Čo so zapáleným miestom po vypálení bradavice?

loxon
1. mar 2014

Dobrý večer, v piatok sme boli s dcérkou na vypaľovaní bradavice dusíkom. Spravil sa jej tam akoby pľuzgier a okolo to má začervenané - zapálené a bolí ju to. Čo s tým máme robiť?
Ďakujem.

klaudulixx
1. mar 2014

Mne ked vypalovali , urobil sa mi pluzgier a potom som ho ihlou pukla a vytiekol z toho asi hnis alebo nejaka tekutina proste a uz sa to same zahojilo.Vlastne zcernelo mi to a odpadlo.

daniaz
1. mar 2014

My sme sli s tym na pohotovost, lebo moja dcera to mala hrozne, tam jej to osetrili, obviazali a sli sme domov. Dali nam este jednu kontrolu a bolo ok. Tiez sa jej spravil pluzgier..

svetlusska
1. mar 2014

dobry vecer, ja som s tym tiez mala problem ked som bola mladsia...mne ale lekarka dala aj masticku s ktoru som si to mala mastit..ale ako sa volala netusim...ale urcite to nestrhavajte alebo nieco podobne mozete to totiz rozniest na viac miest. cudjem sa ze vam nato nedala ziadnu masticku. drzim prsty aby sa vam to rychlo zahojilo.

monicm
1. mar 2014

manžel mal bradavice často,vždy,ked mu to vypálila mu tiež dala masť,ktorou si to mal potierať.mal zakázané si to prepichovať a pod.ked mal syn bradavice,jemu som to nedala vypáliť,dostali sme "vodičku"ktorou sme to každý večer potierali a krásne to zišlo,trvalo to síce dlhšie,ale bolo to tiež účinné a viac menej bezbolestné (len ku koncu,ked sme už odstraňovali koreň sa trochu sťažoval,že to štípe)

cerez
1. mar 2014

Riešila by som to pohotovosťou. Dcéra má tiež na nohe bradavice, ale nám to nevypaľovali dusíkom ale leptali kyselinou mliečnou či salicilovou. Dali nám na domácu liečbu Verrumal. Po 14 dňoch sme boli na KO a opäť jej to leptali. Vidím, že všade sa robí rôzne. Ale určite ak to je červené a možno zápal, riešila by som to cez dr.

0silvia0
1. mar 2014

Oveľa šetrnejšie a bezbolestnejšie ako vypaľovanie dusíkom je aplikácia prípravku ACETOCAUSTIN. U syna po dvoch aplikáciách bradavica sama odpadla. V lekárni to nemávajú, treba si to objednať cez internet, dostať to v internetových dvoch lekárňach na Slovensku, musíte vygoogliť.
Manželovi to však jeho 30-ročnú bradavicu neodstránilo. Jemu nepomohol ani tento prípravok, ani viacnásobné vypaľovanie u kožného.

hujska
1. mar 2014

Ahoj loxon.Prvú bradavicu mi odstránili chirurgicky.A druhú mi vypaľovali dusíkom(pred 2 týž.).Za tri dni mi to opuchlo,presne ako vám.Taký pľuzgier.A okolo začervenané.Dr.mi povedala,že keď sa to takto oddelí,tak tá koža sa musí odstrániť.(keď to robili mojej dcére(6),tak plakala.A ja som jej nechcela veriť,že ju to bolí) Dr. ma o tom tiež presviedčala.Keď som si to začala odstraňovať (sama doma),tak nič nebolelo.Len som sa bála.Robila som to 10 min!!! No,keď som to celé odstrihla manikur.nožničkami,tak to bohovsky štípalo.Tá koža pod pľuzgierom bola červená,prekrvená a citlivá,boľavá.Potom som už dcére verila,že ju to bolelo.A tá dr.,čo to mojej dcére robila,tak tá sa s tým nesrala.Odštikla a bolo.Fú.Teraz tam zatiaľ nič nemám.Moja dcéra má.No nedám jej to už vypaľovať.A aplikovali sme aj taký lak,no nechcela si to dávať mne obstrihávať,tak už ani to nedávame.Zbytočne.No a staršej dcére(9) to odstránili tiež chirurgicky.Fuj bradavice. 😖

luba28
1. mar 2014

davajte radsej cibulu po dobu 7 dni vzdy cerstvy kusok kazdy den a prelepte,...krasne vyjdu aj s korenami a je pokoj,...

csenibaba
1. mar 2014

Ja som dcèrke na to dávala obycajny náplast na kúrie oká.Ked uz to mala dostatocne odumretè vrh som odrezala a korienky som vytahovala s pinzetou!!

sovareda
1. mar 2014

Ja som dcérke dávala iba VERUMAL a sama odpadla a musím povedať, že ani lekárka tomu nemohla uveriť, lebo bola naozaj hlboko zakorenená a veľká....

magdalenkami
2. mar 2014

nam pomohla na bradavicky uz 2krat biorezonancia-u dcerky aj u syna

esti77
2. mar 2014

U nás fičal lastovičník, je to rastlinka, ktorá rastie popri múroch a potokoch - žltý vysoký kvietok s dužinkou plnou mliečnej lepkavej tekutiny. Naniesť len na bradavicu, nie na okolitú kožu - teda opatrne. Ale mne pomohla aj v tehotenstve v pohodke, ale samozrejme s mierou. 😉

maria.vinea
29. jún 2016

A co takzvane molusky male biele vypukle bodky - bradavicky mate s tym skusenost?

