Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@strapco13 korelaciou dvoch javov????? mas 20 mliecnakov. co je to prereze??? celý proces jekompliovanejsí???za prerezanie oznacujeme ked saskrz ging.objaví exakt.biela spicka zubka- dovtedy je dasienko naddvihnuté....cca 25 dní tak si 20 zubov rozdel do cca 24 mesiacov prerezavania.- tak tam trafis vsetko.... ale stale si mi to patfyz.nevysvetlila..... no jasom sa o nicom takom neucil na patfyze.... jeskutocne jednoduché do 3m.kolika 3m.-30m-zubky potom hyperaktivita?? dost sa problematike venujem... preto to zanietenie
@strapco13 tak dneska nastuúpili do tej nemocnice, isiel s nim stary lebo ja som z tych stresov chytila nejaku virozu, soplim, kaslem, nemam hlas, asi som daco chytila vtedy v cakarni u ORL bo tam bolo m ilion ludi co kaslali, ja mam fakt hroznu imunitu a to mam za sebou dve kury Imunorom, vyhybam sa bublinkam a studenym veciam. Maly sa zda v pohode, aj alergologicka nevidela ziadne kontraindikacie, ze kludne moze ist na operaciu, tak dufam ze vsetko dobre dopadne. Mandlu mu nekontrolovali (pokial viem). Rano este vyfuka, cez den nie, zakasle tak 2x za den, CRP bolo negativne. Neviem ake predanesteziologicke vysetrenia mu budu este robit no dufam ze ho uz neposlu domov, ola by som rada keby to uz mal za sebou.
@drzubok hand mouth food d my sme toto ochorenie prekonali tento mesiac,pediater vobec netusil o co ide,Najprv mal len pluzgueriky v puse,a o 2 sni na chodidlach,a rukach vyrazky,Ked sme prisli ku koznej,okamzite vedela o co ide...je to nejaky novy virus 😉
@angellinka virus starý a relativne bežný v lete, vidis tí pediatri..... ale pekne že kožná to diagnostikovala
@drzubok stary virus??? 😨 nikto v mojom okoli netusil o co ide...cize nikto o tom viruse nepocul,tak my uz mame po tom 😉
@angellinka vidiš nieje vsetko siesta choroba ci zubky 🙂 a je toho podstatne viac co nasi pediatri nevedia ☹
@drzubok moj syn uz ma vsetky zuby 😀 takze na to to zvalit ziadny lekar nemoze,a siesta choroba ma tiez iny priebeh,uz nieco ovladam aj ja 🙂
@kvojtanikova drzim palce..ak bolo CRP negat a bol vysetreny tak by to malo byt v pohode
@angellinka toto bola zrejme 5 choroba x;o)
@drzubok vratim sa k nasej vcerajsej debate
preco si myslis, ze nocne kojenie po roku kazi zubky? aky je rozdiel medzi dojcenim v noci u 11 mesacneho a 13 mesacneho dietatka?
podla mna skor ako nocne dojcenie ma vplyv na kazivost zubkov pouzivanie dudla, pitie sladenych napojov, sladkosti, nespravna alebo nedostatocna hygiena, neadekvatna liecba infektov /cize ATB na virozy a pod/
http://www.brianpalmerdds.com/caries.htm
a este..ved kazda viroza, bakterialny infekt..ak sa prejavi ako ochorenie tak nesie so sebou zmeny na slizniciach..a ked je tam uz zmena na sliznici tak sa to neda hodit na zubky
ale ak nie je zmena na sliznici..ako to mam podla teba hodnotit? co potom dietatko trapi?
ved @drzubok pise v jednej teme, ze nie je odbornik, len, ze si jeho dietato preslo skaredymi zubami.. a v tej istej teme o prispevok, ci dva? pise, ze ma uz 10rocnu prax.. je to klamar podla mna.. schovava sa tu za kresleneho pandrlaka a krati si tu volne chvilky... zamoruje a spamuje tu temy vecne tou svojou, o zuboch... OMG
@drzubok ..prosim ta vyjadri sa k tomu co napisala @olifcek ...mas odbornu prax alebo len skusenosti s vlastnym dietatkom /to nepodcenujem/.. si zubar? mas deti?
ja som to brala doteraz ako konstruktivnu debatu s kolegom...vymienanie si skusenosti, vedomosti a nazorov...ak sa vydavas za zubara a nim nie si 😢 je to hanba a kazis meno skutocnym odbornikom
ak si zubar...tak preco teda si niekde napisal, ze nie si odbornik? stojis si za svojim vzdelanim?
a keď už sa tu debatí o zuboch a nočnom kojení.... myslím, že áno, časté nočné kojenie zvyšuje riziko kazu, ale je to na zvážení maminy, čo a ako bude robiť. vznik kazu závisí podľa mňa od viacerých faktorov. a fakt veľa robí starostlivosť o zúbky - to je alfa a omega. moja malá zaspávala večer na prsníku do roku a pol, zuby sme umyli predtým, čiže zvýšené riziko kazu. po odstavení som jej už nedala možnosť piť mlieko pred spaním - radšej nie kvôli zubom. a dnes má takmer 4, boli sme na preventíve, žiadne kazy. treba hlavne zúbky čistiť pravidelne 2 x denne a dôkladne.
@olifcek
@strapco13 neviem preco si tu olficek riesi svoje komplexy. nikdy nikde som nepisal o zuboch mojich detí a skaqredých zuboch a ze niesom zubar. fakt komplex niekoho. pozri si temu zubna poradna tamje toho popisane kopu a k nocnemu kojeniu to sa považuje za jeden z faktorov vzniku ECC kazu ranneho detstva. nie je jediný. uz len jednu vec.. co dietatkko trapi? ked ma hnacku sopel teplotu??? myslis to vazne? a deti mam 2

@drzubok no a teda ty vravis,ze po roku sa nema v noci dojcit,lebo to skodi zubkom? teda vcera mala nasa rok,takze mam ju nechat radsej v noci plakat? lebo ona super spi zatial,vacsinu noci na prsniku so mnou v posteli. asi vies,ze strapco je inak aj laktacna poradkyna,ze? 😉