Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@strapco13 Svrbi ho len jedna dierka, tak sa teda budem pytat na ORL, do caju davam kyselinu ascorbovu v lekarenskej uprave, tiez papa cerstve ovocie a zeleninu, nastastie mu chuti viac ako maso, tak uvidime co zistia. Kazdopadne este raz vdaka
@ollako no chut naozaj maju hnusnu...ale zas co nechuti to ucinkuje 😉 vacsinou
@svetielkoand tak to by som sla na ORL...moze tam mat nejaky vyrastok alebo ranku, ci chrastu po tom ako si to rozskrabal
ahojte potrebujem radu...moj malinky ma skoro 8 mesiacikov a stale ma sopliky..bud slabsie alebo silnejsie no stale od 3 dna po porode....
pred mesiacom uzival antibiotika a teraz mu dokotrka zase napisala ospen...ma aj trosku zapalene hrdlo...a vrazilo mu to znova aj do uska...neviem co s tym..preco sa mu to vracia..stale ho dojcim papa zeleninu ovocie a j masko a ten soplik ma uz velmi dlho...
@157misicka mal rpobeny vyter? ake su tie sopliky - vodnate, farebne?
kuknite na moj clanok o toalete nosa a zapale stredneho ucha
@strapco13 Paci sa mi tvoja rada, ktora ma utvrdila, ze nestresujem zbytocne a tiez sa mi paci, ze existuje taka mila a obetava lekarka, ktora sa nedeli o svoje tazko nadobudnute vedomosti len za peniaze ale aj takto nezistne 😵
ako kedy uz sme mali aj zelene..no teraz nam pomohli tie antibiotika a ma vodnaty soplik silno az mu tecie z nosteka...vyter mu robila lekarka z hrdla a nenasla ziadne bakterie...a kde najdem ten clanok??som nova neviem a velmi pekne dakujem za odpoved
@157misicka clanok najdes tu na mojom fotoblogu..klikni na moju fotku a tam to najdes
vodnaty bezfarebny soplik je virusovy, nepotrebuje ATB /na zeleny treba/
je mozna aj alergia..ak to neprejde na tej toalete,m nech da pediatricka antihistaminika /Fenistil napr/
ok super clanok uz som ho nasla....my malemu v podstate od narodenia preplachujem nostek s libenarom a aj odsavacky pouzivame hadickovu no a teraz pri silnej nadche aj na vysavac..no ten soplik je tam stale...dost ma to trapi lebo podla mna to uz neni normalne..mal to vlastne celu jar, leto a uz je jesen...to je vlemi dlhy cas
ahoj @strapco13 , neviem ci som v spravej teme,ale chcela by som sa poradit. Moja mala mala zapalene oba zvukovody. Zistila som ze nieco nie je ok, pretoze maz z uska bol hnedy. Mala nemala inak ziadne priznaky, bez teplot, bez vytoku z usiek, bez toho aby si ich chytala alebo inak prejavovala ze ju bolia. Dostali sme kvapky Otobacid, poctivo kvapkali. Lave usko bolo po tyzdni ok, do praveho sme este kvapkali dalsi tyzden. Na kontrole nam dr povedala ze uz je to ok. Dnes je to tyzden od kontroly a z toho praveho uska, do ktoreho bolo kvapkane dlhsie, opat vycistim hnedy maz... Asi by som mala ist znova k dr ?? 😒
@157misicka to vyzera na alergiu..alebo treba ist na ORL, nech spravia vyter oni
aky je presne ten soplik - ako vyzera, mnozstvo, ako dycha nosom?
kojis alebo ste na na UM?
boli sme na nosno usno krcnom tam mu pozerali usko ho bolelo, vraj zo soplika no a do nosteka mu doktor pozeral a predpisal nam nasivin a ze mame odsavat..to nam ale moc nepomohol bo soplik mame stale a nostek cistime tak ako mame...vacsinou ma bezfarebny soplik a ked bol este uplne malicky tak ho bolo pocut pri dychani no teraz uz len obcas ako keby chrapcal....ja ho stale kojim no uz aj papa...
ahoj @strapco13
mam k tebe otazku. moja kajka mala asi pred tyzdnom jemnu nadchu. pekne jej to preslo, soplik mala iba priesvitny. z nosa jej uz teraz netecie, len ma hlien stale kdesi v hrdle a trapi ju to, ako jej mam s tym pomoct? ked jej ho taham cez odsavacku nic mi uz nejde, ak sa jej podari raz za cas ho vykasle ale potom je spat zase.
