icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

strapco13
28. sep 2012

@momko Streptokokus pyogenes je bacil, ktoreho preliecit treba..moze ist na srdiecko, klby, svaly

strapco13
28. sep 2012

@rheia27 pravdepodobne je to mazivko este zo zvyskami zz plodovej vody /cize z bunkami/ povytieraj co je vonku
ono sa to postupne vyluci, necisti uska do vnutra, aby si to nezatlacila
ak je toho vela a dieta nepocuje , tak treba ist na ORL, nech to vycistia
mazivo je vacsinou zlte ale vo vode moze vyblednut, ked sa rozmoci

strapco13
28. sep 2012

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Prosim, nedavajte mi dalsie otazky ...momentalne potrebujem prehodnotit svoje dalsie posobenie tu na MK
Viem, ze tato tema sa netyka dojcenia..ale ja som jedna osoba ..a som aj dr aj laktacna, neviem to oddelit ..momentalne ma to, co sa stalo ranilo natolko, ze potrebujem pauzu.
Al sa vratim, dam vediet, ak nie, dam vediet kde ma najdete, ak budete nieco potrebovat.
Drzte sa a nech ste zdrave 😉

blau
29. sep 2012

@strapco13 Chapem, ze potrebujes oddych. Mna sa to tiez velmi dotklo. POrozmyslaj o nas, ktore ta tu potrebujeme. Uz len ako psychicku podporu ( ked poradis, ukludnis). Ak by si sa vratila ( co si velmi prajem), mozme zalozit sukromnu skupinu a ty budes rozhodovat, kto bude komentovat a prispievat - Zelam pekny den. A este raz dakujem za vyborne rady!

rheia27
29. sep 2012

ja sice neviem o com je rec, ale velmi pekne dakujem za odpoved, vazim si to

teuska
30. sep 2012

@strapco13 vyter bol robeny na lacno, a tiez vsetky ostatne vysetrenia absolvovane, zajtra idem pre vysledky na endokrinologiu, nic zatial nebolo zistene a ten rtg dutin tiez nebol. A myslim, ze navstivime ineho orl lekara, lebo tento pan doktor robi len poobede, ma vela ludi, vysetrenie rychlovka, bez sestricky, informacie zrychlene. Dakujem za rady.

teuska
30. sep 2012

@strapco13 prave som si precitala tvoj prispevok, dakujem za odpoved a vazim si tvoj cas, ktory nam tu venujes.

strapco13
30. sep 2012

Oficialne koncim svoju cinnost na modrom koniku. Tu to prestalo mat zmysel. Ale pre tych, ktory maju zaujem budem nadalej k dispozicii. Ale nie tu, kde su hadky a urazanie.
Najdete ma na www.poradnaorl.webnode.sk
na fb http://www.facebook.com/pages/Poradňa-ORL/41700...
na maily poradnaorl@gmail.com
Uvitam tam kazdého, kto potrebuje poradit, ci si len tak pokecat bez nenavisti, zloby a zavisti aka panuje tu. Ostatne laktacne poradkyne najdete na www.mamila.sk

PS. Tato tema bola uzasna,. Som rada, ze tu prispievali zeny bez hadok, vzajomneho urazania sa. Prave pre Vas a pre maminky, ktore to naozaj potrebuju, sa poradenstva nevzdavam.
Dakujem Vam za krasne chvile, za temu.

carodejnica
30. sep 2012

@strapco13 Neviem, čo mám na to povedať, asi len to, že sa ti nečudujem. 😖
Ďakujem pekne za všetky tvoje rady a ihneď si idem tvoje stránky dať do záložiek. 😵

lunnka
1. okt 2012

@strapco13 vsetky kontakty som si ulozila a dakujem ze si nadalej ochotna poradit. velmi si mi pomohla pri dojceni, ked som len zacinala 🙂

blau
5. okt 2012

@strapco13 Je mi z toho smutno, ale dakujem, ze si dala kontakt. Urcite sa este ozvem. Pekny den.

