Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@martinka1981 bud tantum verde..ma zlozku proti bolesti..alebo nieco podobne na cmulanie alebo klasicke lieky proti bolesti
@strapco13 Ďakujem, že si sa ozvala. Bola som radšej aj u svojej dr. crp bolo už 90. Atb. nasadila Amoksiklav. Rozbor stolice bol neg. V podstate sama nevedela, z čoho bolo crp také vysoké. Bolesť bruška prešla, už sa nesťažuje. Len mňa zase trápi niečo iné. 4 dni mal 38-39 teploty. Potom ustali a od stredy má zase teploty nízke. Už mi šibe z toho, ako ho stále meriam. V stredu som mu v spánku namerala 34.2. Skoro som umrela od strachu. Ale malý je v pohode, aj v noci kludne spinká, tak sme ho len dobre naobliekali, pozakrývali a zapli ohrievač. O dve hodiny už teplota OK. Aj cez deň mal včera len okolo 35,5. Je to normálne?Ja už nechcem stresovať a stále behať k dr., keď vyzerá byť ok. Je studený, ruky, nohy, čelo. Ráno som vola svojej dr. povedala len, že sa nemám stresova´t a stále ho merať. Že už je OK a teplota sa upraví. Teraz má 36, tak hádam má dr. pravdu a upraví sa to. 😉
@koniarova je mozne ze tymi teplotamio sa telo vycerpalo a preto sa teraz termoregulacia trosku pomylila a spravi sa to
sleduj to..ale zas nemusis tak casto merat..staci kontrola rukou na cele, podla potreby zahriat
cize nic ine mu nebolo len vysoke teploty a bolest bruska? krvny obraz mu spravila?
@strapco13 Ďakujem za ukľudnenie. Krvný obraz bol v poriadku, ale robili ho v nedeľu.Aj moč bol OK. Mohlo sa dodnes niečo zmeniť? Mal len teploty, nič iné a občas cca 5x denne sa sťažoval na bruško. Ale ani neplakal, takže ho asi až tak strešne nebolele. Potom mal 1 deň asi 3x riedku stolicu. Teraz ju má tiež riedku, ale len 1x denne. Akurát sa mi zdá, že má hlísy. Na toaletnom som videla 2-3 také nitkovité útvary.Len jedol aj banán, tak teraz neviem, či zase zbytočne nestresujem. Mrknem sa mu v noci na riťku, vraj je to vidno len v noci. A ráno sa mu prerezala aj jedna stolička. Tak asi chudák všetko naraz. Dúfam, že už bude konečne OK. V pondelok nastupujem prvý krát po RD do práce, tak mám toho stresu už ozaj dosť. 😉 😉 😉
@strapco13 ahoj, vedela by si mi poradit? mozno trosku mimo temu, ale predsa - moja 10m dcerk azcala mat kruhy pod ocami a rano sa budi s opuchnutymi ockami, aj po doobednajsom spamku, po nejakej hodine jej ot prejde. nefrolog vylucil problemy s oblickami, vraj sa mu to javi susp. polinoza, ze mam ist k alergo, lenze tma jej asi nic nespravia, ked je taka mala. som z toho zmatena, lebo mala je dojcena, a teraz bac- ze alergia??? zakladne krvne parametre ma ok.. mam s tym zbehnut za pediatrickou, alebo je to zbytocne a s takym malym dietaom nebudu nic robit? popr. co by jej mohlo byt? dik za odpoved
@vavrenka alergiu mame v sebe zakodovanu..dojcenie ju nevylieci..ale moze potlacat prejavy
ja by som sla k pediatricke nech vysetri krvny obraz..mala moze byt aj anemicka, nech spravi vyter z nosa a hrdielka...tnos je prepojeny s okom a ak je opuchnuta sliznica v nose, tak sa to moze preniest na ocka a tym padom neodtekaju tak slzy a ocko opucha
alergicka moze byt..da sa z krvi zistit, kozne testy az od 3 rokov..daju sa dat antihistaminika ..Fenistiol..ak sa stav zlepsi, ste alergici..s tym sa da zit
plus pozri na moj clanok o toalete nosa
@strapco13 dakujem pekne 🙂 dnes je už trochu lepšie...
