icon

Čo sú tieto vyrážky?

evitka83
26. okt 2016

Ahojte, prosim ak viete poradit, co by to mohlo byt? Vyhadzuje sa to dcere od leta prilezitostne a iba na predkoleniach. Su to cervene vyrazky s bielou hlavickou. Po imazole a zinkovej masti sa to postupne zahoji, ale cca za mesiac to ma zas. Svrbi ju to, ale nevyzera to ako alergia. Fenistil nezabera ma to. Stravu ma stale rovnaku, takisto praci prasok mam stale rovnaky. Stipance to tiez nie su. Tak uz neviem. Vzdy kym sa dostanem k lekarke, uz jej to zmizne :-/

Čo sú tieto vyrážky?
Strana
z3
student88
21. sep 2023

@kafka22 aj sa Vam zopakovali? Lebo najprv dcera po nej ja :(.. pediatricka netusi.

kandrea
18. dec 2023

@student88 prosím vás čo to bolo?

jannet07
18. dec 2023

@kandrea my sme mali to iste.nikdy sa neprisli na to z coho to bolo.tiez nas najprc odbili s tym,ze su to stip-nce.prehladala dom cely dom vted.bolo to velmi naroxne obdobie.nasa mala mala tyzden predtym ako sa jej to zacalo vyhadzovat ockovanie.ja si osobne myslim,ze my sme to mali vzed ako imunitnu reakciu.

student88
18. dec 2023

@jannet07 doteraz nevieme. Mne sa to vratilo po 2 mesiacoch. Takze kiahne nie. Plostice vsetko sme pozreli povysavali a spime spolu. Takze ani to.
Nakoniec som sla ku koznej, odbila to ze z vody. Boli sme sa kupat v Tatrach teraz tak ja ze ok z virivky. Ale boli sme cela rodina a vyrazky teraz len ja.

Ale prislo mi to ako imunita. Alergia na nieco, alwbo telo bojovalo a toto je prejavenie po. Už. Ze to ide von z tela.

lianka123
18. dec 2023

@evitka83 moj to mal po prekonani impetiga, po antibiotikach zmizlo

student88
18. dec 2023

@kandrea doteraz neviem. Prevazne len brucho a nohy zboku. Kozna ze je to z vody. Stale jem to iste. Ci nieco nebolo postriekané nejaka potravina ktozvie. Ona mi to vysvetlila ze ked sa niekto holí tak sa mu zápalu pei tom chĺpky folikul. A potom sa to roznesie. Ale toto boli vyrazky vsade orámované cervenym kruhom a vtedy to svrbelo. Len som si to dezinfikovala. Liehom. A ziadna voda. Nesprchovat iba obmedzene hygiena oplachom na daných miestach 🙂

kandrea
Autor odpoveď zmazal
mackova11
7. mar 2024

@student88 ako ste na tom? Zistili ste z coho? Mávate esze vyrazky?

student88
12. mar 2024

@mackova11 dcera ich mala 1x, mne sa 2x vratili (stale neviem z coho sa zopakovali)

1_adriana_1
23. máj 2024

Dobry den, vyzera to dost podobne co mam ja, po dlhom hladani mi to sedi na whirlpool dermatitis, ja som bolo vo virivke a potom sa mi to vyhodilo. Pupaciky na dotyk skor bolia, ale uz zacinaju miestami aj svrbet. Niektore maju biele hlavicky. Mam to po celom zadku trochu stehna vrchna cast ale od zadu a brucho.

adell95
1. júl 2024

@evitka83
@student88
Dopratrali ste, čo to môže byť, my s tým bojujme už asi mesiac 😔

evitka83
autor
2. júl 2024

@adell95 u nas to bola imunitna reakcia pred alebo po chorobe. Ako ked sa niekomy vyhodi horucka na pere, tak mojej dcere sa vyhodili taketo vyrazky

pkristy
3. júl 2024

My mame omnoho horšie netušim čo je.to ale aj ja to už mám

student88
1. aug 2024

@pkristy mne sa zas objavili uz 4x
Bola som u koznej. Alergia na bazen. Vzdy to mame po kupani a v oblasti plaviek.

