Čo zaberá deťom na afty?
Ahojte.Synčekovi sa urobila afta v pusinke a dve na jazyku.V noci má aj 40-tky horúčky.Na odporúčanie lekárky uživame imunoglukan a b komplex(z toho zvracia tak mu ho musím rozpustiť v čaji).Existuje niečo účinné čo by mu rýchlo pomohlo?????????
Najlepší na afty je ,, Ružový med´´ namiešajú ti to v lekárni-ale nie v každej-možno že aj na požiadanie-odporúčila som aj kamoškám,ktoré boli 100% spokojné a ich deti odvtedy afty nemali.
my sme skončili v nemocnici....na akútnu aftovú stomatitídu
odkyslit organimus, obmadzit cukor,
je tu vela receptov,skusenosti,hadam najskor zacni B-komplexom Forte...to je niekolkonasobna davka beciek na den...synovi to vzdy pomoze,aj mne,ked mam nieco na ustach a take citlive dasna,usta,pery...a potom skus dalsie veci,co su pisane vyssie
no nám dr odporúčila vyplachnuť usta 2x denne 40% vodkou. alebo liehom... ale tá vodka sa mi zdala predsalen trochu jemnejšia. urobili sme jeden den a afty zmizli. asi trochu brutálne ale naozaj zabralo.
ahojte mamičky mam 1.8mesčneho syna a on ma afty v ustach na oboch licach z vnutra ,na pere a na jazyku,,a dasna ma zapalene ☹ hrozne čosi mam stoho strach ☹ ,,mame to prvy krat a šte aby nam nebolo luto tak berieme antibiotika lebo ma hrdlo zapalene :(,,,,no mne doktorka povedala aby som si kupila Mundisal a fialovu vodičku ,,,mame to od 26.11. 2013 čiže jeden den a nepomaha to zatial :( stale plače,,on ma ešte cumel a ten ked si da tak reve ja už neviem čo mam robiťa,,a ako často to mam vytierať stim gelom a stou fialovou vodičkou???? dakujem za radu
nám zabral tantum verde roztok ,hoci 3rdcére som ho dala už aj v spreji ,poplačú a ako to príde tak to odíde a ked majú afty a nemiznú dám na ten aft priamo paličkou soľ -poštípe ale rýchlejšie sa hojí, +jasné vit C,B v kvapkách.
my sme s aftami skoncili v nemocnici na kapackach,pozor na to...takze Betadine-redeny roztok a potirat nim primo afty,pred jidlem namazat Kamistadem anebo jinym gelem,na noc Paralen a sirup na posileni imunity,co se dava kdyz deti berou antibiotika-nemuzu si vzpomenout na nazev.jinak dcerka jich mela v puse dohromady 15 a od ty doby se ji to porad vraci
nam pomohlo vitamin B kvapkach .tamtum verde sprej , kamistan gel a harmancekoy sprej a moj maly to mal na dasnach na zubchoch a sice to znie drsne ale namm to pomohlo dat na zubnu kebku detsku zubnu pastu a ten povlak hnis dat dole ,srdiecko my trhalo ked som mu to robila ale do rana nam teplota vzdy ustupila a ustocka sa krasne zahojili .
@katfan ak sa vam afty tak casto vracaju trvaj na vysetreni ......my sme ich mali len raz a robili nam 3 krat testy .....nebudem pisat na co ale treba si davat pozor ........
@fogos my sme mali tak silne afty, ze nam strasne krvacali dasna :( doktorka nam poradila potierat stavou zo suroveho zemiaka , povlak odporucaju davat dole tak, ze si das na gazu sodou bikarbou .........ja som tie stiplave vodicky nepouzivala lebo maly siel vyskocit z koze tak sme presli na ustnu vodu a zabralo 😉 ........afty su prejavom oslabenej imunity no skuste tamtum verde to na ceskom fore odporuali pred 2 rokmi naastejsie 😉 Drzim palce ...ak sa budu afty vracat skuste poziadat o dokladne vysetrenie
ahoj moja mala to mala a dali jej v nemocnici taku fialovu vodicku sice bola cela jako smolko ale zmizlo ´jej to za chvilku. Dovtedy sme sa trapili kadejakymi vytermi a stiplavymi vodickami 2 tyzdne...to bolo nieco hrozne:( Prajem skore uzravenie 🙂
Dievčatá, prvýkrát sme "to" dostali, podľa všetkých príznakov su to afty ale nikde som sa tu nedočítala, či Vaším detičkám pri tom aj páchlo z pusinky... našej malej páchne z pusinky a ked ovoniam dudku, no to je neskutočny zápach... je to normálne? lekárka mi povedala, že to sposobuje aj ten B komplex ale je to fakt strašný zápach a bojim sa aby to nebolo niečo vážne.. máte s tým skúsenosti maminy? dakujem za odpovede 😉
B - vitamín ja som mala 13 rokov afty a jedine to mi pomohlo 🙂
my sme prekonali aftoznu stomatitidu v novembri...krvacajuce dasna, tazden horucky 39°C, dva tyzdne poriadne nejedol...Kym urcili diagnozu, bola to angina a dostal antibiotika, ale tie to vraj este zhorsili, teploty neklesali a az po 8 dnoch urcili stomatitidu, dostali sme 4x B12 injekciu, piatu nam dali domov, ze staci zlomit ampulku a povytierat usta. Odvtedy doktorku nechce maly ani vidiet ☹ A vytierali sme usta troma vodickami, pred jedenim takou hnedou ako Stomatosan a po jedeni fialovou a Difucanom, ten nam dala doktorka v ambulancii. Cely cas jedol len mixovanu stravu, zlepsenie asi na 4-5 den. A este dalsi tyzden sme sa davali do poriadku, cela rodina.
