icon

Čo znamená tento výsyp?

ajka4
24. aug 2015

mala ma uz 3 tyždndne vysyp na tele, dva týždne to bolo mierne no v sobotu dostala teploty a vysyp sa zhoršil. uz ho ma po celom tele, najprv to mala len na jednej nôžke, teraz ho ma všade. teplotu mala len v sobotu, a neviem či s tym suvisela. mali sme ichtyolovu mast, no ta nezabrala, potom sme skusili aj sudokrem a to nic, nechtikova indulona a exicipial nič.
teraz sme dostali kortikoidy, kupem ju v kamilkách, nejaky praškovy krem a excipial u hydrolotio. dufam e to zaberie. po tak dlhej dobe.
mate niekto s tymto skusenost? mala ma 3 roky.

Čo znamená tento výsyp?Čo znamená tento výsyp?Čo znamená tento výsyp?
Strana
z2
jabadaba
24. aug 2015

@ajka4 tak uvazujem ci to nemoze tvoja dcerka mat kontaktnu dermatitidu. V noci sa nestazuje na svrbenie? Nam zaberala kalciova mast, koza takto citliva nesmie byt prilis vysusovana. Mali sme aj od lekarky predpisanu ichtamolovu mast, ta stlmila zapal aj svrbenie, len desne smrdela. 😝 Kalciovka bola fajn. Mame este lekarkou odporucanu mast od Avene XeraCalm A.D. ta je tiez fajn. Pokozku premasti a zaroven utlmi zapal. Odporucane mame vyhybat sa prilis farbenemu spodnemu pradlu. Snazim sa kupovat co najsvetlejsie. Staci citlivost na tie kadejake farbiva, ktorymi su prehnane tkaniny a na problem je zarobene. 😉

ajka4
autor
25. aug 2015

@jeemima potrebujeme sa toho co najskor zbavit
mame ist na dovolenku. Vysyp sa zhorsí az pri teplote este nemala ani lieky

ajka4
autor
25. aug 2015

@jabadaba no ta ichtamolova mast vsetko zhorsila . Skriabe si to az ked to ma vysusene

ivetkaha
25. aug 2015

Ahoj Ajka, popros vašu doktorku o zobratie krvičky, mali sme niečo podobné keď sme mali 2 roky , preháňali nás po kožnom, ale nič nepomáhalo. Všetko mu zakázali papať, už to bolo na nervy. Trvalo to mesiac a potom som poprosila našu doktorku aby mu ešte raz zobrala krv pretože keď mu brala po prvý krát tak povedala že všetko ok. No pri druhom odbere mal zvýšené hodnoty a musela nasadiť antibiotiká. Potom to prešlo. Kožná nám nič nepomohla!

strociatka
25. aug 2015

@ajka4 nie testy na toleranciu mlieka, to aj nasa ma OK, ale kedze to vyzeralo ako atopicky ekzem, ihned nam kazali vysadit mlieko, aj ked mala testy uplne vsetky OK, dokonca aj alergologicka robila testy na alergiu na kravske mlieko a tiez vyslo negativne. No kozna hned kazala vylucit mlieko, ako jednu z pricin ekzemu a hned to zabralo. Do mesiaca po vysadeni mlieka mala nema jedinu bodku na tele.

Len skuste, nic to nestoji, pitie mlieka nie je vonkoncom nutne na prezitie a vobec nie je zdraviu prospesne. Da sa vynikajuco nahradit. Ak je mala vyslolvene mliecny typ, da sa kupovat mliecko ovsene (velmi chutne), smotanu nahradzam ryzovym kremom (pri vareni na nerozoznanie od beznej smotany) a ziadne vitaminy malej nechybyju, absolutne nie je potrebne doplnat vapnik, nakolko v zelenine ako karfiol, ci brokolica je ho niekolkonasobne viac ako v mlieku.