manka
9. okt 2012

@strapco13 ahoj. Neviem najst nejake rady ohladne piskania v usiach. 5 rocny syn sa dnes stazoval, ked si lahol do postele.mavaju to deti?dakujem

benne
9. okt 2012

@manka strapco tu už nie je, kuk vyššie

manka
10. okt 2012

@benne dakujem. Potom som si vsimla. Uz mam aj odpoved

sendy182
11. okt 2012

@strapco13 vráť sa veľmi chýbajú tvoje rady...........hádavky si nevšímaj........rada som ťa čítala 🙂 😉 😉

ollako
12. okt 2012

@strapco13 ahoj chcem poradit ohladom prveho syna Petka 4r, am opkaovane sopliky od kedy chodi do skolky nasadili sme imunoglukan,berieme ho mesiac, pred dvoma tyzdnami mal tiez sopliky liecba pamycon, trifed expectorans , liecby rychlo zabrala a rychlo sa z toho dostal, ale nie na dllho teraz ma znova nadchu,liecba podobna no bez pamyconu, ale stazuje sa mi na bolest hlavy a hned nato muvytiekol z nosteka krvavy soplik..je to normalnetie bolesti hlavicky nikdy nemal, teploty nema...
este ohladom Branka 2r pred dvomi mesiacmi mal vraj hnisavu anginu, niekolko dni vysoke horucky 39,5 totalna unava zaspaval po stojacky, len ho klatilo kade choditl driemal...liecba ATB po dvoch tyzdnoch hnacka, riesili sme alergiu na mlieko , celiakiu, lekarka zobrala krv okrem ineho aj na mononukleozu a vysledok: anti-CNV IgM 1,041 IP hranicna hodnoty, tak ju prekonal alebo co? poslala nas na infektologiu ideme v utorok, inak pecenove testy ok je mononukleoza velmi nakazliva, nemali by sme sa dat otestovat aj my?

ollako
12. okt 2012

tak az teraz som si vsimla, ze strapco skoncila to je skoda,idem na inu stranku 😒

erika74
13. okt 2012

@strapco13 . Ahoj, ja sa uz neviem kam obratit , tak som sa rozhodla, ze ta poprosim o radu. Moja dcerka ma 3 roky a dve mesiace, od rocika mame neustale sopliky, vsetky mozne farby, cisty nostek mala len ked brala antibiotika, ani neviem kolko ich uz nabrala, neustlae som jej robila nosny vyplach, pouzili sme vsetky mozne nosne kvapky a spraye, stale dycha ustami, ma uz aj rhynolalliu, a zda sa mi, ze nepocuje uz ani velmi dobre. Boli sme aj u 4 lekaroch, ale zda sa mi, ze nie su velmi zhodny, tak nakoniec som je urcite at ani nedala. Sama som si musela vyziadat vyter nosteka, minuly rok mala mala haemophila, tohto roka pred letom mala uz moraxellu, a teraz v piatok je zistili staphyloccoca, nosny jej predpisal po moraxelle tojmesacnu liecbu inhalatorom s atb- tiamfenicol rano -15 dni, 15 dni nie,a vecer cortison- 15 dni, 15 dni nie, potom sme mali ist na kontrolu po 6 mesiacoch, a ak by sa jej to nezlepsilo tak adectonomia. Ja som jej tuto liecbu nerobila, leo moja pediatricka mi atb nechcela predpisat, vraj ona je proti nim, lebo robia problemy s krvou, tak sme si povedali pojdeme k moru, do hor, zlepsi sa stav mojej malej, zijeme vo velmi smogovom meste. Mala stale sopliky, tak sme si pytali znova vyter- a moraxella uz tu nie je ale staphyloccoc aureus, pediatricka mi rovno predppisala claritromicinu, ale ja som sa docitala, ze je to potentne atb a moze mat neriaznie ucinky na oblicky, epilepsia atd. Mala teplotu nema, kasle uz asi tyzden ale berieme sirup, sople ma vselijakej farby, co mam robit? Ja uz fak neviem. Niekde pisu , ze staphiloccoco ak nerobi problemi, netreba atb., moja mala sa nevie zbavit soplikov uz dve roki, nechcem aby ak bude mat vaznejsiu chorobu atb uz fakticky nepomozu , lebo bude mat v sebe taketo bacily. Porad mi prosim, dakujem vopred. Erika

benne
13. okt 2012

@erika74 strapco tu už nie je, pozri vyššie a napíš tam

xlucia
14. okt 2012

@strapco13 prosim ta vies sa mi vyjadrit k tomuto produktu?
http://www.najlekaren.eu/posilnenie-imunity/446...

