Cysty na vaječníkoch u 4 ročného dieťaťa

adanov
15. feb 2012

Chcem vás poprosiť o radu,. Dnes som bola s malou (má 4 roky) na sone malej panvy, poslala nás lekárka z endokrinológie lebo má hrčku pod bradavkou a na vyšetrení jej našli cysty na vaječníkoch. Robili odbery krvi, ale kým prídu výsledky neviem čo mám čakať, v každom prípade mám strach a myslím na všetky vážne choroby čo existujú. Máte niekto skúsenosti? Ďakujem.

kika29
17. feb 2012

@adanov kamarátkina dcérka mala tiež hrčku okolo prsníka ale je pravda že ona bola staršia 13 rokov ale hrčka jej zmyzla boli to zdúrené hormony ale u tak malého dievčatka ako máš ty neviem ako hormony fungujú. Držím palce nech to nieje nič vážne. 😵

adanov
autor
17. feb 2012

Ďakujem za odpoveď, keby mala 13 asi by som bola kľudnejšia, ale takto sa mi to zdá priskoro a ešte aj tie cysty. Musíme čakať 2 týždne na výsledky ☹ .

janinah
17. feb 2012

náhodou si nebrala počas kojenia hak alebo nejaké lieky? nemusíš odpovedať,ale ak áno,tak to povedz lekárom...a neplaš sa,treba počkať,povyšetrovať...držím prsty

margot
17. feb 2012

Neporadím,lebo neviem,,,ale držím palce,nech to nie je nič vážne,a aby tie cysty zmizli samé-vstrebali sa 😉 papa

adanov
autor
17. feb 2012

Pred tehotenstvom, počas tehotenstva a kojenia som nebrala žiadne lieky, malá mala problémy so zväčšenými prsnými žľazami niekoľko mesiacov po narodení, to je vraj bežné, moje hormóny prechádzali do mlieka, samé to prešlo ani poriadne neviem kedy, to bolo iné to som pochopila. Dnes som prečítala asi 1000 článkov o predčasnej puberte možno je niekde problém tam. Ďakujem za odpovede aj podporu.

mathildica168
28. jún 2019

@adanov dobry den, chcem sa spyrat, ako ste dopadli? Mojej 4rocnej dnes diagnostikovali cysty na vajecnikoch

adanov
autor
4. júl 2019

@mathildica168 Dobrý deň! Boli sme na vyšetrení u detskej gyn. tá to poriadne pozrela, vraj to boli dozrievajúce vajíčka. Hm, v 4 rokoch. Neriešili sme to ďalej, boli dôležitejšie veci. Ale nič podstatné sa ohľadom toho nedialo. Koľko rokov má malá?

matuskova003
4. júl 2019

baby, myslite na to, že príčina týchto vecí môže tkvieť v jedle. Narážam na kuracie mäso kupované v obchodných reťazcoch. To mäso je plné antibiotík a hormónov. Poznám jedno dievčatko 6 ročné, ktorému sa urobila hrčka na prsníku a zistili, že má nadbytok istého hormónu vyskytuúceho sa aj v kuracom mäse.

mathildica168
4. júl 2019

@adanov dobry den, moja mala ma 4,5 roka. Tiez zistili, ze ma folikuly, cize dozrievajuce vajicka na vajecnikoch, ale ona ma aj zvacsene prsniky, hormony ma ale v poriadku... tie prsnicky ma zvacsene od narodenia. Z endokrinologickeho hladiska je vraj v poriadku. O dva tyzdne ideme na odbornejsie vysetrenie do BB na fakultnej nem. Bojime sa predcasnej puberty, vraj by mohla dostat aj menstruaciu.... ohladom toho jedla, tiez ma napadlo, ze by to mohlo byt aj tym... ale my kuracie maso nejeme vobec, ona celkovo maso je velmi maalinko, nechce. Neviem, co by jej este mohlo skodit... zatial jej davam alchemilkovy caj. Som zvedava ako dopadneme.

adanov
autor
11. júl 2019

Dobrý! Približne v tomto veku sme riešili podobné problémy, hormóny boli v poriadku len začali sa prejavovať sekundárne pohlavné znaky, bola dosť vývojovo dopredu, najmä výškou. Dnes je v včasnej puberte a dotiahla to bez menštruácie až do 11 rokov, čo už je normálne, ale všetko ostatné bolo skôr. Už nás dokonca vyradili aj z endokrinologie. Ono sa to asi ustáli a počká ako to má byť.

mathildica168
5. sep 2019