Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@zajaciq
@strapco13 my sme vcera boli,no nezobrala nas. Dnes rano som jej volala, ze nemame chodit,pokracovat v liecbe sinupretom, trikrat denne nurofen(???!!!), nasivin a morska voda. Ked do nedele neprejde,mame prist. A zdoraznila "sopel nie je choroba!".
Posledna kvapka pre zmenu dr(?)...
Btw nurofen je podla nej liek na vsetko.:(
@strapco13 boli sme u doki,nic na nej nenasla,aj usi ma ok,mame dobrat biseptol a potom prist,ak budu stale teploty,spravi nejake velke odbery.a hlavne nemam jej stale merat teplotu 😨 nemas potuchy co by to mohlo byt?a co sa vlastne nesmie pri biseptole?je pravda,ze len banan a mrkva?som z toho popletena,kazdy vravi ine 😕
@strapco13 ahoj. vsetci ta chvalia aka si zlata, tak aj ja som sem zavitala. 🙂 zda sa mi totiz, ze ma dr. trochu odpinkala. moja 2 mesacna dcerka ma sople. aj trochu zlte. teplotu nemala. predtym mala zapalene ocko. volala som to dr a ze prideme. ona ze nemusime chodit, nech jej dam len libenar a odsavame. tak to uz robime 4. den, ale stale ma mata, ci to staci? stale ju pozorujem, teraz sa mi zdalo, ze ked place, ma na cele take vydute. zlakla som sa, ci to nema zapalene dutiny. daju sa takto vidiet aj na pohlad alebo to ma len zvrastene celo? sterimar mozu aj takyto malicki? dakujem za tvoj cas a nazor.
@manka mendzi nosom a okom je prepojenie cez slzne kanaliky..normalne tecu slzy do nosa..pri upchatom nose ri nadche vsajk moze prestupit infekcia z oka do nosa alebo opacne..dutiny tak male babo este vyvinute nema..takze urcite ich nevidno
sterimar a podbne solne rozroky sa mozu od narodenia..ale skor by som zvolila libenar..kvapky..lahsie sa novoirodencovi aplikuju
pozri do mojho fotoblogu na clanok o toale nosa..tam mam rozpisane ako sa starat o nostek
prepáčte, že off topic, ale ad homeo:http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1295007363 celkom zrozumiteľné fakty
@strapco13 dobry den, idem k vam po radu, vzdy dobre poradite, aj minule ste mi moc pomohli a mam na vas prosbu: v noci maleho zacalo boliet usko, neviem ci dostal prievan, lebo uz zo skolky cez den mu slzilo oko, ale dnes uz nie, nasadili sme nurofen a burrow kv., zabralo na 4 hodky, a opat po nasadeni nurofenu po 2 hodkach zase bolesti, tak sme bezali k orl.dr. , nasadil nam megamox duo 35 ml, 5 ml kazdych 12 hod., nalez: lava bl.bub.prekrvena, infiltrovana, nevyklen., orifarynx prekrveny, tonzily bez povlakov. nos-hlenovyy sekret, lymf.uzl.nezv. OTITIS M. CAT.1. sin., pan dr. vycistil usko, a dal kvapky do uska, maly bol bez teploty celu dobu, mal potom zvysenu, ale myslim, ze to mal zo stresov, nevyspatia..dr.ucil maleho ako ma smrkat, ucime ho to uz dlho, sem tam sa zadari, vysvetlil nam, ze usko ma chytene zo soplikov, lenze on nadchu nema, sopliky v amb.mal, lebo plakal ako keby ho rezali, odporucil striekat morsku vodu, to tiez robime pravidelne, zvlast teraz, ked sa vsade kuri a na sebe citim, aky je suchy vzduch, sem tam mu zblnka v lavej nosnej dierke niekde vzadu, ale nie stale, ako sme nasadili imunoglukan {berieme ho uz vyse mesiaca} zblnkanie prestalo, dychanie nostekom ciste..chcem sa spytat, mame davat aj kvapky do nosa {najlepsie nam zabral vibrocil, nadcha po par dnoch presla, pri nasivine a olynthe sme mali nadchu aj 2 tyzdne}, alebo staci iba ta morska sol..staci mu kvapnut burrow kv. do ucha alebo musime usko zastuplovat? s tym mame teda velky problem, hned si vatu vyberie..
