Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@emiliasb robili mu odbery normálne zo žily,zobrali 4 skumavočky, mam taky dojem ze som neisla aj moč, ale neviem isto...v deň prijatia sme išli na príjmovú ORL amb aj s výsledkami, tam ho vyšetrili, potom nas poslali na ARO ambulancii kvôli tej anestéze - tam sa nas dr iba popýtala nejaké veci, malého popočúvala, no a na záver detská príjmová ambulamcia - tam v podstate to iste- kontrola výsledkov,pokec s dr ..no a na záver príjem na oddelenie. Tam už neriešili nič, len mu zavideli kanylu na infúzie..nás operovali na Antolskej..ale myslím že tento alebo aspoň podpbný postup bude aj na Kramároch
Neboj všetko dobre dopadne, moj malý len vidí dokiho a uz reve..ale toto zvladol na jednotku,, najlepšie na tom je ze si mńič nepamätá, len to že bol v nemocke, hral sa v herni a mal infúziu 😀 zakrok ani nič ostatné vôbec..a odvtedy je z neho ťažky macher a každému mu rozpráva že jaký bol statočný 😀
..držíme palčeky a skoré uzdravenie 😉
Ahojte chcem sa opytat ci niekto z vas ma skusenosti s dlhodobym uzivanim Avamysu resp. kortikoidov
My mame orl problemy v podstate od narodenia - neustale zapchaty nos, vyberali nam pred necelym rokom nosne mandle a mame aj stipuly v uskach
syn mava neustale problemy s dlhodobymi nadchami a zelenymi soplami ktore trvaju aj 3tyzdne a vacsinou sa vylieci len lokalnymi atb kvapkami - pamycon
synovi alergolog predpisal pred dvoma rokmi liecbu a to nasonex ktory bral 1vstrek raz denne a kedze sme nevideli ziadny ucinok tak mu to zmenil na avamys...nedavno som vsak bola upozornena ze tieto spreje by sa nemali uzivat dlhodobo lebo okrem ineho poskodzuju sliznicu nosa a tak som prestala synovi sprej davat ale znova nastupil opuchnuty nos v noci nemozeme dychat sucha si usi...
poradite mi? ma niekto skusenost s niekolkorocnym neprerusovanym uzivanim korktikoidnych sprejov do nosa???
Ahojte...neviem, či sa to tu už niekedy preberalo, nemám prečítanú túto tému, ale potrebovala by som radu. Môj 3 a pol ročný syn má už vyše mesiaca v kuse "zahuhňaný" nos. Myslím tým, že nevyfúka nič, ale počuť, že ten nos nie je čistý. Teraz sa mu na dva dni konečne spustili riedke hlieny, kýchal každú chvíľku, už som si myslela, že sa konečne uvoľnili tie niekde v zadu, ale dnes ráno sa zase zobudil, z nosa už netečie, ale zase rozpráva tak zahuhňano a počuť, že to je zase také ako predtým. Čo by som mu mohla dať, aby mal konečne noštek voľný??? Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek radu.
