icon

Čo robiť pri nepravidelnej menštruácii u tínedžerky?

18. mar 2025

Dcéra má menštruáciu 1 rok a 4 mesiace a stále ju má nepravidelnú. Zo začiatku to bolo dosť ťažké keďže ju mala 2 týždne a ešte k tomu silnejšiu a 2 dní alebo 1 nič a zase 2 týždne a takto sa to opakovalo, potom to začalo ze 2 týždne mala a 2 mesiace nemala a tak to trvalo približne pol roka. Potom mala trebárs 4 dní a v tom istom mesiaci 7 dní alebo 6 dní a v tom istom mesiaci zas 6 dní alebo tak a to trvalo dlhšie. Niektorý mesiac jej napríklad aj úplne vynechá. Niekedy ma ze na 31 deň jej začne menštruácia niekedy 21 deň alebo 7 proste stále ju má nepravidelnú, niekedy aj má ze už jej prestáva a potom zrazu sa k večeru znova akoby rozbehne. (Sex ešte určite nemala)

biba_18
18. mar 2025

a rokov má koľko

svetlonos
18. mar 2025

Pre Boha! To ma dcera cez rok taketo problemy a teba až teraz napadlo isr s nou k doktorovi?? Už tam mala davno byť!

krasneleto
18. mar 2025

davno ste mali byt u lekara... takato menstruacia je "otravna" , nakolko si dieta ani same nevie odsledovat, kedy vlastne pride a moze ju to priviest do roznych nie prijemnych situacii... caste alebo nadmerné krvácanie nie je v poriadku v ziadnom veku....

mamina7070
18. mar 2025

v prvom rade nez dostanes termin u detskeho gynekologa jej daj urobit krvny obraz u pediatra a primarne tsh a hemoglobin

biba_18
18. mar 2025

do 20 rokov je bežná nepravidelná menštruácia a v puberte býva menštruácia silnejšia a často aj bolestivejšia ... až od cca 24 rokov býva cyklus ustálený ...

lentilka78
18. mar 2025

uff, určite čim skor smer gynekolog...toto neni bezná nepravidelna menstruacia. Ved to musi byt poriadene otravne, ked nevie kedy ju chudatko dostane.

stanulienkat
18. mar 2025

Takato menstruacia je u mladych "zacinajucich" dievcat uplne bezna aj 2-3 roky, kym sa ako tak ustali hladina hormonov. Gynekologovi to spomenut urcite mozes.

sara07
18. mar 2025

ja by som sa dávno spýtala už svojho gynekologa pri preventivnej svojej čo s tým ,

autor
18. mar 2025
zuzi0911
18. mar 2025

Tiež by som to riešila.
Mam dcery v rovnakom veku a menštruáciu majú už 3 roky ,no od začiatku pravidelnú. Ja tak isto som mala vždy pravidelne .
Ale 2 t krvacanie je nebezpečné aj pre dospelú.

siska53
18. mar 2025

Ja som toto riesila s mojou gynekologickou, lebo casto to mava a ona mi povedala, ze nech ju nestresujem navstevou u gynekologa..lenze moja ju dostala v 11.roku. Akurat co odporucili, bolo dat vysetrit zelezo. A ze je to normalne. Odporucli brat este ascorutin.

biba_18
18. mar 2025

@siska53 presne. keď tak najprv krv…

andrejka1974
18. mar 2025

Určite by som navštívila detského gynekológa nie je to normálne a ešte tak dlho už by to mala mať ustálené , moje obe dcéry majú od začiatku normálnu menštruáciu

jamidea
18. mar 2025

@biba_18 konecne normalna odpoved

jamidea
18. mar 2025

Ked jej bude o 40rokov koncit, tiez to tak bude. Toto je normalne, ved to ma len 16mesiacov. Upravi sa to.ja mam kopec rokov, 3deti a menzes 22-31 dni rozpatie, a vobec ma to netrapilo nikdy.

