Čo robiť pri vysokých horúčkach dieťaťa?
Dnes som bola so synom na pohotovosti a som bezradná. Syn má od včera večera vysoké horúčky, kašle, ráno sa pridalo zvracanie a malátnosť. Pri dýchaní akoby vťahoval hrudník.
Na pohotovosti sme si vystáli rad, syna však lekárka vyšetrila povrchne. Pozrela mu hrdlo, popočúvala ho povrchne, rýchlo a cez pulóvrik. Usúdila, že mám podávať Paralen a zajtra ráno máme ísť k dr.
Naša detská má zajtra doobeda poradňu, čo mám robiť? Môžem maximum zavolať švagrinej, tá je ženská lekárka. Syn má vysoké horúčky na 39.
tiez by som sla lebo ako matka vidis, ze nieco nie je v poriadku.
Ja by som skúsila inú pohotovosť, ak máš možnosť, príp. detské v nemocnici.
Choď na inú pohotovosť. Moja dcéra mala kašeľ na pohotovosťi dali len infúziu poslali nás domou o 1rano. Na druhý deň 41 horúčky zase na pohotovosť ale už do iného mesta sme išli nakoniec skončila v nemocnici s crp skoro 200 museli jej dávať kyslík mala zápal v celom tele a kopu iných veci
Buď choď inde, príp. ak máš švagrinú dr., opýtaj sa jej, či ho vie pozrieť, príp. má známych na detskom odd.
Autorka ako ste dopadli prosím ? Šli ste na druhu pohotovosť ? Snáď všetko ok
@nika11103 Pomohla mi švagriná, takže sme išli na detské. Skončili sme s ATB, so zápalom pľúc.
Ďakujem za rady.

Keď vťahuje hrudník pri dýchaní asi by som išla na inú pohotovosť. Ja mám tiež skúsenosť že na pohotovosti im nikto nič nebolo a pritom za pár hodín ráno to bolo na atb/zápal stredného ucha prasknutý bubienok atď. Niekedy je smola natrafiť na dr