icon

Čo sú tieto vyrážky?

evitka83
26. okt 2016

Ahojte, prosim ak viete poradit, co by to mohlo byt? Vyhadzuje sa to dcere od leta prilezitostne a iba na predkoleniach. Su to cervene vyrazky s bielou hlavickou. Po imazole a zinkovej masti sa to postupne zahoji, ale cca za mesiac to ma zas. Svrbi ju to, ale nevyzera to ako alergia. Fenistil nezabera ma to. Stravu ma stale rovnaku, takisto praci prasok mam stale rovnaky. Stipance to tiez nie su. Tak uz neviem. Vzdy kym sa dostanem k lekarke, uz jej to zmizne :-/

Čo sú tieto vyrážky?
lotor
21. okt 2019

@belkare Ahoj, krv nám nebrala a ani výter nerobila. Tiež nevedela z čoho to je, pravdepodobne porucha imunity, to bol záver. Fucidin nám tiež dala, ale vyrážky na chvíľu zmizli a potom sa opäť objavili nové. Môj syn to mal na vnútorných stranách stehien, vnútorných stranách rúk a na bruchu. A presne vyzerali ako tie vaše. Tak som išla znova k lekárke a dala nám antibiotiká a teraz to vyzerá, že to ustupuje, zatiaľ som neobjavila žiadnu novú, tak dúfam, klop, klop, že to tak aj ostane.

belkare
21. okt 2019

@lotor prajem Vám skoré uzdravenie. Mojej zaberá ten fucidin, začali jej belednuť vyrážky. Uvidíme ako bude ďalej

kafka22
10. jan 2020

@lotor Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či vám antibiotiká pomohli a aké antibiotiká ste užívali. Aj vám zistili z čoho boli tie vyrážky? Moja dcéra a ja máme rovnaké vyrážky. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

kafka22
Autor odpoveď zmazal
kafka22
10. jan 2020

@devilka83 @belkare Dobrý deň, aj vám zistili z čoho boli tie vyrážky? Ja aj dcéra máme rovnaké. Čo nakoniec zabralo? Ďakujem za odpoveď.

kafka22
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
10. jan 2020

@kafka22 Vyrazky s vriedkom byvaju od plostice.

kafka22
10. jan 2020

@oliolijanka Štípance to nie sú, lebo sa nám vyhodili počas dňa, ale ďakujem za odpoveď.

evitka83
autor
10. jan 2020

@kafka22 nezustili, imunolog povedal, ze je to imuno reakcia, ked dieta s niecom bojuje. Ked som si pospajala suvislosti, sedelo to. Vzdy jej to vyrasilo po nejakom sopli alebo kasli. Odkedy sme dali dokopy imunitu a nebyva chora, ani tie vyrazky sa neobjavili.

belkare
11. jan 2020

@kafka22
@oliolijanka
@evitka83 na kožnom povedali, že postinfekčný exém- reakcia imunity, žiadne štípance to neboli. Malá po vyrážkach cca 4-5 dní dostala horúčku a ochorela- kašeľ, soplíky. Išli sme znova k Dr. A tá povedala, že tie vyrážky mohli byť a príznaky infekcie. Čiže nikto nevie, či to bolo po nejakej infekcii alebo pred infekciou kožná reakcia. Zhodli sa na tom, že skrátka imunita zareagovala kožnými prejavmi na chorobu ( pred či po). Nám to zmizlo po cca týždni a natierala som fucidinom

enulix
11. jan 2020

Ah9jte baby,tak mojej sa to spravilo pre 3 dnami.Najprv som si myslela ze je to alergia na jahodove mlieko,ale ked citam tak je to asi naozaj s imunitov.V aprili minuleho roku dostala v skolke salmonelozu a viac ako pol roka sme ju nemohli dostat z tela.To jej oslabilo imunitu ,od juna mala stale kasel a pred mesiacom jej zistili chlamydie a hranicne mykoplazmy.To sme liecili dva tyzdne z antibiotykami,tak teraz uzivame pripravky na obnovu imunity,tak zrejme tie vyrazky su prejavom oslabenej imunity.Uvidime ak jej nezmiznu ,tak zbehnemk dr.Nastastie ju nesvrbia.

oliolijanka
11. jan 2020

@belkare Ano, ale u @kafka22 to maju obe naraz, mama aj dcera. Takze bud kiahne, alebo stipance😊

belkare
11. jan 2020

@oliolijanka moja mala ovčie kiahne v minulosti. Kiahne sú skôr vyrážky charakteru vodového pľuzgiera. Toto mala vyrážky s nahnisaným stredom - ako mini akné vyrážka s bielym stredom. Preto dali na to fucidin - je to ATB masť, to nám aj zabralo. Niektoré výrusy vylučujú silné toxíny a objavuje sa to na pokožke vyrážkami tohto typu

kafka22
12. jan 2020

@belkare ja to už mám tretí týždeň, dcéra to dostala o týždeň neskôr. Natrieme ATB masťou tie zmyznú a objavia sa na iných miestach nové. Dcéra mala stery negatívne, mne v piatok vyšla nejaká baktéria. V pondelok ideme opäť ku možnej tak uvidím čo povie. Len som chcela vedieť čo vám zistili a zabralo.

