Dá sa zistiť autizmus, keď má dieťa jeden rok?
musi mat uz dieta v sebe autizmus???a MMr ockovanie to len urychli???
Koj manzel mal.adhd tak zdedil po nom a ja som.mala tri roky ked som.zacala rozpravat tak je moznr ze to zdedil ale logopedicka vravela ze sa on nepusta sa rozoravat preto mu napisala dysfaziu no lenze to bola.taka logopedicka ktora mu nedovolila sa hrat s nicim maly potom bol rozzuzerny a uz bol corkus na svete len skoda ze niektori lekari si myslia ze je to vo vychove ze som ako matka zlyhala ...dost to pocuvam v rodine nepotrebujem od lekarov 😢
@maruska1170 a to ako posúdila ze sa nepúšťa rozpravat ,,, niektoré doktorky by mali čistiť záchody namiesto liečenia podľa mna,,, co som čítala tak velmi vela deti je ako tvoj, ,moj bude mat teraz dva roky a tiez ani jedno slovíčko nezopakuje len si svoje bľaboce aj nervak je a mne bolo povedané ze do troch rokoch by sa nemalo panikáriť hlavne je ze rozumie co mu hovoríš a ma očný kontakt
@marika1066 aj nas je taky lenivec 🙂
Presne ako pise ...mal by rozumiet co hovoris a ocny kontakt...ine v tomto veku este nie je smerodatne...
@marika1066 no a prave ze nerozumie co mu vravim vravim mu veci dookola a iba sa na mna pozrie a vidim tie jeho oci a ja mam ten pocit ze nerozumie nicomu a s ocnym kontaktom.mame problem ...ked mam mu povedat ze macka sedi tak sa na mna ani nepozrie ...
@maruska1170 u koho ste boli na logopedii?
@adusko123456 v Rimavskej sobote sme boli unpani Lukacovej ...ale ma.nastvala prisli sme dnu a maly sa rozbehol k.hrackam a ona ze mu nedovolte sa snimi hrat lebo ich rozbije maly chcel auticko zial som mu nemohla dat maly bol zly nepaolupracoval a stale len autocko chcel a viem ze on auticko zboznuje lekarka mu nedala maly bol zly mal hystericke zachvaty a potom vravela ze netreba ziadneho psychologa atd. Zial stouto doktorkou som nebola spokojna preto ideme k drihej v decembri ktora bude mat pri sebe aj psychologa
@maruska1170 neboj sa diagnozy. Ak by aj tvoj syn bol autista, tak je dobre to vediet co najskor a zacat s nim pracovat tak, ako to on potrebuje. A hlavne treba najst lekara al.psychologa, ktory aj vie autizmus diagnostikovat. Ja mam syna vysokofunkcneho autistu s adhd a az do cca.6 rokov mu dve rozne psychologicky tvrdili, ze je to adhd a kedze mal ako taky ocny kontakt, tak autizmus nediagnostikovali. Az nasa vyborna logop., ktora s takymito detmi pracovala, nas upozornila na autizmus. Potom sme sa uz obratili na odbornikov, ktori vedia a aj mozu diagnostikovat autizmus a nam to len potvrdili.
Treba hlavne vcas odhalit diagnozu a ak by to aj bol autizmus, treba najst odbornikov, ktori vedia s takymito detmi pracovat, aby mohli napredovat.
@zuz02 presne aj my mame ako tak ocny kontakt a je dost slaby a tiez nam.vraveli ze ma adhd aj spravu od neurologicky a na to nas upozornila detska lebo ona ma podozrenei ze mozno ma ...preto je to tazke ked neviem co mu je neviem snim spolupracovat 😖
@maruska1170 hej. To verim. Najhorsia je ta neistota a nemohucnost rodica, ked nevie co robit a ako s dietatom pracovat. Tak drzim palce nech najdes niekoho, kto ti s malym pomoze.
