Čo robiť, ak sa v triede objavia vši?
Včera nám prišla zo školy správa, že sa v triede objavili vši. Dcére som vlasy prezrela a nič som nenašla, len má dlhé husté vlasy a úprimne neviem, či by som si všimla úplný začiatok.
Cez víkend má ísť spať ku kamarátke a teraz váham, či to radšej nezrušiť. Ako rýchlo sa vlastne ukáže, že ich dieťa chytilo?
Umyla by som šampónom proti vsiam.
Vzhľadom na okolnosti by som prespavacku preložila na neskorší termín
Zavolala by som mame tej kamarátky a informovala ju, že u dcéry v triede nahlásili vši. Nech o tom vie a rozhodne či súhlasí s prespávačkou.
To že si teraz nenašla vši neznamená že ich nemá.
Urcite preventivne umy samponom proti vsiam. Bez ohladu na to ci ide alebo nejde na prespavacku. A najlepsie informovat rodicov kamaratky a nech oni rozhodnu. U nas v triedach boli x krat vsi a moje deti ich nikdy nechytili.
Hlavne preventivne neumyvat vlasy takym samponom, len keby to bol tzv. Repelent ktory odpudzuje vsi. ( nici vlasy)
My mame doma repelent na vsi , a preventivne ked sa vyskytli vsi pred odchodom do skoly nastriekat hlavu. A ked sa aj objavily tak po prichode zo skoly vzdy vycesat vsivakom.
My sme to riešili v júni, deti išli na školský výlet. Dcéra mala vši výlet som jej zrušila a vysvetlila triednej aká je situácia. Napísala na edupage ze v triede sú vši. Na výlet išli všetky deti. S triednou som ešte volala lebo mala zistiť koľko peňazí mi budu môcť vrátiť. Hovorila ze sa nikto iný neprihlásil ani nešiel na PN. Všetci sú na výlete a viac detí sa skriabe v hlave ze si to všíma. Nemôže však deťom pozrieť hlavy lebo v minulosti za to dostala od rodičov cirkus ze si dovolila hrabať sa deťom v hlave (u nás sa to robilo bežne len dnes sú rodičia citliví na všetko). Takže tak. Bola som fér dcéra plakala ze nejde na výlet a ostatné dievčatá zamlcali a išli bez všetkého. Potom sa jedna druhej priznala a viaceré tie vši reálne mali už aj pred výletom
Nepustila by som ju na prespávačku. A vsi môže mať ktokoľvek a kedykoľvek, nepomôže ani peroxid na vlasy. Zavšivavené deti musia byt doma kým lekár nerozhodne inak. Pozeraj vlasy každý deň, najviac na krkom vzadu.
wtf … zrušiť prespavačku lebo majú v triede vši? Veď jej dôkladne pred odchodom skontroluj hlavu a ak tam nič nemá nekaz dievčatám program ..
Nikdy deti nechytili vsi,ani zo skolky ani zo skoly.Susedina dcera chytila zakazdym,asi ma lepsiu krv ako moje deti.

Však ju ešte pred odchodom poriadne pozri. Zas to že majú v triede vsi, neznamená, že ich musí mat každý
Kúp čajovníkovy olej a sem tam kvapku dcére na pokožku