@157misicka na dojcenie a UM som sa pytala kvoli tomu, ze UM je z kravskeho mlieka a to moze zahlienovat
keby sa stav nelepsil, uvazovala by som o cystickej fibroze este..ale pises, ze je to lepsie
tipujem skor alergicky teren..nech pediater nasadi antihistaminika
kedze kojis tak po toalete nosa mozes do nosteka kvapnut svoje mliecko, potom uz neodsavat
cystickej fibroze??boze moj tak to dzfam nie..ono sa to zlepsuje ako tak...od toho 3 dna po naordeni su sopliky vacsinou su biele, nijak nevytekaju ,je to treba odsavat no nebolo ich az tak vela..teraz mesiac dozadu boli torsku zelene maly mal aj kasel dostal antobiotika a prelso to..sopliky vsak ostali zase bezfarebne a malo...pred tyzdnom vsak znova kaslal a boli farebne sopliky ale len trosku....dostali sme ospen a po 2 dnoch uzivania sa to zhorsilo soplik mu az tecie z nosa...no chytila som to uz aj ja...na vytere bakterie neboli..a chytil to aj do uska napisana diagnoza je minimalmy cerumen....
aj mna napadla alergia..v rodine nemame ziadnych alergikov ale byvame podla mna v dost priemyselnej casti mesta..je tu vela tovarni...
nasa doktorka ten soplik nejak neriesi..mna trapi ze ho ma stale.aj napriek dennej toalete nosa..
@strapco13 ahoj, ja neviem co mam robit....kazdy den nam ucitelka rozprava, ake strasne zelene sople ma Mon, a jak jej furt tecu a ma kaslisko.... a cele poobedie sme vonku a NIC.... zakaslala asi 3x a soplik mala 1x a aj to trochu a voooobec nie zeleny.... tak nechapem... akoze co mam robit? teplotu nema, mam ist dokyne? ale ked ten sopel ma len v skolke??? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠
@stankatt nepomylila si ucitelka deti? 😅
je mozne, ze jej vadi nieco v skolke....ale to by aspon raz vyfukala zeleny soplik aj doma..kasel moze byt alergicky, ze je nieco v skolke, ale sople len tak nevymizne a navyse alergicky sopel nie je zeleny
pre pokoj duse a ucitelky mozes ist k dr a ziadat vyter
@157misicka nepredpokladam CF...to by si citila, ze dieta ma slany pot a urcite by sa sopliky nezlepsovali..to som spomenula keby sa stav nejak dlhodobo nelepsil tak treba aj to vylucit..ale z toho co pises, naozaj nepredpokladam
minimalny cerumen...je to, ze ma troska maziva v ucghu..cize to je v podstate normalny nalez, to nie je zapal ani nic podobne
no to prostredie moe byt problem
ja by som dala to antihistaminikum
@strapco13 no aj mna to napadlo, ze ci si nemyli deti 😝 ale tvrdi mi to uz tyzden.... teda skoro... 😠 tak asi sme aj s muzom farboslepy... ono sa mi dnes zdalo, ze ma hlieny trochu, tak som dala sinupret a do nosteka davam sprej, ona ma casto sopliky, ale fakt niesu zelene.... uvidim co povie zajtra, asi potom pojdem dokyne na vyter.... Mozno je alergicka na skolku a pani ucitelku 😝 😝
@strapco13to dufam ze CF nie...necitim vobec mu nezapacha pot a aj dobre pribera , je sikovny, vsetko ok...len ten soplik..tak to vyzera na alergiu??v piatok ideme k lekarke skusim navrhnut tie antihistamika... dakujem za rady
@strapco13 Ďakujem za názor. Práve preto, že dcéra nechrápe a pekne dýcha nosom, sme operáciu zrušili. A infekty nemávajú ťažký priebeh, vždy má len sople, ktoré jej zatekajú, čiže netreba liečbu ATB, len to chce čas na doliečenie.Trochu sa obávam tých infektov, že sa problémy s mandlou znova objavia, na to nás upozornil aj Dr., ale budeme sa snažiť im predchádzať, aj keď v škôlke sa tomu nevyhneme. Antihistaminika dcéra užívala 2 mesiace, teraz sme mali cca mesiac pauzu, poradím sa s Dr. či ich znova nenasadiť dlhodobo.
ahoj @strapco13 ,pred týždnom som sa ta niečo pytala,ale asi si to prehliadla,tak to kopirujem z predošlej strany zas
@strapco13 ahoj, straši je ešte len druhy týžden v školke a už ma zelene šušle v nose a chytil to aj mladši.. myslela som,že ma sople zo zubov,ale po 3 dnoch su zelene jak ... aj jeden- aj druhy . ist do doktorky po atb do nosa,či len robit hygienu a davat Nasivin ?
a doplnam : dva dni po tom,čo som to písala - minuly piatok, došiel starší zo skolky s 40tkou horučkou ,ktora trvala 1den,v sobotu večer zrazu klasla a odvtedy starší už vobec nekýcha-čo kýchal vyše týždna a nesoplí .akoby mu ta viroza a horučka pomohla .
zato mladší ma stale zelene sople. nema už nádchu,ale ked rano trebars kýchne,tak z neho vyletí asi pol kila 😅 zelených hlienov. inač je OK, ma len 2 zubky a tlačia sa mu asi 4 hore a zvyšok mi neukaže - ist do lekara po niečo? davat mu doma niečo ?
díky
@sirell je mozne ze tie antihistaminika pomohli, ja by som ich nasadila spat
@jja moze mat este podrazdenu sliznicu..cmulat este nevie asi..nadalej preplachy, vela tekutin, vyhybat sa eukalyptu, mentolu..to vysusuje
@dzovana to by malo byt OK..na kontrolu kazala?...mas doma nalez, ze by si mi opisala vsetko co nasla Dr aj diagnozu

@strapco13 díki!