@samynka my mame toto iste a tiez uz neviem co s tym:(
a ja by som sa chcela opytat, mam zapal stredneho ucha, zo stvrtka na piatok ma zacalo ucho boliet, na pohotovosti mi prepichli bubienok, mam atb zinnat a atb garasone do ucha, ucho uz neboli, ale stale mi v nom pisti, sumi, mam ho velmi zalahnute, dva dni som mala teplotu...mam aj hlavu taku akoby mi v nej trestalo, ako dlho, je toto cele normalne?Kedy mi ucho odlahne a prestanu vsetky tie zvuky v nom? Je to dost neprijemne
@samynka este ma napadlo, lekarka nam radila aspon 2x denne sa naparit po 10 minut nad slanou vodou,nam to sice nepomaha,ale vam mozno pomoze
@nefertitka Ďakujem...vyskúšame
@macka23 presne tak...nedýcha ústami, pekne nosom, ani nechrápe, len stále počuť ten plný nos...tú vincentku vyskúšame, ale tú morskú vodu musím nejak vymyslieť, lebo som mu pár krát strekla physiomer a to plakal strašne...ono to má dosť silný "strek"...musím sa popýtať na niečo, čo je miernejšie...ďakujem veľmi pekne za radu 🙂
@samynka my sme dnes volali doktorke a povedala nam,ze ma opuchnutu sliznicu, preto to huhnanie, ze jej mame davat 3x denne Fenistil kvapky
@nefertitka ahoj prosim ta pisala si ze mas zapal stredneho ucha, zrovna to zial prezivame so synom a tiez sa uz po zakroku nestazuje ze ho usko boli, ale stale nepocuje uplne vsetko ked sepkame a chce nas dat na dalsie vysetrenia, nedopatrala si sa ci to ustupi a je to normalne?
Ahojte.
Chcem sa spýtať na nosné mandle,aké máte skúsenosti a tak.Dostali sme návrh na ich vybratie,hoc nie sme často chorý a pokiaľ sme nechodili do škôlky tak vôbec.až v škôlke nám začali soplíky a kašlíky.Stále neviem čo mám urobiť keďže každý sa zhoduje na tom,že aj preventívne by mohli ísť von.
Ďakujem za každý príspevok a radu.
@ikula2 ahoj, ja stale nepocujem, je mi to maximalne neprijemne, vcera som bola na ORl na kontrole a dr. vravel, ze to moze trvat este tyzden az dva
@zuzula7 preventivne urcite nie, iba ak robia sarapatu...nasej malej vyberali nosne pre rokom, ale ona uz nemohla poriadne dychat a chrapala zo spanku
@nefertitka no moja nechrápe,iba keď je soplavá.Ani nebýva často chorá.Ant.máme tak max.2 krát do roka.Iba klasické škôlkárske soplíky a kašle.Len z každej strany to počúvam,že je to dobré čím skôr dať von.Tak už neviem čo mám urobiť 😢 .Ďakujem za radu.
@zuzula7 ked ta mandla nie je zvacsena a nerobi ziadne problemy, v ziadnom pripade ju nedavat von...to kto ti radi?Ved ta mandla tam sluzi ako filter...tzv.zachytavac bakterii. Ak to radi radi lekar z nejakeho dovodu, to je potom o inom, ale urcite nepocuvaj laikov. Nasa mala dokonca mala dlhsie problemy s mandlou a lekar na ORL cakal, ci sa sama nezmensi a ked videl, ze nie a dalej robi sarapatu, tak az potom pristupil na jej vybratie.
@nefertitka tak to si ma potesila nam dala dr. 2 dni po zakroku a ze drobec nepocuje potichucku pocute slova a chce nas dat hned do nemocnice, ja s tym nesuhlasim, nechcem nas traumatizovat, uz ten zakrok bol strasny a syn sa velmi boji doktorky. Tiez si myslim, ze na to treba aj cas, ved sa to musi zahojit a syncek je este stale aj dost chory, takze stale soplime. Drzim ti palce nech sa to same zlepsi, my sme momentalne co sa dalo urobili maximum pouzivame biolampu, mame cisticku vzduchu, 2x pred spanim naparujeme. Tak dufam, ze to uz coskoro skonci a bude drobec zdravy. Aj tebe skore uzdravenie
@nefertitka no mi sme boli raz na ORL a hne´d povedal,že von.Že on svojim vnúčatám dal mandle von ešte nechodili ani do škôlky preventívne.Tak to sa mi nepozdáva.Rozmýšľam,že to nechám tak a uvidím ako sa vyvinie situácia,ak by sa to zhoršovala potom pôjdeme.