gabika7706
14. okt 2012

@xlucia strapco tu uz nie je...kopirujem z 30.9.:

motylik136
17. okt 2012

@strapco13 ahoj, chcela by som sa spýtať, či môžem dávať malej Fenistil kvapky pri každej nádche, či nie sú návykové...pretože nám vždy pri nádche zaberu.dakujem

benne
18. okt 2012

@motylik136 strapco tu uz nie je...kopirujem z 30.9.:

pink_lady
18. okt 2012

@benne najlepsie by bolo asi temu zamknut 😒 ale admini akosi na to nereaguju 🙄

evalu
20. okt 2012

@sofia2008 ahoj Sofia, chcem sa ta opytat ako to dopadlo s tvojim problemom, ked ti vytekala ta syto-zlta tekutina z nosa. mam totiz ten isty problem ako si mala ty pred rokom. ☹

sofia2008
20. okt 2012

@evalu ahoj, stalo sa mi to este raz medzitym a inak nic, nemala som cas nikam ist, ale ked sa mi to stane este raz, tak pojdem..citala som na nete o tom, ze sa to stale zvykne opakovat..

marhulka88
24. dec 2012

dobry den rada by som sa opytala 4,5rocny syn nastupil v septembri do skolky a odvtedy nas prenasleduju neustale nadchy v skolke bol od septembra mozno 3tyzdne okrem toho je vzdy prechladeny s takymto priebehom - prvy tyzden zafufnany nos sople nejdu von..druhy tyzden zlte sople uz vonku idu a treti tyzden skoncime na atb ..takto sa nam to taha od septembra a teraz je syn uz 6tyzdnov v nadche...vybral uz pocas tychto tyzdnov sinupret trifed olynth pamycon neustale preplachujeme solou-sterimar, teraz aliamare, okrem toho lieky na alergiu xyzal, avamys, singulair...pred dvoma tyzdnami vybral 7dni amoksiklav..po dobrati znova pofnukoval sem tam mu vysiel biely soplik tak to trvalo tyzden nasledne absolvoval adenotomiu a miringotomiu po nej znova zatekanie a pofnukovanie ..teraz sme 7den po adenotomii a syn ma nazltle sople znova berie trifed a preplachujeme solou...ine nam orl lekar neodporucal...obavam sa ze buduci tyzden budeme znova v stave kedy bude nutne brat atb ...poradte co robit..som uz zufala rovnako aj syn ktory je neustale zahlieneny ma zapchaty nos kycha ... neviem ako dalej...este poznamenam ze lakar nam po odstraneni nosnej mandle povedal ze odhlienovanie moze trvat aj 6mesiacov po operacii...mate s tym niekto skusenosti?

benne
24. dec 2012

@marhulka88 strapco tu uz nie je...kopirujem z 30.9.:

bobocka
2. jan 2013

@strapco13 ahoj,poprosila by som o radu.maly ma sopliky a kasel.bez teploty.za psoledne 2 mesiace bral 2x pamycon.bol so svokrou u dr (mne sa nedalo) a dala mu unasyn sirup atb a 12h (vobec nie som nim nadsena,nie som fanusikom atb),trifed sirup 2x denne a krem do nosa fucidin.ja som chcela pre neho len nieco jemne na premastenie nosteka kedze casto sniaka,aby nemal podrazdenu kozu okolo nosteka a po precitani pribaloveho nie som tym kremom moc nadsena 😖 je nieco jemnejsie,setrnejsie,ale neviazane na lekarsky predpis? maly ma sopliky cire,vodave.sniaka casto.ma 3 roky.kasel je taky skor vlhky.ake probiotikum je najvhodnejsie podavat s atb 3 rocnemu dietatu? vopred velmi pekne dakujem za odpoved

dada2007
2. jan 2013

@bobocka pozri príspevok vyššie.....