jurinkof
13. sep 2016

😢 😢

pauca
3. okt 2016

Ja som dnes bola na vypaľovanie tekutým dusikom. Zakrok faj, ale teraz to bolí ako sv*na. Mam to na oboch nohách 😢. Predtým som pouzivala Duofilm (kyseliny), ale uz aj to veľmi štípalo. Takže Dr jediná volba.

jakubkovaluka
12. mar 2017

Ahojte, ja som tiez bola na vypalovani dusikom a

jakubkovaluka
12. mar 2017

.... urobil sa mi pluzgier, niektori pisete, ze neprepichovat, tak teda co s tym? O tyzden idem zas, lebo ich mam viac a nie pri kazdej to zabralo, staci ak mi tie pluzgiere potom osetri? Inak dost to boli a neviem si predstavit, ze este 5 dni s tym musim vydrzat.....no mohla mi kozna o tom viac povedat .....

kejtka87
10. jún 2017

@pauca ahoj citit nieco pri zakroku tiez mi osstava uz len návšteva dr.lebo tie naplaste mi nepomohli,mam na chodidle.

pauca
11. jún 2017

@kejtka87 ahoj, samotné vypaľovanie dusikom neboli, len cítiť tlak, po vypaleni to dosť boli a pali ale pomáha to, stojí to za to naozaj. odporúčam čo najmeksie vložky do obuvi. Ja už mám komplet hladké nohy, keďže som tu svinuchu mala na oboch nohách.

kejtka87
11. jún 2017

@pauca aasi hlupa otazka ale to ostane diera ved vraJ to ma.nejake korene tak ako to vypalia ?😀

pauca
11. jún 2017

@kejtka87 není to hlúpa otázka. Áno zostane taká akoby diera, pretlačena koza dovnútra od toho dusíka. Moja kožná má drevenú dlhú paličku na dusík a tým robí. Hlavne sa neboj sa sa to prežiť. Len si urob zásobu liekov od bolesti (ak máš nízky prah bolesti) pár dní po dusiku to bude bolieť a dosliapovanie bude bolestivé. Kľudne sa pýtajte ak chceš napíš SS

kejtka87
12. jún 2017

@pauca vdaka za odp.tak hadam to prezijem🙂

pauca
13. jún 2017

@kejtka87 ale áno 🤒🤕😷 nieje to také hrozne, viac bolí vystrihovanie čo som si tiež zažila.

kejtka87
13. jún 2017

@pauca myslis domáce?ci lekarkou?mna uz teraz boli pri naslapovani obcas.och.:frowning2:

babez
21. nov 2017

baby bola som stvrtok na vypalovanie bradavice na chodidle( bola plocha nie vystupenalen taka mala tmava bodka pod kozou) dusikom dnes to je 5 den , ten otlak sa mi zatial spravil len ciastocne dookola a stred je cerveny,samozrejme boli pri chodzi, co stym teraz? ten pluzgier sa sam praskne pri chodzi ? a potom sa odlupi ta koza?dr hovorila ze zrejme raz este budem musiet prist na vypalovanie,dakujem za kazdu radu

meaningful
16. jan 2019

@babez ahojte, dnes mi vypalovali dusikom bradavicu na nohe... a tu istu bradavicu mi osetrovali pred mesiacom aj laserom. Po dusiku mam velke bolesti, mam to zalepene, ale bolest ako slak, bodava. o dva tyzdne mam ist na dusik pre istotu zas. Kokos ale po dnesku si to uz neviem predstavit... to asi skor rodit ako toto. Za aky cas to prestane boliet? a co bude dalej? co mam s tym robit? ziadnu mast mi nedali, aku treba kupit?

babez
16. jan 2019

@meaningful uf uz je to davno,bolest treba pretrpiet nic sa na to nedava,dlho ma to bolelo aj 3 tyzdne,ani masticky sa nedavaju,cakat kedy sa zacne koza odlupovat aj to trvalo vyse mesiaca,na dalsie opakpvane vypalovanie dusikom toho isteho miesta by som asi nesla

meaningful
16. jan 2019

@babez no mna zas ta doktorka objednala, aj mne sa to zda skoro po sebe :( . Noc bola tazka, dala som si ibalgin, sak to furt boli, pichaaa. Bojim sa to aj odlepit.

samsung1709
26. mar 2019

Ahojte. Ja uz chodim 3ti rok a neviem sa toho zbavit. mam to na chodidle a stale si to chôdzou tlačim dnu a dnu. vypaľovať som bola minulý utorok, teraz si to natieram Kolódium forte, to mi kazali kupit a mam si to ostrihavať. Aj mna to teraz velmi boli neviem ani chodit vôbec. Možno že sa jej zbavim už konečne.

meaningful
27. mar 2019

@samsung1709 ja som este nebola na opakovanom vypalovani, mna to velmi bolelo. teraz to natieram len venunalom a jem tu hlivu ustricovu v tb a cakam ci sa to polepsi 😒