icon

Čo robiť s dieťaťom s horúčkou 40°C?

29. nov 2024

Bola som obvinená ževraj preháňam situáciu keď zoberiem dieťa ktore ma navyše problémy s imunitou v 40,2 do nemocnice.

Strana
z4
lenka.25
29. nov 2024

záleží ako má dlho tú teplotu a či mu ju dokážeš zraziť , ak nie, tak jasné smer nemocnica. Ale pokiaľ si namerala dieťaťu teplotu a hneď utekala do nemocnice, tak naozaj preháňaš

autor
29. nov 2024

@lenka.25 nevedela som zraziť, následne ani počas hospitalizácie sa zraziť nedalo napriek chladenej infuzii 12 hodín. Mávame ťažký priebeh chorôb.

lenka.25
29. nov 2024

Tak potom sa tým netráp , asi vieš prečo si zobrala dieťa do nemocnice . Skoré uzdravenie prajem ❤

canany
29. nov 2024

Obvinena? Akoze kym? Socialkou, organmi cinnymi v trestnom konani? Ci len nejakou domacou odbornickou, ktoru by som mala v pazi a jednym uchom dnu a druhym von

pimpa12
29. nov 2024

Ak sa ti tú teplotu nedarilo ničím bezne dostupným zraziť tak je úplne ok že si išla do nemocnice. Mne sa stalo celkovo 3 krát s deťmi že mi na pohotovosti povedali, že to nič nie je, že som prišla zbytocne a o pár hodín hospitalizácia. Vrátane prasknutého slepaku.

autor
29. nov 2024

@canany domácou odborníčkou ktorá sa hra že jej na mojom dieťati záleží a chce mu vraj dobre podľa jej reči usudzujem.

simsalabim
29. nov 2024

Neber si to k srdcu, urobila si dobre, nasa dr vzdy vravela - intuicia matky neklame, nikdy si nedovolim ist proti nej.

canany
29. nov 2024

Tak nevidim dovod sa tym zaoberat, sama som zazila 40tky teploty a nemohla som si ani zrazit teplotu a nezelam to ani najvacsiemu nepriatelovi. Som len lezala a nemala chut nic jest ani pit a vsetko ma bolelo. Vysoke teploty nad 39 stupnov maju negativny vplyv na cely organizmus, nech si o tom nieco nastuduje odbornicka.

luccija
29. nov 2024

Ty si mama, ty rozhodujes máš teraz iné starosti ako riešiť asi svokru?

autor
29. nov 2024

@canany tá žena to roznáša všade. Tvrdí, že si vymýšľam stav dieťaťa a vraj prinútim doktorov písať dieťaťu diagnózu. Dokonca si myslím, že nám robí zle aj u lekárov samotných.

autor
29. nov 2024

@canany u dospelého je to riziko, nie u malých detičiek ktoré sa môžu rýchlo dehydrovať aj napriek pitnému režimu a rehydratačnému roztoku. O riziku vzniku epilepsie z nekorigovanej horúčky nevraviac.

tykat
29. nov 2024

"...domácou odborníčkou..."
Jednym uchom dnu druhym von.

taktotedanie
29. nov 2024

Potom neries, je to tvoje dieta

autor
29. nov 2024

@taktotedanie rada by som neriešila, už to ale presiahlo isté medze a zašlo to do ohovárania ma, znevažovania, očierňovania, krivých obvinení a v neposlednom rade s nami lekári aj tak jednajú následne keď nás takto pohohovárala.

taktotedanie
29. nov 2024

Sustred sa na dieta

canany
29. nov 2024

A co tak prerusit kontakt s takou osobou a nebavit sa s nou? Povedat jej to do oci a poslat do ...

kristinapetronela
29. nov 2024

Si ta najlepšia maminka .každá dobrá mama vie vyhodnotit situáciu najlepšie pre svoje dieťa

petulda333
29. nov 2024

No neviem,naozaj by lekari,viaceri,pristupovali inak len na zaklade ohovarania? To sa mi nezda

autor
29. nov 2024

@petulda333 bola som obvinená že som šla s dieťaťom do nemocnice ktoré bolo na pokraji síl v 40,2 teplote. Toto počúvam od narodenia dieťaťa kedy sa kvôli danej osobe neriešil adekvátne stav dieťaťa nakoľko neustále presviedčala všetkých naokolo že preháňam.

h2
29. nov 2024

Keby si preháňala, tak by vás z nemocnice poslali domov a nehospitalizovali vás. Takže nech si dotyčná osoba nechá svoje "múdre" reči!

simsalabim
29. nov 2024

Je to svokra? Ved jej povedz, ze tvoje dieta, tvoja zodpovednost, nech sa do toho laskovo nemiesa.... ci by bola radsej, aby dieta malo trvale nasledky z vysokej horucky. Rovno sa jej spytaj o co jej ide...

earlgrey
29. nov 2024

Nepochopila som. Kto je tá odborníčka? Ja som s dcérou utekala na pohotovosť, keď som jej nevedela zraziť teplotu a predstav si, že pokiaľ sme došli do nemocnice a pokiaľ nás vzali, tak dcére klesla teplota na 37 a nikto ani nemukol.

autor
29. nov 2024

@h2
@simsalabim
@earlgrey ja už nevládzem, bojím sa. že mi z toho hrabne.

earlgrey
29. nov 2024

@autorka
Ale kto je tá osoba?

simsalabim
29. nov 2024

Ved ju konfrontuj. Agresora treba priamo konfrontovat.

autor
29. nov 2024

Doteraz som si myslela, že som svojprávna a viem čo mám robiť, no po narodení môjho dieťaťa nastalo peklo.

januska12323
29. nov 2024

Nechápem ako by cudzia žena mohla ovplyvniť lekárov a oni potom inak pristupovali k tvojmu dieťaťu. Pokiaľ samozrejme nie je primárka na detskom oddelení. Sama by mala vyhľadať odbornú pomoc najlepšie na psychiatrii.

autor
29. nov 2024

@earlgrey nechcem špecifikovať bližšie.

diewcatqoo
29. nov 2024

A preco vlastne s tou osobou riesis tieto veci ohladom dietata? Otec to asi nie je, ked tu osobu nazyvas "domaca odbornicka". Takze tipujem mamu alebo svokru. Ked raz vies, aka ta osoba je, preco jej vobec davas prilezitost, aby ta mohla zdrbavat? Ved jej nic nehovor a zariad sa podla seba, je to tvoje dieta.

jesenzima
29. nov 2024

@lenka.25 nemusí preháňať, ja som namerala môjmu 40, išla na pohotovosť a rovno sme tam ostali so zápalom pľúc. Pritom skoro ani nekašľal, zistili to vďaka RTG ...

Strana
z4