@mandarinkadarinka ahoj ja mám podozrenie na autistu
ahoj, nasa psychologicka by nam dala dg.asi aj skor(1,5roka), ale kvoli poistovni a rodicom (pripravit nas na to), nam diagnozu detsky autizmus dala az uplynutim 3rokov. ale nie vzdy je to take jasne, niekomu sa to potvrdi nnapr. az v 6rokom zivota
@cajocka85 dnes sme boli na diagnostiku a tiež som mala pocit akoby nám len chceli dať čas sa a to pripravit... Pravdupovediac keby mi povedala psychologička, že malá je autistka tak sa rozrevem a zosypem rovno tam na mieste. V každom prípade sa nevyslovenim diagnózy pre nás nič nemení, keď nie teraz tak neskôr nás to dobehne 😔
@kiwi82 Ahoj, je to zlvastny paradox, aj som zabudla, ze som to sem pisala, no to som vtedy este netusila, ze budem mat doma nakoniec 2 autisticke deticky.
V skratke, nerozpraval, nemal citove vazby, obrovske problemy s adaptaciou v akomkolvek prostredi, problemy so spanim a so stravovanim, trasenie rukami (dodnes neodznelo - ma 11), plienky, cumel, afektivne zachvaty a sebaposkodzovanie (taktiez dodnes neodznelo ). Od cca 2,5 roka chodil do specialnej skolky, kde ho diagnostikovali v 4 rokoch ako ADHD, neskor sa pridruzili dalsie tazkosti. O 2 mesiace ho caka rediagnostika s podozrenim na AS. Medzicasom mam uz dalsieho autistu, takze tym aktualne prechadzame opat a hned dvojnasobne.
@adusko123456 ahojky prosim Ta ako sa ma Tvoje dietatko? Potvrdil sa nakoniec autizmus? Mame podobny problem dakujem.
@kiwi82 ahoj áno v októbri nám priklepli atypický autizmus. 😕
@mandarinkadarinka ahoj, môžem sa spytať ako si zbadala hneď autizmus v 3 mesiacoch? Vies mi opisať ako sa take dieťa prejavuje okolo 1 roka. Dakujem
@kocko dlzdravim a ako sa prejavoval dcerka od mala bola moc sikovna v 13m.chodila v 1.5r.plinulo rozpravala od 16m.bez plienocky uzasne mile rozumne dievcatko o par dni ma 3.5r.a je to hroza ako sa sprava vybusna nervozna bit sa chce s mensim bratom nepocuva vela krat ma ignoruje ked vravim jej nieco krici pisti som uz zufala co sa to porobilo s nou nechapem to trva to uz mizno rok ale teraz to stupnuje neviem co si o tom mam mysliet
@1984ivetka to, že bola šikovná nemá nič spoločné s jej emóciami, temperamentom🙂asi žiarli na menšieho brata
Prejavy autizmu
Dajú sa zistiť aj u par mesacneho bábätká???

Predtym sme prekonali rotavirus a crevne chripky vsetko sa zacalo ked mal 15mesiacov ...ked mal rok ako kazde dieta dostava ockovanie potom po mesiaco crevne chripky potom.v oktobri bolo ockovanie v 15m a vtedy sa to zacalo ...ked bol mensi tak stari rodicia len krutili hlavou co sa snim.stalo on nebol taky neviem.ci je to ockovanie ale vela som.citala a videla videa no tazko povedat...zacali som mu ukazovat v knizkach lebo nevie ukazovat vobec vcera ked mal nieco ukazovat tak si otocil hlavu a nejavil zaujem dneska zas sam si otvoril a s moju ruku tahal aby som mu ukazovala ale ...skusala som.s jeho prstom ukazovat absolutne place a odide...alebo sttasne sa mu pacilo oci ukazovat s prstekom ale sa nepozera do mojich oci ale na prst....alebo ked nieco zle spravi tak sa na mna ppzrie a uteka pod stol...rozumie tomu ze pozbierat hracky alebo ideme buvat no niekedy mam pocit ze dlhe vety nezvlada ....ja dom mu spievala velakrat dokonca aj vlastnu tvorbu som mu spievala na dobru noc no nepozera sa na mna ale len pocuva ...nedokaze dlho s apozerat len cjvilu a potom sa pozrie inde ....s detskou sme si tiez mysleli ze ma vzdor no ale led ideme k rodicom.tak spravi velky cirkus krici ako keby ho noekto bil a zakazdym ked mame prist kazde zdrave doeta je rado ze ideme ku rodicom ale on nie dostane zachvat 😣😣 bol ockovany ako som uz hore pisala dakujem vam za informacie ....alebo ked ideme spat tak zaxne krutit s hlavou a kope a drzi si usta