rano sme hned nasadili antib., nurofen 1 x, uz hovori, ze ho usko neboli..mohli tak rychlo zabrat antibiotika?berie antib.1 krat.
chcem sa spytat orl.doktor vidi z nosteka, ze ma dany clovek nadchu? ma megamox nejake neziaduce ucinky, ked maly pije 2 krat za den mlieko, neznizuje sa tym ucinok lieku? v lekarni, z tych stresov ma to nenapadlo sa spytat. velmi pekne vam dakujem za vasu reakciu a radu.
@strapco13 a este sa chcem spytat, ked pan dr."zametal" spinky v usku, skoro som odpadla, take mal spinave uska, sprchujeme ho kazdy den, kupeme 1x do tyzdna a vtedy umyjeme vlasy a uska, potom vytrieme usi uterakom a este vatovymi tycinkami, ale len ten vchod do uska, hlboko do ucha sa bojim, staci takto cistit? aby som si bola ista postupom, myslim si, ze ten maz v uchu ma svoje opodstatnenie, ale mal ho tam dost..este raz velmi pekne dakujem.
@strapco13 ďakujem. skončili na sme u dr. dnes. v noci mal strašný záchvat kašla, nič sme nespali, kašlal v kuse či sedel či ležal. dostali sme zinat, rectodelt, aerius, ditiaden. chcem sa ešte opýtať či musí byť časový odstup medzi dobratím atb. a operáciou nosnej mandle, alebo či môže ísť hneď po ich dobratí ? ešte raz ďakujem
dobrý večer,prosím vás,vedeli by ste mi poradiť? môj 3 a pol ročný synček má od vianoc kašel,mal nejaké antibiotiká,mal vtedy aj horúčky,tie prešli,ale kašel pretrvával,potom ho to zložilo aj v januári,dostal ventolin,nejaký zarábaný sirup na e (neviem či by to mohol byť erdomet alebo niečo také) muselo to byť v chladničke,a trifet...kašel však stále neprešiel a teraz zas kašle tak hlienovito,aj soplíky mu tečú,teraz spinká a neskutočne kašle,asi mu to zateká,má vyvýšenú polohu,dala som mu cibulový sirup,na pitie mu robím podelový čaj,ale velmi by som mu chcela pomôcť,aby ho tak v noci nedusilo,ale neviem ako.viem ak s ním pôjdem k doktorke,zas mu dá nejaké antibiotiká a neviem čo mám urobiť....dakujem
@strapco13 dobrý večer,ešte raz,písala som vá,len som to zabudla adresovať na vaše meno,tak len pre istotu,ak budete mať čas to pozrieť,ale asi vám vela mamičiek píše pomerne to isté....dakujem
@mata222 kravske mlieko by sa nemalo pit pri ATB a celkovo pri chorobe
v nose vidno ci je nadcha alebo nie..podla sliznice, ci je taka cervena presiaknuta, da sa rozoznat alergia
nemyslim si ze boli potrebne ATB..pozri na moj clanok ...nosne kvaky proti opuchu ak vam zabera vibrocil, tak ten/ treba davat..treba uvolnit prepojenie medzi cuhom a nosom
ak si vatu vybera, bud ju prelepite alebo len kvapkatnstaci, ale idealne je mat /teda ak je to potreben/ taky gazovy pruzok a ten nechat v uchu a na ten kvapkat
@martina28p pokial pretrvava kasel..chcelo by to spravit vyter z nosa, z hrdla, popocuvat hrudnik a spravit RTG ci nema nalez na plucach, CRP vysetrit,
moze mat len zatekajuce sople ..to skuszepostup podla mojho ckanku o toalete nosa
ale moze byt nieco aj nizsie

@nelika666 a vysetril nosnu mandlu ci nie?