Čo to máme na hlavičke?

jarmilka1985
26. máj 2013

Mame na hlavicke take ako lupinky len je to kusok do zlta ako take chrasticky ale nema to na celej hlavke a nastastie to nemokva. Vraj i ja som take mala...Ale nic nam doktor na to nedal ze len mastit viac mandlovym olejom... Aj vy take mate? poradite nejake babske recepty na to? Ma to uz asi cez 2 tyzdne...Zacalo to ako malymi lupinami az velkymi lupinami az to zhrublo a je to akoby prilepene na hlave po olejovani a po kupkani je to biele...A kusok to smrdi...nieco podobne som mala ako som spominala na hlavicke ale aj za uskami ako dieta len za uskami mi to i mokvalo...Co s tym a co to je? Vdaka za rady...

exupery
26. máj 2013

Maju to male babatka,moja tiez mala,ziadne oleje nepomahali,az potom mi niekto poradil natriet maslom klasickym cca na 2hodiny ,potom umyt a vycesat kefkou,treba opakovat 2-3krat a je pokoj,mam to vyskusane.

eeffka
26. máj 2013

@jarmilka1985 kozny maz, pomoze rozmocit vo vode, oleji.... co ti dieta znesie a pomalicky vycesavat so "vsivakom" neviem ako to lepsie nazvat 😀 proste s hrebenom co na huste zuby. kym bola mala som ju drahla hubkou na kupanie , ked uz bola kus pevnejsia tak som ju cesala vo vani aj 20min, ked to raz vyceses poroadne a potom priebezne udrziavas uz sa to nevrati.
Ten maz sa mu zaroven zbiera aj za a nad usami, tam to treba poriadne odtiahnut a vycistit aby sa to nezapalilo v zahyboch.

jarmilka1985
autor
26. máj 2013

@exupery ahoj! Vdaka za radu skusim to a napisem sem ci pomohlo doma maslo mame a kedze sa dnes drobec pokakal na posteli a teraz vsetko periem :D tak zajtra pred kupkanim namastim masielkom a vycesem kefkou po kupkani...chcem sa len opytat ze ked som mu raz zlupla tu velku lupinku ma pod nou svetlo ruzovucku kozicku a bojim sa to trhat aby to neslo do ziveho a to maslo znie dobre... este raz dik papa!

hradnapani
26. máj 2013

@jarmilka1985 namiesto masla mozes pouzit aj stolovy olej. Nam radila lekarka namazat na noc hlavku, dat bavlnenu ciapocku, potom umyt a nasledne zoskrabat jemne nechtom. Ide to celkom lahko dole.

veronika2103
26. máj 2013

No urcite to vycesavat hrebienkom a najlepsie hned po okupani,ked je to take makke.Ale to o masle som nepocula a urcite by som malemu dietatu nedavala maslo na hlavu lebo to by som si ani ja nedala na hlavu.

domak2
26. máj 2013

@jarmilka1985 vola sa to aj mliecna chrasta. Vacsinou ludia daju bud olej ci maslo, specialny sampon a podobne a vycesavaju. Ja som skusila malej streknut aloe vera spray prvej pomoci ( z firmy LR - dostala som to ako darcek, nie ze to propagujem 😀 ) a musim povedat ze do druheho dna to mala o 70% lepsie, potom som to len sem tam strekla, obcas trosku vycesala (asi 2x ) a mala toho potom naozaj malinko 🙂

domak2
26. máj 2013

@jarmilka1985 Ozaj jedna vec co ma este napada, pri tom olejovani, nenechavaj olej na hlave dlho , lebo sa mozu upchat pory a zapalit sa . Ked sa naolejuje, tak do pol hodky umyt samponom 😉

visage1974
26. máj 2013

dobre natriet detskym olejom ale poriadne a cesat a cesat detskym hrebenom kazdy den

jankaja
26. máj 2013

je to mliečna chrasta, my používame šampón na mliečnu chrastu od Babe - dostať kúpiť v lekárni.

zuzkat1
26. máj 2013

@jarmilka1985 suhlasim s @jankaja nam jedine ten sampon pomohol...plus je super ze pouzitie je jednoduche a nib nezamazes..

kalip
26. máj 2013

ide o seboroickú dermatitídu, zaručene natrieť asi na 3 hod. aj menej, pred kúpaním s mliečkom Excipial lipolotio, zmäkčí lupinky ,dajú sa dobre vyčesávať a lieči pokožku hlavy. Tu je celý článok a viac o ošetrovaní. http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...

0604katka
26. máj 2013

Existuje aj mast na mliecnu chrastu vola sa kerasal a je super

zszudorova
26. máj 2013

aj moja to mala...dobre na hrubo som jej to natrela olejom Aviril, pockala som cca 15min a potom som to vycesala s kefkou na vlasy pre babatka...a potom ju okupkaj a umy...nam to stacilo urobit raz a vsetko pekne vyslo ale rob to kym nezmizne...no nieze budes skrabat hlavicku 5x za den🙂tak raz za den....mojej sa to zacina zase tvorit tak ideme aj my skrabkat.hehe

nintu
26. máj 2013

no baby...ja som natierala vycesavala ale moja mala des co robila...kamoska mi poradila Linola sampon z lekarni a ten pomohol...a nemusela som malu "trapit"