Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
kočky potrebujem poradiť čo je dobré dcérka má zalahnuté uško... berieme pamycoin zo sanorinom tak nám dal lekár, a čistím nos morskou vodou. V sobotu mala riadnu nádchu ale podľa mňa alergiickú potom nič a od včera žlto až zelené soplíky . poprosím uškoo nebolí...mám isť na ORl ? alebo čo s tým zalahnutím...dík moc
@akitainu1 ahoj, kym sme neboli na ORL tak sme pouzivali rozne spreje do nosa bezne dostupne, ale zjavne nam boli na nic. Az ked sme isli na vysetrenie a vlastne uz bola zaroven aj obj. na operaciu tak nam dr. predpisal NASONEX, aby jej to odpuchlo a aby ju mohli operovat, to pouzivala cca 2 tyzdne, pravidelne rano-vecer. Neviem ci sa to da volne kupit v lekarni, dovtedy som tento sprej ani nepoznala. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂
Ahojte maminky potrebujem radu.mam 6mesacnu dcerku a zacali jej slzit ocka,obcas ma okolie ociek cervene ale nehnisaju jej.boli sme u nasej lekarky ta nam poradila kvapky do oci,vraj ked teraz po vonku vselico lieta ze moze byt na nieco hakliva..stretli ste sa s niecim podobnym a ako ste to riesili?dakujem
@kukucg pisala si to uz davno k tomu pukaniu v hrdle.AJ to mam tak isto teraz.Pocit sucha v hrdle,ako kebz to hrdlo bolo z vnutra zvacsene,a niekedy mi pri prehltani nieco puka v krku.
Tebe nieco zistili vtedy?Preslo to?
@anjelikdianka nezistili nic ale casom to preslo.....
Nám na zápaly ušiek a hrdla pomohol Bactoral, antibiotík už bolo veľa.
Skúste možno pomôže aj vám. S.
Moja skúsenosť so synom aj s dcérkou - na ochorenia dýchacích ciest či už spôsobené alergiou alebo baktériemi plesňami a pod. je výborná Biorezonancia , bezbolestná a bez liekov vhodná pre všetky vekové kategórie baktérie sa dajú na trvalo odstrániť z tela aj alergie sa dajú natrvalo eliminovať... u detí po 3-5 sedeniach sú na kontrolných vyšetreniach výtery úplne čisté ...ak náhodou by chcel niekto skúsiť doporučujem BB kraj biorezonancia-zv.sk . 🙂
@monikaecolab moja dcéra absolvovala biorezonanciu, aj liečenie biolampou, minulý celý rok... tých sedení bolo veľa, zo začiatku som tomu verila a myslela som, že jej to pomáha... ale aj napriek tomu bola často chorá,... soplíky, kašel.... - večný kolobeh... ☹
@enrikad ahoj chcela som sa ta opytat ci si dala synovi operovat tie mandle. 🙂
@enrikad ahoj to ma mrzí možno ste nenatrafili na dobrého terapeuta , ak neodhalil pravú príčinu .,,, ťažko povedať :/
@silvia0412 nie,nedala... este stale vaham...neviem sa rozhodnut...
@enrikad ahoj no my sme to absolvovali v stredu, lebo pocas skolskeho roka bral kazdy mesiac atb. A na moje pocudovanie to znasa uplne super. Rano sme prisli na prijem a o 8 ho uz operovali.
Dobrý deň, nikde sa neviem dopátrať mamičiek, ktoré sa stretli s niečím takým ako my. Tak dúfam že tu nájdem nejaké odpovede. V máji sa nám narodil drobec č. 2 a však po ťažkom pôrode sme si domov odniesli parezu ľavej ruky a nevyšli nám uška (screening emisie) nevyšli ani opakovane a tak nás objednali do BA na ORL na Antolskej. Chcem sa opýtať ako a čo sa tam bude diať. Pripadne ak sa potvrdilo poškodenie sluchu čo nasledovalo. Ako fungujete s dieťaťom a ako ste to prijali. V rodine nemáme podobné ochorenie a však som diabetička. Ďakujem.
Ahojte mamky s malou ideme na vyber mandli nosnich. Aky to po..ma priebeh a zevraj musime byt zavrete doma 2tyzdne ? Ani na dvor ani na prechacku? Dakujem srdecne
Dakujeem
Stredne ťažká porucha sluchu na oboch uskach. V novembri kontrola 😞
Ahojte viete mi niekto poradit..pred mesiacom sme boli na vybere nosnych mandli a na zmensovali nam aj krcne metodou RFITT. Isli sme hlavne kvoli spank. apnoe a chrapaniu...aj rec bola huhnava a problemy s prehltanim potravy az napinanie. Nemal skoro vobec miesto na prechod potravy. V podstate sa to polepsilo len ostalo to chrapanie.... v noci velmi zle dycha stale. Moze byt problem v tom ze stale dycha ustami...cez den ho stale upozornujem ale v noci neviem co s tym. Dakujem
Baby? Co vyskusat na streptokoka v nose? Pamycon ani uniflox nezabrali. Dakujem za každú radu.
@ivet37 v celkovej vam budu brat ?po nej su deti trosku po prebudeni podrazdene ,ale zasa zaspia na chvilu a po 4hod od anestezy mozu skusit vodicku a ak nebudu vracat tak aj ovocnu vyzivku,len nie kysle druhy,skor sladsie..najlepsie si doniest ,napr v dfnsp v ba nedavaju.treba si doniest. teba skusit par lyzicke ci nevracaju ,mojej brali rano o osmej a o pol sestej podvecer sme uz isli domov..a to jedla uz aj veceru v nemocnici..znasala to dobre, nejavila nejake bolesti a aj jedla a pila dobre,co som sa cudovala.az po 2 tyzdnoch je to uplne zahojene..asi na 2-3den mala zvysenu teplotu,ale inac bola vesela,aktivna..deti -vacsina deti co som pocula to takto dobre znasa.vela stastia.
@ivet37 co sa tyka prechazdok tie 2 tyzdne su akoze nesmie do kolektivu-skolka, skola atd..ale prvy tyzdne by som nesla nikam tak ci tak.potom mozno na chvilu na dvor,ale zasa sa neodporuca na priame slnko po orl operacii..ale tak ci tak budete musiet chodit na kontroly,cize trosku vzduchu budete mat🙂
Vie mi niekto poradiť ako je mozne, ze samanzelovi stale v intervale 2 tyzdnov vracia angina, biele flaky, teploty, unava....
Skusame vsetko, od ATB, kapucinka, echinacea, hliva, kloktanie...
@jahody11 Ahoj ja by som mu odporučila Bactoral, prvé 3 dni 2 tablety a potom 1 tabletu rozpustiť voľne v ústach pred spaním (podľa návodu na krabičke). Nech ale neužíva počas tejto liečby antibiotiká, tie by zabili aj baktérie v Bactorale.
Zvážte po konzulzácii s ORL lekárom výber mandlí, resp. niekde v tele skrytý zápal -ložisko. (mandle, zuby, URO...) ASLO, CRP mu robili?
Prosím o radu- ktoré antihistaminikum spôsobuje najmenšie podráždenie, nervozitu a placlivost? Mam 6m syna a užíva fenistil a je to uz na nevydržanie...

@jasminna ahoj velmi pekne dakujem ukludnila som sa aj som si poplakala ja velmi dufam ze uz nebude tak strasne chorlava srdecna vdaka 🙂 🙂 🙂