Mne tiez nejaky cas trvalo, kym som si to v hlave usporiadala a zvykla si. Problem totiz nie je ako fungovat bez mlieka, ale uvedomit si,ze ho vobec nepotrebujem. Cely zivot nam vsetci tvrdili,ze mlieko je zaklad a kuk, odrazu tu mame obrovske mnozstvo deti, ktore ho netolreuju, su nan alergicke a pod.

maminag
25. aug 2015

@ajka4 tiež sme mali niečo podobné, ale malý mal výsyp len na nohách a rukách a v ústach, tiež horúčky, a bol to šarlach...

ajka4
autor
25. aug 2015

@strociatka no ja by som jej nedala. Ale malymlieko miluje. A ked jemu dam a jej nie to by bolo strasne. Ona miluje aj jogurty. Obcas som rada ze nieco zje a ked zje je to mliecne alebo syrove

ajka4
autor
25. aug 2015

@ivetkaha nada ma akurat 3 tyzdne dovolenky
aj nad tym rozmyslam.

strociatka
25. aug 2015

@ajka4 u nas to tak tiez bolo, ale na moje velke prekvapenie sa to dalo detom pekne vysvetlit, nebolo to lahke, ale funguje to 🙂

ajka4
autor
25. aug 2015

@ivetkaha nada ma akurat 3 tyzdne dovolenky
aj nad tym rozmyslam.

jabadaba
25. aug 2015

@ajka4 ani nam nevyhovovala, najma pre ten smrad. Skus tu kalciovku. Pekne premasti a zaroven tlmi zapal. A potlaca svrbenie. 😉 My mame nateraz klud, musim zaklopat, ze sa to stratilo a dufam, ze uz sa neobjavi. Syn to mal cca rok, s prestavkami, kedy mal obdobia, ze sa siel uskriabat a kozu mal zapalenu a potom zrazu klud, potom zasa. Momentalne je vsetko ok. Najlepsie pokroky smezaznamenali prave po tej kalciovej masti. Jo a presli sme na bezlaktozove mlieko, pisem nizsie.

jabadaba
25. aug 2015

@strociatka riesenim je bezlaktozove mlieko, tiez sne nan presli. Mozno aj preto mame klud.

strociatka
25. aug 2015

@jabadaba nam tiez dlho vysvetlovali,ze za to moze mlieko, ze je to totalny prezitok a ze je neprirodzene parazitovat na mlieku ineho cicavca, no dlho mi trvalo, kym som si to v hlave upratala, ale stav malej ma donutil. Odkedy su deti obe bezmliecne su paradoxne aj menej chore a po vysype uz ani pamiatky. Dnes v nasej domacnosti pijem mlieko uz len ja, lebo kavu bez mlieka proste neznesiem 🙂

ajka4
autor
25. aug 2015

Dakujem za rady. Dnes jej urobíli vytery a krv uvidime na vysledkoch. Som nervozna kedze je to den odo dna horsie. Stale sa to rozsiruje.

jabadaba
25. aug 2015

@strociatka ved prave, natolko mame zazite pitie mlieka, ze sa len tazko toho clovek vzdava. Ja tiez musim mat mlieko do kavy, inak ju nevypijem a deti bohuzial mlieko tiez miluju. No aspon sme presli na tu bezlaktozovu alternativu. Je mozne, ze to zabralo, v sucinnosti s osetrovanim tou kalciovkou a vobec, premastovanim pokozky.

ajka4
autor
26. aug 2015

Mame zvysenu hodnotu crp. Dnes dostaneme atb.

miska312
12. sep 2015

Ahojte mala sa mi takto vyhadzala u doktorky sme boli ta nevie nic tak nas poslala v pondelok ku koznej neviete mi poradit co to moze byt? Ma to aj na tvari jednu na ruke a na nohe dakujem za rada

ajka4
autor
12. sep 2015

Takze zabudla som napisat. Mali sme atb megamox duo. A vysyp bol zo szreptokoka v nose. Teraz po tyudnovej dovci v turecku z mora ma uplne cistucku pokozku.

Strana
z2