Dostala som teraz:
Belogent krem
Ichtamol zarobeny 10% v lekarni

adell95
2. aug 2024

@student88 belogent som dávala dcére a zabralo to.

student88
2. aug 2024

@adell95 a boli ste sa kupat? Na kupalisku?

adell95
3. aug 2024

@student88 kúpať sme sa neboli,neviem presne z čoho to vzniklo, stále sme vo fáze pozorovania, napadlo ma že či to nemá mlieka... Nevieme pravdu povediac... Ale boli sme na dovolenke, a trocha viac chlóru nám padlo do bazéna, decká sa tam kúpali a a zrazu vyrážky mizli... Hmm,

melik23
4. nov 2024

Dobrý deň. Prosím vás vedel by mi niekto povedať čo by to mohla byť za vyrážka? Je len jedna a malá ju ma už skoro 2 mesiace. Dávala som na to aj tekutý púder aj fenistil no nezabralo.

student88
5. nov 2024

@melik23 moluska ??
Ak Ano … treba riesit lebo kamosi neriesili a potom ich mali 10ks-15ks a liečili to vyse roka.

melik23
6. nov 2024

@student88 ďakujem. Mám osloviť detskú doktorku alebo kožnú prosím?

lashka
6. nov 2024

Ahojte, u nas to bolo presne, ako spominala pani vyssie - dermatitída z virivky, mali sme taku so salinatorom, nechcela som vela chlorovat, co bola chyba. Ja som bola takto vysypana cela, kozna mi dala kortikoid. mast, vsetko som poctivo natierala, neskor jazvy postupne vybledli. Syn to mal čiastočne, manzel malicko. Asi to zalezi aj od imunity. Odkedy chlorujeme vodu vo virivke, je uz pokoj.

bednarka24
26. sep 2025

@evitka83 dobrý deň viem že je to starý príspevok, no skúsim sa spýtať. Môjmu 10 mesačnému synovi sa asi pred 2 týždňami vyhodili podobne pupienka na brušku dávali sme fenistil kvapky a zmizlo to. No teraz pred pár dňami sa objavili opäť. Môže to byt reakcia na tlačenie sa zúbkov ? Ďakujem za odpoved

evitka83
autor
2. okt 2025
@bednarka24

@evitka83 dobrý deň viem že je to starý príspevok, no skúsim sa spýtať. Môjmu 10 mesačnému synovi sa asi pred 2 týždňami vyhodili podobne pupienka na brušku dávali sme fenistil kvapky a zmizlo to. No teraz pred pár dňami sa objavili opäť. Môže to byt reakcia na tlačenie sa zúbkov ? Ďakujem za odpoved

@bednarka24 moze to byt imunitna reakcia na cokolvek. Osobne si myslim, ze to mozu byt aj zuby. Moju dceru skro s kazdym zubom sprevadzala kratka choroba alebo teplota

dorothee
2. nov 2025
@student88

Pridávame sa. Najprv dcera, teraz o tyzden a pol ja. Cervene s bielou špičkou. Prevazne brucho a boky. Pediatricka netusi

@student88
@evitka83
@maca08
@student88 Ahojte,viem ze stara tema,ale zistili ste dovody vyrazok?Moj 8 rocny syn ma uz dva tyzdne taketo vyrazky na zadku,chrbte a bruchu..Kiahne su to neni isto,presla som xkrat celu postel cez den aj v noci ci to nemozu byt plostice,dokonca sme mu vyhodili postel a spi v inej izbe ale ma to stale..

dadulkaf
4. nov 2025

@dorothee my sme nezistili z čoho. Myslíme, že to bola nejaká alergia alebo reakcia na kyslé želatínové cukríky.

Strana
z3