my sme sa tiez dva tyzdne trapili s aftami a s teplotami...tyzden som dcerke davala Bkomplex a sprej tamtum verde...ale vobec to nezabralo...a ano neskutocne jej pachlo z ust 😝 ....ked nam tyzden nic nezaberalo...tak mi poradila kamoska ustny sprej Sorex a do dvoch dni sme mali konecne pokoj...dcekre dokonca aj chutil a je z byliniek, cize ho mozu aj male deticky...
ZDRAVíM moja mala má už afty 2 týždne 2 dni bolo lepšie a teraz zase teploty 40 brali sme aj b 12 injek. vytierame pusu hnedou vodičkou už neviem ,čo robiť tak som objednala tie bunkové soli môžete mi prosím napísať ako to podávať má 18 mesiacov a z tých kadejakých vitamínov už zvracka dik
tee tree olej..ano stipe, ale zaroven hned ulavi od bolesti, mala som aj specialny pre deti, co nestipal, da sa kupit v lekarnach.. a hlavne nejest veci typu kekse a podobne sladke rozdrobotiny, ktore zivia afty
no a myslim, ze b vitamin tam zabera tiez zvysit
pokial sa ukazu afty to naznacuje znizenu imunitu. skus malej podavat vit. C je dostat aj v kvapkach. inac poradit neviem. kamaratke mala mala v piuse tiez nejake biele flaky aj na jazyku, ona jej davala avokado a potom jej to pekne zmizlo. ale to Ccko urcite je dobre.
pit na prečistenie krvi žihlavovy čaj, a ak sa da vynehat sladkkosti. Nam Mudr. doporučila vyplachovat usta repíkovým čajom, celkom to pomohlo, akoby sa pomaly sušili.
ahojte maminky prosim vas stretli ste sa aj s aftami po tele dietata maly ich ma treti den v ustach a teraz som si vsimla na nohe a na ruke vyzera to ze su to afty dakujem za odoved
Kokos ja som ich ako decko teda mala.. Nikdy nič nepomohlo. Možno nejaká tinktúra taká fialová. Ale vytrpela som si vždy. Teraz som už nemala roky. Asi zvýšiť vitamín b. Určite trvá nejaký čas kým to odíde. Je to hrozné .
Tinktura Gingivalis nam zabrala okamzite 🙂 nie v kazdej lekarni ju maju...
Nam jedine fialova vodicka - gencianka.
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.moja mala mala afty,a pomohla jej propolisova tinktura,tym som jej vytierala pusinku a zabralo to velmi rychlo.
Jednoznačne u nás víťazí Herbadent (hnedá bylinková vodička, paličku s vatkou v tinktúre omočiť a prikladať na aftu-potierať - síce to dosť bolía štípe, keď potieram tú aftu, ale rýchlo zaberá a sťahuje zápal - do 2-3 dní sa to začína zmenšovať) + B-komplex; ja mávam tiež afty a vtedy si k tomu nasadím aj Pyridoxin (afty mávame keď na nás "lezie" nejaká choroba+ stres a pod., keď je oslabená imunita (preto mnohí nasadzujú ten imunoglukán)...zato my nemávame opary..a tí, čo mávajú opary na perách, ako som počula vraj nemávajú zas afty... Sorex je tiežna to dobrý, je to bylinkový sprej- podobne ako Herbadent, len je to jemnejšie (keďže sa to strieka do pusky) - malej toto odporučila doktorka, keď dostala v škôlke vírusovú slintačku - to bolo hrozné - vtedy mala plnú pusu vriedkov - najprv som myslela, že má tak veľa áft v puse, až potom som sa dozvedela, že to je slintačka, celá pusa+ hrdlo ju bolelo, mala to v celej ústnej dutine , nemohla ani hltať ☹(( Sorexom sme jej vystiekavali pusku a prešlo... na to iné lieky nie sú ☹(
Malinovy kompot vyskusajte nam to vzdy zaberie, ale horucku treba samozrejme zrazat.
to sme riešili tento tyžden nám pomohol propolis vodička a k tomu som podavala bexoplex 😀 za 3 dni bol pokoj

neocide gel http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-... alebo tantum verde. Moja malá mala raz takého afty, ale na celých perách a v celej puse. nemohla ani jesť a chodili sme na B12 a ten neocide nám veľmi pomohol.