Ahojky, potrebujem poradit. mam skoro 4 rocneho synka, ideme 2.5. v celkovej anest. na vyber nosnej mandle, na krcne mandle na zmensenie, a este budu robit uska pre tekutinu v nich. termin uz mame tretí, nakolko je furt chory, kasel mame celorocny - zo zatekania zadnych hlienov. v stredu 25.4. by sme mali ist na predoperacne na krv, EKG a RTG. Kedze bral Sumamed forte od 13.4. do 18.4. - mal riadnu anginu, kasel, sople, lekarka povedala, ze mozme zobrat krv tyzden po dobrati ATB, takze to bude toho 25.4.. horšie na tom je, že chytil od staršieho brata (celkovo sme chytili virozu az dvaja clenovia rodiny, myslim okrem deti) teploty, mal ich 2 dni do 39 st., teploty skoncili 19.4., teraz odkasliava este stale, skor je to vlhky kasel, zakasle tak 5x na den, a doteraz sople boli zlikvidovane a opat nastali - take vodnate. Ako sa to bude hodnotit pri testoch, a vobec zoberu mu krv na predoperacne, nebudu skreslene? ake su pripustne odchylky, myslim, co moze byt a nemoze pripustne pred operaciou? citala som ze anesteziolog musi mat dieta 2 tyzdne zdrave. Na anesteziolog. by sme mali ist 30.4., Ako dat maleho este dokopy, lebo do skolky nechodi od 14.3., a je to narocne sa striedat pri nom, a cakat kedy bude ako-tak zdravy, aby mohol absolvovat zakrok. maly je este alergik na roztoce, striekali sme aj flixotade a nasonex, teraz nestriekame, davam mu len trifed a do nosa sterimar a popripade na noc olynth. dakujem za usmernenie a odpoved.
@strapco13
Ahoj, vedela by si mi prosím poradiť, dcérka(4,5ročná) sa mi dnes ráno sťažovala na bolesť vo vnútri uška, doteraz sme také nič ešte neriešili. Bolesť asi nieje veľká, pretože sa normálne hrá a nespráva sa tak, že by ju niečo moc bolelo, ale predsa. A tak sa chcem spýtať či mám ísť s ňou na pohotovosť lebo cez víkend mi nič iné neostane, alebo to môže byť spôsobené aj tým, že mi včera večer pri umývaní vláskov mykla hlavou tak nešťastne, že jej voda natiekla do toho uška na ktoré sa mi teraz sťažuje.
@strapco13 už je to o voľačo lepšie, nasadila som aj fenistil, dávam už asi štvrtý deň, ako dlho sa má užívať?...dávam jej 7 kvapiek ráno a večer, kedže malá ešte ani rok nemala...
@racica1975 pozri na moj canok o toalete nsa..rob preplachy, daj antihistaminikum a nieco prirodne na podporu imunity.napr vit C
na krvne testy by bolo idealne aspon tych 10 dni zdravy,
ale pri nosenja mandli pokial su len jemne odychlky od normy a pokial je inak lokalny nalez kludny tak sa da operovat..lebo kedze nsna manda je lozisko zapalu moze byt krvny vysledok mierne skresleny aj ked je inak dieta zdrave
@loulou ak ma aj soplik aleo bola posledne tyzdne chora..tak moze ist o podrazdene stredne ucho..pozri do mojho fotoblogiu na clanok o zalale stredneho ucha
moze to yt, ze ma v usku viac maziva a to pri zareceni vody do ucha napuchlo a taci tam..ako kamienok v topanke
ale moze to byt aj prievan
daj nieco na bolest, do uska nedavaj nic, ak sa to bude opakovat tak skoc na ORL pohotovost, ak by stupli teploty tak skor treb ist
@strapco13
Ďakujem, soplík nemá, chorá už dlhšie nebola, tak tiež dúfam, že je to len viac maziva v ušku, čo môže byť nakoľko jej musím zhruba každé 4 dni čistiť ušká samozrejme len z vonkajšej strany(nikdy nejdem do vnútra) čo tam má viditelne zaschnutého trocha mazu. A ak by to bolo len tým mazom prejde to samé od seba, alebo treba niečo urobiť. Ešte raz vďaka 🙂
@strapco13 Ahoj, prosim ta mohla by si mi poradit ako dlho trva pokym zaberu ATB summamed, mam anginu v piatok večer som si dala prvu tabletku, dneska druhu,a zajtra poslednu, ale citim sa horšie ako včera lebo sa mi pridružila aj nadcha, strašne ma boli hrdlo, mandle a aj uši, ako dlho trva pokym tabletky zaberu. Dneska som si kupila aj bioparox len neviem či sa to može komibinovat s ATB.
@lucy321 moj nazor na klasicku anginu siummamed nezaberie, treba ine ATB, najlepsie penicilonova rada
ak je to angina /neviem kto ti to diagnostikoval/ tak moze pomocgt gtantum verde
k otaze..mozes kombinovat summaed a bioparox..ale kedez bioparox su tiez ATB tak nby sa nemali len tak svojvolne nasadzovat
@strapco13 v piatok som bola u lekarky a ta mi dala summamed, ten bioparox by mohol pomoct aj na klasicku anginu alebo radšej mam behnut v pondelok lekarke pre druhe ATB. A ešte jedna otazka, maly bol teraz chory mal soplik a dost škaredy kašel ešte stale kašle, pravdepodobne som to chytila od neho, ale mne to sadlo na mandle, možem ešte maleho nakazit, kedže ja mam anginu. Tantum verde cmulam tiež od piatku, ale nelepši sa to

@rolak chodit mozte 😉 ..a von uz tak trosku tiez, ked nefuci, taka kludova prechadzka..ziadne behanier a pod..nech sa telo zotavi