Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa
Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.
Ja sa pridavam,aj moja mala mala tento virus,ale mala to asi take mierne,dlane mala vyhadzane len trosku,na dalsi den jej to zmizlo,par vyrazok mala na rukach,na tvari,na prstoch na nohach..ako jej to skoncilo,chytila som to ja a je to horor.dlane a nohy mam hrozne vyhadzane,neskutocne to svrbelo 2 dni,zblaznit som sa isla,dnes je 3.den,nesvrbi to uz tak,ale velmi to boli,kazdy dotyk.vyhadzana som aj na usiach,na tvari sa mi to teraz robi,okolo nosnych dier mam mokvajuce pluzgiere...
No mamičky pridávam náš priebeh...prvý to dostal 1,5r synček prvý deň teplota a potom výsyp dve noci nespal čo ho strašne svrbeli chodidlá...natrela som krémom na spálenu pokožku a dala ponožky... už to ma tyždeň a ma chrastičky,vyhadzane mal chodidla,ručičky,dlane,pusu zvonka,riťku a aj vajko...potom to dostal strarší synček 5r teplota 2dni vysyp len par pupencov,najväcsie ma na ritke, 3 ma v okoli nosa,par na kolienkach...a posledna som to chytila ja teplota jednen deň a nedokazala mi klesnuť, potom výsyp, najprv na nohe, potom ruky, no od včera mam posiate komplet cele ruky a nohy takými malinkymi vyrazkami,ine ako pupence,svrbi ma aj hlava mam tam chrasty, ruky tiez male vyrazky,svrbi cele telo...no a tvar des mam to v takej kotve medzi obocim,noc az brada otras... mame ist na chatu no neviem dokedy je to infekčne,dnes som bola u dr. Ale teda jej odpoveď dospelý to nedostavajú, dala mi dithiaden ale tak ten dam na noc lebo kto sa mi o deti postará. Tak sa modlím nech ma ruky prestanu tak divno paliť, ledva nieco drzim,je to taky neprijemny pocit a svrbi to...riad neumyvam lebo pri teplej vode mam pocit ze mi ruky zhoria... na tvar si davam krém z just dufam mi pomoze... nikdy som nic podobne nemala a nezazila...
@petkas1 Ahoj,mne sa to tiez este trochu viac spravilo na tvari,ale nie je to velmi vidiet.ja som vcera mala 3.den-ruky ma prestali svrbiet,ale ma neskutocne boleli a dnes som sa zobudila a uz neboleli a trochu mi to ustupje na tych dlaniach a tiez sa mi spravil drobny vysyp na nohach,rukach,bruchu.ale uz nic neboli aspon tak je dobre.ja si na tu tvar davam krem z Dmky co ma dcerka na zadok.
Ahojte, tak sa pripájam aj ja, my sme mali v utorok teplotu 39 aj v stredu v ústach mala a dnes sa jej vyhodili pľuzgieriky aj na rukách, nohách dufam ze jej to zmizne kým pôjdem do škôlky, strašne zle spi stále mrnka 😞
Je to hnusny pre mna doteraz neznamy virus. Maly chytil najpred anginu s hnisavym hrdlom a o tyzden na to po vylieceni tuto Ruku nohu.. Cele ustocka mal biele pupienky, teploty jeden den cez 38. Vysypany na rukach nohach zadocku a medzi prstami na nohach. Teraz to uz mame 13den a uz je to slusne pluzgiere uschnute aj chrasty opadane ale zacala sa mu supat kozka na prstekoch. Ach nech sme uz zdravy. :(
Dobrý deň dámy, vo WIKI pribudol článok o tejto chorobe, nechceli by ste pridať svoju osobnú skúsenosť s touto pliagou? Takto to budeme mať pekne pokope a možno mnohým mamičkám pomôžete s radami ako to prekonať, čo očakávať a tak. Stačí kliknúť sem https://www.modrykonik.sk/choroba-ruky-nohy-usta/ a pod článkom je priestor na pridanie svojej skúsenosti. Ďakujem
(Odmením aspoň srdiečkom 🙂 )
Moj maly to dostal pred par dnami. Zacalo to soplami vo stvrtok, druhy den pokasliaval sem tam a dostal teploty, ktorych sme sa az na 5 den zbavili.....vyrazky prisli az na 4 den...najskor chodila, za hodinu boli aj ruky vysypane......teraz sa mubto rozsiruje....okrem brucha a chrbta ma to vsade...ruky, nohy a zadok su snad najhorsie...............