cukroska
18. mar 2025

U mňa ked som bola mladá, bola taká bežná kým som neporodila.Mala som extrémne silné, dlhé, prišla mi vždy hocikedy a hocikde. A tajne som prala veci a chodila kupovať vložky, aby som to nemusela riešiť s mamou.
Po mesiaci extrémneho krvácania ma ledva dostala prvý krát na gynfu,ale to som už nevládala chodiť. Aj bolestivú vždy.

mandzula
18. mar 2025

Moja mala od 12 a totalne rozhadzanu. Ked sa jej cyklus akotak ustalil, rozhadzal jej ho kovid. Ustalila sa jej az okolo 16. Neriesili sme to nijako.

krasneleto
18. mar 2025

@biba_18 nepravidelna mozno, aj ked neviem odkial beries tie udaje, ale ok... tu skor ide o to, ze krvaca aj po kratkom case... a to normalne nie je

dixitka
18. mar 2025

Prvých pár rokov ju môže mať nepravidelnú, ale toto mi príde trochu extrém - určite nezaškodí navštíviť lekára, alebo aspoň zavolať a poradiť sa. Ja som inak mala dlho nepravidelnú, asi prvých 5 rokov (no nie až takéto extrémy - intenzita a dĺžka boli normálne, len raz som to dostala po mesiaci a inokedy aj po troch). A žila som si v tom, že je to normálne a raz sa to ustáli. Až mi zistili poruchu štítnej žľazy a po nasadení liečby zrazu menštruácia ako hodinky 🤷‍♀️ Čiže určite by bolo fajn skontrolovať, či tam nie je nejaký problém, ktorý to u tvojej dcéry spôsobuje. A aj či z toľkého krvácania nie je anemická.

bonboniera
18. mar 2025

@stanulienkat mne pri takýchto témach a ešte “moje dieťa ma 14 rokov a odvrava, začalo sa inak obliekať, preboha co je s nim mame navštíviť psychológa???!” vždy napadne či tieto ženy doteraz žili v jaskyni alebo či majú aspoň nejaké tušenie co sa deje s telom v istom veku …

isis234
18. mar 2025

Každý deň piť za šálku čaj z rebríčka (myší chvost)

ninusa221
19. mar 2025

Zober ju ku gynekologičke aj tým že skôr tam pôjde tak v staršom veku to nebude pre ňu taká trauma ako pre mňa a moje rovesníčky keď sme tam išli až po 20 tke.

andymady
20. mar 2025

Lekar, gynekológ bude vedieť, čo s tým. Môže byť anemická, mať nedostatok železa a minerálov ... Vôbec neotáľajte. Pokojne aj svojho gynekológa sa môžte opýtať. Keď už menštruuje, aj tak bude potrebovať ženského lekára. Musí to byť stresujúce aj pre ňu. Môže aj niekde odpadnúť pri strate veľkého množstva krvi...+ nízky krvný tlak. Nechcem strašiť, vravím žiaľ z vlastnej skúsenosti. Netreba to podceňovať.

maya_hi
20. mar 2025

@svetlonos nerob paniku. Na začiatku to môže trvať aj niekoľko rokov kým sa cyklus upraví 🤦‍♀️

svetlonos
21. mar 2025

@maya_hi
no ale toto je masaker. Ja som mala niečo podobné ako dospela a poviem ti, te nikdy viac! Dr by do mňa bola najradšej natlačiť antikoncepciu, povedala, ze to moje 2mesacne krvácanie je predsa normalne!
Zmenila som dr. Ale keď sa toto deje tak mladému dievčaťu je to des. To aby denne chodila s vložkou a čakala na prekvapenie.
Ja ani takmer nik to v mojom okolí nemal, všetky sme mali viac menej pravidelne.
Jedna kamoška mala takéto problémy a zrovna jej ta antikoncepcia pomohla. Mávala cysty a iné problémy, tiez jej to od zaciatku takto skakalo.
Ja chápem, že s 13 ročnou ist ku gynekologycke nie je zrovna sen dievčaťu. No pozrieť by som to dala, ale teda žene.