icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

ataduk
22. aug 2012

@strapco13 dakujem este raz

luky1313
22. aug 2012

@strapco13 dakujem krasne

anait
22. aug 2012

@strapco13 ďakujem za pomoc 🙂

mummy01
22. aug 2012

@strapco Ahoj,syncek ma uz 2 dni fialove usko-teda usnicu.Vcera bolo len take cervene a dnes uz bolo fialove a horuce.Myslela som ze ho nieco ustiplo ale nevidela som ziaden pupacik.Ked som skusala stisnut tu oblast pri vchode do zvukovodu tak ho nebolelo nic,no ta usnica ho boli.Neviem ci sa len udrel alebo co...ale dnes mu jeho krsna pustala na mobile pesnicky a ked mu mobil dala k tomu fialovemu usku odtlacal ho a kazal si dat na druhe usko....mam ist na ORL?

mummy01
22. aug 2012
strapco13
22. aug 2012

@mummy01 ist na ORL..moze to byt len udrete, ale moze to byt zapal usnice casto so zapalom zvukovodu
ak usnica odstava a puchne..treba ATB este dnes a octanovy obklad zozadu na usnicu
bol sa teraz posledny den dva kupat?

mummy01
22. aug 2012

@strapco13 nie,nekupal sa ...teda iba vo vani 🙂 na octan ma alergiu,nemu dost uska odstavaju tak sa to tazko pozna ale zda sa mi trosku opuchnute.

strapco13
22. aug 2012

@mummy01 ale porovnaj to so zdravym uchom
najneskor zajtra ist k dr
heparoid masticku mozes dat, ak mate na octanovku alergiu

mummy01
22. aug 2012

@strapco13 no viem ze zo zdravym...nemu ale velmi odstavaju,este vecer kym isiel spinkat tak mu odstavali rovnako len to chore bolo na tom najcervensom mieste trocha opuchnute.Problem ale je ze mozem s nim ist az vecer na pohotovost lebo on nemoze kvoli ektoderm.dysplazii v horucave vobec von....to by mi tu cestu na kramare urcite v zdravi neprezil.Neviem ci ho mam teraz zobudit a ist s nim alebo pockat do zajtrajsieho vecera...... ☹

strapco13
22. aug 2012

@mummy01 juj..zabudla som, ze to mate ..hm
vies mi to odfotit a dat sem? skoro rano keby ste sli a vysvetlili dr, nech vas zoberie hned aby ste sa rychlo vratili?
pokial sa v noci stav nezhorsi, tak si myslim, ze to vydrzi dozajtra vecera..ale ved uvidis..sleduj v noci, ci to viac nepuchne
pripadne aspon ATB od detskar ak by sa to zhorsilo, niekto nech vyzdvihne

mummy01
22. aug 2012

@strapco13 no budem to sledovat...mam z usiek paniku lebo s oboma detmi chodim na ORL ako na klavir....vies s tym ist skoro rano nech nas hned zoberu je to tak ze mam hrozne zle skusenosti,vecsinou si sestricky a mamicky myslia ze si vymyslam nejaku cudnu diagnozu,ze dieta neznesie horucavu ☹ uz som tak odchadzala od dr.co na mna bolo nakricane ze co si vymyslam a chcem sa predbiehat.A nasa detska co nas pozna ma akurat dovolenku.Ale skusim ist hned rano,lebo sa bojim onho...mava tazke priebehy vsetkych infekcii...dakujem Ti zatial,zajtra napisem co sme vybavili.

strapco13
22. aug 2012

@mummy01 mala by si mat pisomne potvrdenie, ze mate takuto diagnozu..to je dg na vcely zivot
a pripadne ak inak nebudu mat pochopenie, tak si zaplatit prednostne vysetrenie .
ostatnych pacientov si nevsimaj..povedz ze si objednana 😉

mummy01
22. aug 2012

@strapco13 hej,ak sa da tak si platim termin ale ked mam nieco urgentne tak sa to neda...aj teraz v aprili ked boli tie necakane horucavy sme boli objednany u imuno.na 10.00,sla som tam hned rano a slusne poprosila ci sa da nas vziat skor....no ta reakcia bola hrozna ☹ a kto by mi mohol dat take potvrdenie? Nasa pediatricka? Ta nas pozna velmi dobre...
Isla som teraz pozriet maleho ze skusim to usko odfotit ale on si na nom kludne lezi a spi....

strapco13
22. aug 2012

@mummy01 ked na tom vie spat, tak to je dobre znamenie..snad to ma "len" reakciu na nieco a prejde to do rana
kto vam stanovil diagnozu? posudkovy /revizny / lekar by n´mohol dat papieräale myslim si, ze kazdemu normalnemu dr by mal stacit papier od pediatra, ze mate toto a nemozete chodit v horucavach

mummy01
22. aug 2012

@strapco13 no genetika stanovila diagnozu.Len ta sprava je u nasej pediny a druha na ORL na kramaroch,takze ja som ho ani nevidela.Skusim sa o tom porozpravat s pediatrickou a urcite mi nieco napise,pripadne si aj tu spravu prefotim.
No uvidim rano,ak sa to nezhorsi necham to na vecer na pohotovost.