Druhy den na pohotovosti nam povedali, ze je to angina, az ked sa vysypal, tak bolo dokyorom jasne, ze ide o tuto chorobu....a zacinam mat obavy, ze som to chytila aj ja...zatial mi doktorka povedala, ze je to angina a dala antbiotika, ale ktovie, ci som to nechytila aj ja.....mame sa vyhybat kolektivu....tolko moja zatial skusenost s touto chorobou...
chcem sa spytat, ked uz raz dieta alebo dospely prekona toto ochorenie ruky, nohy, usta, je pravdepodobnost zeby to dostal znovu?
@katarinavt
je naozaj paradoxne ze to doktori vobec nevedia rozoznavat tuto chorobu od anginy alebo chripky, akoby ich v tom nikto nezaskoloval ako maju rozoznavat a liecit tuto chorobu. Je velmi neprijemna a niesom si ista ci niektore pripady nepatria do nemocnice ludia si ich riadne odtrpia a intravenozna liecba by ozaj pomohla. Moj syn nevedel preglgat a nedali mu vobec anribiotika mal vysoke horucky nevedel jest ani pit a este bez antibiotik. S poharikom v ruke do ktoreho plul sliny sme isli znova k lekarke ktora mu nakoniec dala antibiotika po vysertreni krvy. Myslim ze instrukcie ktore lekari maju nedavat antibiotika su neobjektivne. Ja som synovi v zufalstve nasadila wobenzym lebo sa isiel zblaznit ako ho bolelo hrdlo. A to mal vtedy 16 rokov
@jfkvetinka
pocula som ze moze a dufam ze to tak nie je
@jana242424 Nám bolo tiež povedané, že antibiotiká na to nezaberajú, ale kedže mu ich dali, lebo si mysleli, že má angínu, má ich dobrať....doktorka nám poradila na to vitamín C, B-komplex a taktiež tekutý púder...ja mu dávam ešte tie želé vitamíny pre deti a na noc dithiaden, aby kludnejšie spal aj on aj my...inak stále mrnčal a bol nespokojný....môj malý našťastie mal iba prvé 3 dni problém s jedením, teraz je normálne si myslím, len mu nedávame potraviny, ktoré by mu dráždili pokožku a vyvolávajú alergiu(poradila nám to doktorka). No pri ťažších prípadoch si myslím, že by mali doktori uznať, že nemocnica by bola lepšia varianta...ved ked som si prečítala odbornejšie veci o tom, tak to je smrteľné v iných krajinách. u nás sa zatiaľ nevyskytla ťažká forma tohto vírusu našťastie....
žienky je mi až do plaču keď to teraz čítam,ráno došiel manžel zo škôlky že bolo niečo písané podobné na nástenke..ochh keby som išla ja s dcérkou ani ju tam nedám..a teraz ak to dostaneme sa asi zbláznim-doma mám ešte skoro 3 ročnu a 8 mesačného ktorého ešte aj kojím..neviete či by mi nepomohlo aspoň probiotiká alebo niečo?? čítam že deti to ešte znášajú celkom dobre a rýchlo to prejde ale dospelý horšie..Ďakujem za radu ☹
@lucanka49 nasad zvysene ccko,becko,porad sa v lekarni,ci mozu a co mozu tak male deticky. Aj vy,dospeli si dajde bekomplex a cecko vo vyssich davkach
Baby moze tuto chorobu dostat aj 6mesacne kojene babo??
@lenka2332 nemalo by 🙂 u nas 4 rocny len dva teplota a o styri dni dcera 1,5 rocna v hroznom stave aj s muzom to dostali a ja s dvojmesacnym babom kojenym nic nastastie 🙂 este som nepocula, ze by to tak male deticky dostali, tak hadam ich protilatky nase chrania 🙂
@jfkvetinka starsie dcerka ju dostala po 3 mesiacoch znova a omnoho horsie pupaky ma vsade.ale zas teploty nemala take hrozne ako prvykrat.vtedy jej nesli zrazit.teraz mala max do 38,2.

Dievčatá, my sme mali /dcéra 2.5r./ teplotu min. stredu a štvrtok, od soboty vyrážky a pár pľuzgierikov, a 19.8. by sme mali ísť do Bulharska. Kožná neodporúča, obvodná hovorí, že sa máme vo štvrtok ukázať. Malá je už živá, papá, more jej robí dobre na ekzem a vysolili sme 2600e. Do stredy bude ešte brať atb. Veď ja ju nechcem vypekať na slnku, do 10.30 -11.00 a po 15.00. Som zúfalá, neviem čo mám robiť. Syn je tiež alergik, astmatik, manžel tiež a ja som alergička.