@zuzula7 doktor na ORL povedal, ze von preventivne????to co je za lekara?ja som v soku
@ikula2 vidis, ja som 6 dni po zakroku a nepocujem dobre a uz ma to zacina znervoznovat:(Dakujem, aj vam skor uzdravenie
@nefertitka pisala som pani dr. Lucke ona tu na MK robila aj laktacnu poradkynu je to orl lekarka, velmi ochotna a tiez odpisala to iste ze moze vzniknut prechodna porucha sluchu, takze ak ti to neprejde urcite sa na nu obrat tu je kontakt poradnaorl@gmail.com poradi ti. Ja som dnes zasa skusala maleho a zatial vsetko pocul, pokial sa sustredi tak verim ze nebude problem ale hlavne ze sa nam to nevrati.
@ikula2 na ten mail jej mozem napisat? vdaka, lebo ja uz sa zacinam bat...
@nefertitka ano napis mne odpovedala na druhy den 🙂 aj odporucila rozne rady upravu stravy na imunitu a take 🙂
@ikula2 tak este raz vdaka, ale hlavne je, ze povedala, ze moze nastat prechodna porucha sluchu...
Mozem si napísat otázku?Moj malý má 3 roky, chodí do skolky.Na posilnenie imunity berie Imunoglukán a cebion C.Vcera vecer zacal kaslat a má soplíky.Dávam mu Sinupret kvapky a Kalobu, na vykaslavanie ACC Baby.Nebude to vela na organizmus?
@zuzula7 nás stale odkladali lebo vraj je ešte maličky na vyber mandli chodili sme k dr.od cca 3mesiacov maly ale chrapal už ako babatko ☹ vyberali nam ich az po mojom natlaku cca v 2.5rokoch a žial mandla bola tak velka že nam poškodila bubienok bola vrastena do zvukovodu potom sme mali už 2krat ventilačne trubičky vyšetrenia stale ukazuju poškodenie sluchu ale ja osobne ten pocit nemam čo je hlavne počuje aj to čo nema 🙂 po operacii nam primar povedal že tak velku mandlu u tak maleho decka ešte nevidel...hlavne že som od malinka vravela,že nieje normalne ako to decko dýcha................určite sa pytaj pytaj sa prečo ju chcu vyberat nemusi mala chrapat alebo byt často chora mohla tam mat neaky nalez alebo čo.nam aj tak nosna mandla dorastla a boli sme vyberat zas a aj krčne nam zmenšovali.my sme u nas na ORL boli jak taky inventar,ale už niesme 🙂))))))
Chcem Vás poprosiť o radu môj manžel nič nepočuje zaľahlo mu na pravé ucho už sme skúšali všetko s nič nepomáha neviete o nejakej rade čo s tým alebo mu už pomôže iba preplach 🙂
babulky, ma tu niekto podobny problem ako my? mala ma 18 mesiacov a pri vytere z nosohltana u ORL lekara nam zistili masivne zlateho stafylokoka, nemali sme az take problemy, len mavala v noci asi mesiac vkuse upchaty nos,skor teda opuchnutu sliznicu, a zvysenu teplotu 37 viac nie, lekar nam ATB na vnutorne uzivanie nedal, ze to je zbytocne, ze cim viac ATB tym horsie, ja s tym suhlasim, dal nam len Uniflox kvapky do nosteka na dva tyzdne, tak uvidime. zbavili ste sa niekto tohto bacila, da sa to vobec? ci postupom casu robil este vacsiu sarapatu a nakoniec ste museli dat mandle von? Dakujem za rady🙂)

@daniela1978 nam tu celkovu odprucil lekar uz na orl. aj ked sa bojime povedal ze to je najlepsia alternativa co sa jeho tyka lebo sa fakt bojim ked sa tak velmi dusi. @cathy26 dakujem za reakciu....prosimta ako vyzeraju predoperacne vysetrenia?ako teraz beru detickam krv?mne brali len z prsta..z coho vsetkeho to pozostava?dakujem.