icon

Čo robiť pri vysokých horúčkach dieťaťa?

12. jan 2025

Dnes som bola so synom na pohotovosti a som bezradná. Syn má od včera večera vysoké horúčky, kašle, ráno sa pridalo zvracanie a malátnosť. Pri dýchaní akoby vťahoval hrudník.
Na pohotovosti sme si vystáli rad, syna však lekárka vyšetrila povrchne. Pozrela mu hrdlo, popočúvala ho povrchne, rýchlo a cez pulóvrik. Usúdila, že mám podávať Paralen a zajtra ráno máme ísť k dr.
Naša detská má zajtra doobeda poradňu, čo mám robiť? Môžem maximum zavolať švagrinej, tá je ženská lekárka. Syn má vysoké horúčky na 39.

1mina
12. jan 2025

Keď vťahuje hrudník pri dýchaní asi by som išla na inú pohotovosť. Ja mám tiež skúsenosť že na pohotovosti im nikto nič nebolo a pritom za pár hodín ráno to bolo na atb/zápal stredného ucha prasknutý bubienok atď. Niekedy je smola natrafiť na dr

zuzikak
12. jan 2025

tiez by som sla lebo ako matka vidis, ze nieco nie je v poriadku.

fkata
12. jan 2025

Ja by som skúsila inú pohotovosť, ak máš možnosť, príp. detské v nemocnici.

petraivet
12. jan 2025

Choď na inú pohotovosť. Moja dcéra mala kašeľ na pohotovosťi dali len infúziu poslali nás domou o 1rano. Na druhý deň 41 horúčky zase na pohotovosť ale už do iného mesta sme išli nakoniec skončila v nemocnici s crp skoro 200 museli jej dávať kyslík mala zápal v celom tele a kopu iných veci

sandral
12. jan 2025

Buď choď inde, príp. ak máš švagrinú dr., opýtaj sa jej, či ho vie pozrieť, príp. má známych na detskom odd.

nika11103
13. jan 2025

@petraivet Ježiš Mária to je strašne …. Och ja kolabujem už len keď ma dcéra len že zvýšenú teplotu , pri 41 by som umrela keby mala . Aspoň že vám to dobre dopadlo je to strašne keď vidíme ze
Sa tie Deti trápia 😢

nika11103
13. jan 2025

Autorka ako ste dopadli prosím ? Šli ste na druhu pohotovosť ? Snáď všetko ok

petraivet
13. jan 2025

@nika11103 presne tak bolo to strašne pre mňa a pre ňu oveľa viac musela tam zostať sama prvé 2dni ma za ňou ani nepustili

autor
13. jan 2025

@nika11103 Pomohla mi švagriná, takže sme išli na detské. Skončili sme s ATB, so zápalom pľúc.
Ďakujem za rady.