icon

Črevná chrípka u ročného dieťaťa: Je to normálne?

14. jún 2026

doma sme mali všetci hnačky, najhoršie na tom bol muž a ročný syn-ten mal aj teploty. už nám je ok, maly už nehnackuje ani neteplotuje akurat hrozne často kaká-aj 4x za deň, konzistencia je taká kašovita. je to ok? či mu dat nieco na hnačku? alebo probiotiká?

anonym_38e7d8
14. jún 2026

@anonym_autor a cika? Pozor na dehydrataciu

janinah
14. jún 2026

Videl ho pediater?

anonym_4e9e36
14. jún 2026

@anonym_autor my sme mali teraz hnačky u pól ročnej a teda strašne veľa tekutín stále som ju dojčila a probiotiká enterol som jej dávala. Ale teda videla ju pediatrička aj odobrala výter zo stolice ale teda u nás to bolo priznak zápalu obliciek nakoniec. Tak len pozor na tie tekutiny a probiotiká určite pomôžu a ryžový alebo mrkvovy odvar.

autor
14. jún 2026
@anonym_4e9e36

@anonym_autor my sme mali teraz hnačky u pól ročnej a teda strašne veľa tekutín stále som ju dojčila a probiotiká enterol som jej dávala. Ale teda videla ju pediatrička aj odobrala výter zo stolice ale teda u nás to bolo priznak zápalu obliciek nakoniec. Tak len pozor na tie tekutiny a probiotiká určite pomôžu a ryžový alebo mrkvovy odvar.

@anonym_38e7d8 cika aj vodu pije (dokonca viac ako inokedy)
@janinah nie neboli sme, ale volali sme spolu. mali sme prísť kebyže sa to zhorší ale už v piatok vodové hnačky skončili akurát často kaká
@anonym_4e9e36 ďakujem.. tak my sme to doma mali všetci.. ten vývar pridávať do jedla alebo dať piť?

basska_b
14. jún 2026
@anonym_autor

@janinah nie neboli sme, ale volali sme spolu. mali sme prísť kebyže sa to zhorší ale už v piatok vodové hnačky skončili akurát často kaká
@anonym_4e9e36 ďakujem.. tak my sme to doma mali všetci.. ten vývar pridávať do jedla alebo dať piť?

@anonym_autor Moja ročná chytila črevnú virózu, mali sme to všetci a riedke mala skoro 10 dní. Potom to zo dňa na den prestalo. Ale pekne sa hrala a fungovala. Jedla pomenej. Musi sa to crevo vycistit... tie probiotika podla mna nemaju taky zazracny efekt, ako sa im pripisuje

michaela329
14. jún 2026

Minulý rok mal môj malý hnačka a vracanie. Dávali sme probiotiká, rehydratacny roztok, kým boli hnačky vodové, aj veľa pil. Keď som volala Dr. tak sa ma pytala, či už sa stolica formuje ( tuhne) a ak áno, malý nebol malatny, papal mi, pil, tak to bolo ok. Aj keď kakal viac. Do dvoch dní od toho bol už v poriadku.

anonym_4e9e36
14. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to samostatne pred jedlom podať, aspoň mne to povedali že to mám pred mliekom keďže som vtedy ešte len dojčila. Mne dali taký papier v nemocnici a tam bola aj ryža s mrkvou aj ako polievka tak pri ročnom by som skúsila aj takúto ako keby šetrnu diétu.

autor
15. jún 2026
@michaela329

Minulý rok mal môj malý hnačka a vracanie. Dávali sme probiotiká, rehydratacny roztok, kým boli hnačky vodové, aj veľa pil. Keď som volala Dr. tak sa ma pytala, či už sa stolica formuje ( tuhne) a ak áno, malý nebol malatny, papal mi, pil, tak to bolo ok. Aj keď kakal viac. Do dvoch dní od toho bol už v poriadku.

@anonym_4e9e36 ryžu, mrkvu banan tocime dookola a teda už ma peknú konzistenciu len stále viac x za deň😅 ale prave mu vychadza horný zúbok tak neviem či aj kvôli tomu tak často môže. inak nemáme nič
@michaela329 ďakujem za info🙂 áno pije cika chodí kričí hra sa papa takže toto je všetko ok

autor
15. jún 2026
@basska_b

@anonym_autor Moja ročná chytila črevnú virózu, mali sme to všetci a riedke mala skoro 10 dní. Potom to zo dňa na den prestalo. Ale pekne sa hrala a fungovala. Jedla pomenej. Musi sa to crevo vycistit... tie probiotika podla mna nemaju taky zazracny efekt, ako sa im pripisuje

@basska_b dakuejm za info🙂 prave že je to vyššia cena tak nechcem zbytocne kupovat

luliu
15. jún 2026
@basska_b

Tak probiotiká si mala nasadiť okamžite, to je základ pri takomto stave. Takže ano určite nasadiť
@basska_b nemyslí a radšej si treba naštudovať, probiotiká majú zázračný efekt a sú veľmi prospešné pri akomkoľvek ochorení a najviac pri hnackach

autor
15. jún 2026
@luliu

Tak probiotiká si mala nasadiť okamžite, to je základ pri takomto stave. Takže ano určite nasadiť
@basska_b nemyslí a radšej si treba naštudovať, probiotiká majú zázračný efekt a sú veľmi prospešné pri akomkoľvek ochorení a najviac pri hnackach

@luliu tak ja som to konzultovala s dr ona probiotiká nespomínala a mne to nejak nenapadlo. a ktoré sú v tomto prípade najvhodnejšie ?

basska_b
16. jún 2026
@luliu

@luliu Nam teda probiotika spravidla ziadne zazraky neurobili. Kamoska ma pediatricku tu Elenu Prokopovu, odbornicku RUVZ pre pediatriu. Ked sa 3rocna dcera 13 dni nevedela vylizat z rotavirusu a furt riedke, napisala jej dlhy mail, ukazovala mi ho a dodnes si to pamatam "musi zacat normalne jest, crevo sa lieci zvnutra'. Probiotika sa v nom nespominali ani raz.