icon

Čo robiť, ak sa v triede objavia vši?

1. okt 2026

Včera nám prišla zo školy správa, že sa v triede objavili vši. Dcére som vlasy prezrela a nič som nenašla, len má dlhé husté vlasy a úprimne neviem, či by som si všimla úplný začiatok.
Cez víkend má ísť spať ku kamarátke a teraz váham, či to radšej nezrušiť. Ako rýchlo sa vlastne ukáže, že ich dieťa chytilo?

anonym_43b3fc
•
1. okt 2026

Však ju ešte pred odchodom poriadne pozri. Zas to že majú v triede vsi, neznamená, že ich musí mat každý
Kúp čajovníkovy olej a sem tam kvapku dcére na pokožku

anonym_fe8f25
•
1. okt 2026

Umyla by som šampónom proti vsiam.

anonym_4d4a80
•
1. okt 2026

Vzhľadom na okolnosti by som prespavacku preložila na neskorší termín

pinkgirl
•
1. okt 2026

Zavolala by som mame tej kamarátky a informovala ju, že u dcéry v triede nahlásili vši. Nech o tom vie a rozhodne či súhlasí s prespávačkou.
To že si teraz nenašla vši neznamená že ich nemá.

anonym_88659b
•
1. okt 2026

Urcite preventivne umy samponom proti vsiam. Bez ohladu na to ci ide alebo nejde na prespavacku. A najlepsie informovat rodicov kamaratky a nech oni rozhodnu. U nas v triedach boli x krat vsi a moje deti ich nikdy nechytili.

janinah
•
1. okt 2026

Vsi v hlave by si videla.

zabka79
•
1. okt 2026

@anonym_autor nic, mali sme v triede XY krat nikdy syn nic nechytil..

marika6
•
1. okt 2026

Hlavne preventivne neumyvat vlasy takym samponom, len keby to bol tzv. Repelent ktory odpudzuje vsi. ( nici vlasy)
My mame doma repelent na vsi , a preventivne ked sa vyskytli vsi pred odchodom do skoly nastriekat hlavu. A ked sa aj objavily tak po prichode zo skoly vzdy vycesat vsivakom.

thirstymonk
•
1. okt 2026

Pusti si túto pesničku a púšťaj ju aj spolužiakom:

:D

anonym_8e903d
•
1. okt 2026

My sme to riešili v júni, deti išli na školský výlet. Dcéra mala vši výlet som jej zrušila a vysvetlila triednej aká je situácia. Napísala na edupage ze v triede sú vši. Na výlet išli všetky deti. S triednou som ešte volala lebo mala zistiť koľko peňazí mi budu môcť vrátiť. Hovorila ze sa nikto iný neprihlásil ani nešiel na PN. Všetci sú na výlete a viac detí sa skriabe v hlave ze si to všíma. Nemôže však deťom pozrieť hlavy lebo v minulosti za to dostala od rodičov cirkus ze si dovolila hrabať sa deťom v hlave (u nás sa to robilo bežne len dnes sú rodičia citliví na všetko). Takže tak. Bola som fér dcéra plakala ze nejde na výlet a ostatné dievčatá zamlcali a išli bez všetkého. Potom sa jedna druhej priznala a viaceré tie vši reálne mali už aj pred výletom

anonym_0f0391
•
4. okt 2026

Nepustila by som ju na prespávačku. A vsi môže mať ktokoľvek a kedykoľvek, nepomôže ani peroxid na vlasy. Zavšivavené deti musia byt doma kým lekár nerozhodne inak. Pozeraj vlasy každý deň, najviac na krkom vzadu.

anonym_f8afcb
•
4. okt 2026

wtf … zrušiť prespavačku lebo majú v triede vši? Veď jej dôkladne pred odchodom skontroluj hlavu a ak tam nič nemá nekaz dievčatám program ..

anonym_353079
•
4. okt 2026

Nikdy deti nechytili vsi,ani zo skolky ani zo skoly.Susedina dcera chytila zakazdym,asi ma lepsiu krv ako moje deti.