strapco13
22. aug 2012

@mummy01 keby nieco napis..ja obcas kuknem aj cez den sem, ci nieco akutne nie je
jj prefot si tu spravu..to by nemal byt problem

mummy01
22. aug 2012

@strapco13 dobre,vdaka moc 🙂

mummy01
23. aug 2012

@strapco13 usko sa dost zlepsilo,uz nieje fialove iba cervene a to iba kusok v strede uska.Vraj ho uz ani nebolí....opuchnute ho nema vobec,ani mu nic nevyteka zo zvukovodu.

amikka
23. aug 2012

@strapco13 Tak už máme aj výsledky z ASLA, všetko je v poriadku, výsl. v norme. Na Hemofilus parainfluenze sa p. krčná doktorka vyjadrila, že nie je potrebná liečba - vraj bežná flóra. Ale odporučili vybrať krčné mandle, resp. nie celé. Sú hypertrofické, vľavo mal rozšírené cievky.(nález z 3.8.) Myslíte, že je teda potrebné ich vyberať, aj keď nemáva časté zápaly mandlí?

iwanna
23. aug 2012

@strapco13 ahoj, chcem sa opytat na zakrok prerezanie uzdicky hornej pery....
doktorka nam povedala, ze budeme musiet absolvovat tento zakrok,ale ze az v neskorsom veku, ked vypadaju mliecne zubky. Je nejaky vazny, specialny dovod, preco sa to ma robit az vtedy, ked si myslim, ze kym je mala este babatko, nebude si zakrok pamatat, papa teraz iba kasovitu stravu, tak ani tym by sa nemusela obmedzovat, a navyse, ma hornu peru dost pritiahnutu k hornej celusti, cize trosku by som to chcela aj z estetickeho hladiska... dakujem za odpoved

strapco13
23. aug 2012

@mummy01 supoer..tak asi to bolo z tych horuca "iba"

strapco13
23. aug 2012

@amikka no..povatzuje sa za potencionalne mozneho patogena..nemusi urobit nic, ale moze sposobovat zapaly priedusiek, pluc, srdca, ci zapal mozgovych blan ..cize preliecuje sa podla klinickeho stavu
pokiual ma krcne velke a chrape, pripadne mu vypadava dychanie v noci, tak ich zmensit..ale vacsinou je problem aj v nosnej mandle, cize nas´jskor riesit tu

strapco13
23. aug 2012

@iwanna niekedy sa moze uvolnit ta uzdicka aj sama..ale kedze pises, ze ma hornu peru vtirahnutu, tak operovat kludne skor
da sa laserom prerusit uzdicka, rychlo sa to hoji, nemusite byt ani hiospitalizovani

iwanna
24. aug 2012

dakujem...

amikka
24. aug 2012

@strapco13 Ďakujem, nosnú mandľu má už vybratú. V noci nechrápe ani nevypadáva dýchanie.

strapco13
24. aug 2012

pokial nema tazkosti, nebyva casto chory, tak by siom so zakrokom pockala
kedy mal vybranu nosnu mandlu? v lokalke ci celkovej? teraz mu ju kontrolovali?

ivana2301
24. aug 2012

@strapco13 Ďakujem pekne za radu..S tou hrčkou a bolestivým prsníkom v 27 týždni teh. som bola u svojej gyn ako si písala,poslala ma na sono.Na sone doktor povedal že tam nevidí žiadne bujné tkanivo a že to sa niekedy stáva a že sa prsníky pripravujú na dojčenie...TAkže treba to nechať tak.Je mi to divné lebo mám pocit že sa mi to zvačšuje a dosť to bolí...Včera som si priložila kapustný list -lebo už tá bolesť bola dosť veliká ale nič nepomohlo..dosť je prsník bolestivý.Sa mi to nezdá že je to normálne v tehotenstve takáto bolesť-ale ked doktori vravia že nechať to tak ani to nesnažiť sa rozmasírovať...Není som citlivka ale dosť to bolí...

strapco13
24. aug 2012

@amikka pokial nema tazkosti, nebyva casto chory, tak by siom so zakrokom pockala
kedy mal vybranu nosnu mandlu? v lokalke ci celkovej? teraz mu ju kontrolovali?

strapco13
24. aug 2012

@ivana2301 pozri dobre bradavku ci tam nemas bielu bodku, to treba prepichnut alebo vytlacit, prsnik by sa mal uvolnit
su aj farebne zmeny na pokozke?

mummy01
24. aug 2012

@strapco13 to usko sa ale nemeni,u strede je stale fialove,neboli....neviem ci Ti foto pomoze,nieje to az tak dobre vidno