icon

Covid-19 a škôlka

24. sep 2023

Ahojte
Nadväzujem na aktuálnu debatu o soploch a škole. Mám syna, chodí do škôlky. Mal pozitívny covid test, nechala som ho teda doma. Už je doma tretí týždeň, stále má sopel a kašle. Od doktorky dostal mucosolvan a uniflox, ktorý už dobral, ona vraví, že to musí prejsť. Covid test mal aj dnes pozitívny. Keby platia opatrenia, už je to viac ako 14 dní, už by sme teda mali byť ok. Našťastie nechodím do práce, takže ho ešte nechám doma. Ale ako toto riešiť, ak človek pracuje? Neviem si predstaviť vypadnúť na 3 týždne kvôli soplu. Dali by ste dieťa do školy, ak by stále bolo soplave a malo tretí týždeň pozitívny covid test?

Strana
z2
mooonika1975
25. sep 2023

@iwesska ja som mala v škôlke dieťa, len prechodený covid, uplne v poriadku podľa rodičov priebeh a prechodenie v mš a to dieťa ďalšie dva týždne chodilo do škôlky biele ako mrtvola , až zistili zapal pluc, ktorý trval dva mesiace

riyadh
25. sep 2023

@nika523 ano 3t ocr jej nik neda, mudra si, ocr je 10dni a potom?

janinah
25. sep 2023

@riyadh očr je 14 dní a potom môže ísť na 14 dní otec.ak treba

chillibubble
25. sep 2023

@janinah na tu istu diagnozu? mne dr. vravela, ze na jednu diagnozu len 14 dni. ja som pochopila ze na dieta, nie na rodica.

nika523
25. sep 2023

@mooonika1975 chápem, ja som skôr narážala na to ako sa do nej ženy obuli že chce dať dieťa do škôlky a piť doma kávu, to vôbec nepísala, písala že ho nechá doma, celkovo tu tie ženy slušne nevedia písať keď sa niekto niečo opýta, neviem či je to nejaká vzorka premudrelych žien(sliepok) alebo čo

mooonika1975
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
25. sep 2023

@nika523 áno, chápem . Jasne

milanemila
25. sep 2023

Wow ja zasnem a dufam, ze u nas v skolke nemaju deti take matere, co ich poslu pozitivne medzi ostatne deti 🙈 Sa zamyslite trosku nad sebou, mozno ma spoluziak vasho dietata doma este surodenca babo/novorodenca kt nakazi alebo babku/dedka pre kt je covid nebezpecny, to fakt uz nie je kusok empatie v ludoch voci ostatnym?

nika523
25. sep 2023

@milanemila to čo zas píšeš kto tu má covid a ide do školky?

maryetta
25. sep 2023

@miriam11 mne prave ze pozitivitu neukazal a som si bola takmer ista ze to bude.
Takze nie. Nie kazdy test ti ukaze pozitivitu.

mondolina
25. sep 2023

@miriam11
to mi nejak nevychádza 🤔
veď umrieť sme už mali po 1. dávke a sme sa dožili aj piatej?😉
uprac si to už v tej hlavičke. už by bolo načase... ibaže...💋

Strana
z2