kafka22
13. jan 2020

@enulix Chcem sa opýtať či vyrážky ustupujú.

enulix
Autor odpoveď zmazal
enulix
14. jan 2020

@kafka22 ano ano uz pomali sa stracaju.Na ruke a brusku,tam kde ich mala po jednej dvoch,uz zmyzli a na zadocku (tam ich mala viac),vybledli a zmensili sa.

konik82
Autor odpoveď zmazal
maca08
9. apr 2020

Ahojte, tiež sa dcérka vychádzala a ma také isté pupačiky tak som zvedavá čo sa vyskytne.. Ona ma oslabenú imunitu od malička, ale tieto vyrážky ma už 2x😕.. Ani neviem čo ich spôsobilo minule ani neviem ako zmizli..

lkub24
6. jún 2020

Ahojte aj moje deti s tým opäť bojujú asi tretí krát, no ja som si odsledovala že sa im to vyhodí keď zjedia alebo vypijú niečo kde je veľa Éčok... Momentálne to majú kvôli tomu že im švagriná dala nejaký chupa chups džús blee. Ja dávam len fenistil aby sa neskriabali. Malá mi máva fľaky a vyrážky častejšie, je nachylnejsia na potraviny. Dr nám tiež nikdy nepomohla že z čoho to má, musela som sledovať.

kvasov
21. jún 2020

Ja som to mal tiež po tom čo som niečo pojedol a bol problém s trávením resp niektoré lieky mi nesadli. Neviem to na 100% no potom sa mi vyhodili takéto vyrážky po tele hlavne chrbat a podpazušie.
A tak mi nedá a podelím sa s osobnou skúsenosťou.
Mám imunitu na dolnej hranici.
Som senior.
Volal som imunológia
Nejesť: rajčiny, tuniak,zrej syry , špenát ,čokoláda, kyslá kapusta atď. Pivo alkohol

Potom Bijogaja probiotokum
Teraz hlavné:

Liek Levocetirizin alergia dá sa voľne kúpiť

Začalo to miznúť a rýchlo mi pomohlo to čo nám rodičia pred 100 rokmi davali na tzv Koprivku volá sa to TEKUTÝ PÚDER za 4 evri.

Občas sa mi to vyhadzuje na hrudi ako potnicky a doktorka mi dávala Triamcinolom vodičku trocha pomáha no starý tekutý puder je jednotka.

A natrieť bodovo na HRUBO.
Ta biela čiapočka zmizne a červené sa stratí inak by červ vyrážky strašili veľmi dlho.

Myslím si že to je alergia na niečo čo som a veľa skonzumoval.

momo69
4. nov 2020

Zdravim.. Mojej malej pol ročnej dcerke sa takéto tiez vyrazky robili.. Skoncili sme na koznom v nemocnici..dostala zarobenu masticku... Vyrazky za cca 3 dni zmyzli no vzdy sa tvorili nove... Konecne sa nam vsak po pol roku podarilo zistit na imunologicko-alergickom oddeleni po odobrati viacerich ampluliek krvy ze ma vysoko rizikovu alergiu na soju... Tak ja len ze tiez skuste sledovat co davate detom.. Vela jedal tuto latku obsahuje a mozno sa tiez z toho robia i vasim detom vyrazky... Alebo si ziadajte take vysetrenie..

barbaramisko
18. aug 2022

@evitka83 a čo ste jej nato natierala ?

klara023
11. sep 2023

Prišli ste niekto na to ,čo to mohlo byt ?

dadulkaf
11. sep 2023

My sme to mali od jesene cca do mája. Sledovali sme stravu, ale na nič sme neprišli. Mali sme podozrenie na čokoládu a paradajky. Ale objavovali sa aj keď ich nejedol. Od mája do augusta bol pokoj a teraz mu to nabieha pomaly znova.

klara023
11. sep 2023

@dadulkaf dobrý večer. A mali ste robené vytery na ORL ? moja dcéra má rovnaký problém. Už tretí rok sa jej presne vždy na začiatok septembra urobia hrozné vyrážky po nohách..prvý rok sme sa natrapili..druhý rok jej zistili stafilokoka v nose a hrdle .. a teraz cez týždeň zase celé nohy vysypane 😔

dadulkaf
11. sep 2023

@klara023 ja som to dvakrát spomenula pediatričke. Povedala, že to má buď nejakého parazita a mali sme užívať jeden prípravok, ale nepotvrdilo sa. Potom povedala, že to môže byť alergia. Ale krv ani nič iné mu nebrala a nevysetrovala.

dadulkaf
11. sep 2023

@klara023 pediatrička spomenula alergiu na plesne.

klara023
16. sep 2023

@dadulkaf na plesne? Aké plesne?

student88
21. sep 2023

Pridávame sa. Najprv dcera, teraz o tyzden a pol ja. Cervene s bielou špičkou. Prevazne brucho a boky. Pediatricka netusi