihlo...ale ci som dobre videla neviem...a nasa doktorka kym nebude mat vysledky steru z "pišulky"...a rozbor stolice...tak mi neda ziadne lieky na mrle..ze zbytocne ked nemame vysledky..lenze tie budu az v piatok 😠 😠 😢 a dovtedy co?
na Slovensku od Weledy, v podstate to co som neminula pokym nosila plienky... 🙂 ja neviem ci s nou mam ist k doktorovi....ale ked momentalne sme na Sardinii a to je tu take komplikovane...nie ako u nas doma ☹
Mrle vidiet aj v stolici ked sa vykaka, nie? Sirup da lekarka, viem ze sa bral raz a potom o dva tyzdne raz (ak si dobre pamatam-mozno o mesiac?
Radsej si na ten sirup pockaj, u nas vzdy zabral v podstate skoro hned...a potom si ho mozes odolit do zasoby :P
vyskusaj krem Canesten myslim ze uz je pre deti od 2 rokov.,alebo natriet šušurdu aj obycajnym bielim jogurtom.skus jej dat pit dzus s brusiniek a .na mrle existuju tabletky vermox len neviem ci sa daju kupit bez predpisu.

@danculik skúsila by som masť Fungicidin. Je bežne dostupná v lekárni a je vhodná aj pre deti. Pamätám sa ,že aj mne ju mama dávala ak som mala takyto problém. A používam ju do dnes ak sa niečo také vyskytne. Zatial ma nesklamala. Niekedy zaberie po 2 dnoch a niekedy ,a niekedy treba vydržať aj 5dní.