icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

rolak
14. apr 2012

@sisaha a keď ti povie,že nechce? to robí veľmi často. ale to predsa musí zmeniť chuť toho jogurtu..... ke´d to zmení chuť mlieka... 🙂 idem už spať, nechce sa mi už na to myslieť...sprosté ATB... dobrú noc.

sisaha
14. apr 2012

@rolak ale jogurt je kyslasty..., ked povie ze nechce, tak jej zapnem taku rozpravku, pri ktorej ma otvorene usta ( u nas cars) a popri tom ladujem. A samozrejme uz je vyhladnuta, takze malokedy odmietne. Dobru noc, ja idem tiez do hajan

motylik136
15. apr 2012

@strapco13 ahoj, poprosila by som zase o radu...dcérka má necelý rok a pred 12 dňami dostala nádchu, klasickú vírusovú, soplík mala vodnatý, nasadila som jej olynth+toaleta nosa, olynth som jej dávala 5dní ako je napísané v návode, nádcha ustúpila, no nos má zapchatý stále...dr. mi poradil, aby som zmenila po 3 dnovej pauze iné kvapky, tak som jej dala otrivin, s ním sa jej nos odopchá, no po 8-mich hodinách sa zase zapchá.čo teraz?

motylik136
15. apr 2012

@strapco13 otrivin jej dávam tretí deň,mám ešte v nom pokračovať?

utka
15. apr 2012

@strapco13 ďakujem pekne...

koniarova
15. apr 2012

@strapco13 Dobrý deň. Poprosím o radu. Malý /2,5 roka/ má od piatku poobedia teplotu do 39C. Zrážame nurofenom a na striedačku s Panadolom, keďže mu do 3 hodín neklesá pod 38. Žiadne iné príznaky okrem teploty na ňom nevidím. Len pár krát za deň sa posťažuje, že ho bolí bruško. Má aj tvrdšiu stolicu, pri vytretí riťky bola na papiery bledunkočervená krv /malé množstvo/ Práve sme sa vrátili z pohotovosti. Robili moč - v poriadku, krvný obraz - v poriadku, crp 58. Pani dr. ho poprezarala a skonštatovala, že má len trošku začervenené hrdlo. Že len viróza a riťka len podráždená. Nie som zástanca atb, ale nie je už hodnota crp 58 vysoká? Kázala mi zrážať teplotu a v stredu na kontrolu k svojej dr. Pôjdem samozrejme zajtra k svojej dr. lebo teploty neklesajú.Prosím o názor, nech sa trošku upokojím.

andrea_b
15. apr 2012

@strapco13 dakujem

danka_ba
15. apr 2012

@strapco13 minuly rok sme boli tiez na ORL, lekarka vtedy hovorila ze sa jej zda ze ju ma trochu zväčšenú a že mame prist o rok - co bolo vlastne teraz, ale kedze je chora tak sa na to pozrie ked vyzdravie.
Inak zda sa mi ze mala aj trochu horsie pocuje. Ked sa nesústredi tak na nu musim zvysit hlas. Boli sme takto na ORL ked mala nieco cez 3 roky a vtedy mi povedali ze dieta pocuje dobre a vsetko je v poriadku. Teraz bude mat v lete 5.

nesi
16. apr 2012

@strapco13 dakujem velmi pekne za odpoved 🙂

caterine
16. apr 2012

@strapco Možem poprosit o radu... mala začala v nedelu kašlat, ale nebolo to nič hrozne, lenže v noci sa z toho vyklula laryngitida, tak sme dali aj čipok rectodelt lebo sa jej velmi tažko dychalo, boli sme aj u dokyny lenže bola tam iba zastupujuca lekarka, lebo naša mala dovolenku. Malej dala calcium sirup a stoptusin a že potom mame ten sirup vymenit za nejaky iny ked začne vykašliavat. Lenže mala ma už dneska taky vlhkejši kašel mam jej davat ten stoptusin alebo iny sirup, neni stoptusin iba na suchy kašel a ešte ten fenistil nam kazala len večer pred spanim. V ambulancii mala strašne vela deti tak sa nam ani velmi nevenovala, preto ta chcem poprosit o radu či je dobra tato liečba alebo by si niečo zmenila dakujem pekne

strapco13
16. apr 2012

@caterine fenistil x denne..nestaci len na vecer
ak vykasliava tak mukolitikum nejake..mucosolvan, hedeliyx a pod
calcium davaj dalej,
rectodelt len pri zachvate s dusenim
inak dobra liecba..potesilo ma ze ste bez ATB..lebo toto je vacsinou virusove a ATB naozaj netreba, bohiuzial ho davaju casto zbytocne ☹

caterine
16. apr 2012

@strapco13 laryngitidu ma už treti krat a zatial sme to zvladli vždy bez ATB. Len teraz sa k tomu pridružil ten kašel čo predtym nemala, som nevedela že či jej davat aj ten stoptusin, dnes som ho už začala davat mam ho zajtra zmenit napr. za mucosolvan alebo ambrobene, alebo par dni davat ten stoptusin. Este nevykašliava uplne, dost kašle ale vykašlat sa jej ešte nedari, ale kašel je vlhy nie je suchy

jamlia
16. apr 2012

Čo robiť keď je moj syn neustale zahlieneny??? Trvá to už 10 mesiacov, hlieny stále ,,počujem" v nose a postupne aj na prieduškách malý občas zakašle, no klasicky ,,chorý" s teplotami bol odvtedy len raz a zvladli sme to bez ATB.
Používam spray s morskou soľou, mala som physiomer, marimer a momentalne mar. odsavam odsavackou na vysavac, maly berie aerius 2ml denne uz 8 mesiacov a od decembra homeopat. Thymuline. Ide o to že vždy ked to vyzera že to už už uplne prestane, tak o 1-2 dni ,,počujem" hlieny zas.
Malý bol náchylný na hlieny od narodenia, no problem začal vlani po nepríjemnej chorobe vlani v lete- vtedy sa to ťahalo viac ako mesiac, odvtedy je viacmenej zdravy ,,len zahlienený"laborat. výsledky KO+dif,hepatalky, toxo HPV či neviem čo mal všetko v poriadku

bevab
17. apr 2012

Ahoj strapco13, aky je tvoj nazor na koloidne striebro do nosa ? dakujem 🙂

amdeis
17. apr 2012

@strapco13 ahoj. Prosim ta synovia su prechladnuti a jeden uz druhy den sa stazuje na jedno usko, ze ho boli. Neboli ho iste nejak strasne, pretoze rozpravky, ktore ho zaujimaju, pozera aj 1/2hodku a nic. Ale nejaky diskomfort tam zaiste je. Kedze ma bolave hrdlo davam mu priznicove obklady. Vyborne nam to vzdy zabera na bolesti hrdla. Pri tom sa mu zmensi aj bolest uska. Davam mu burowove kvapky na gaze a xyzal. Ak sa to nezmeni pojdem k doktorke. Ale chcela som sa spytat, ci mozem este nieco spravit pren aby som mu ulavila od bolesti uska. Chapem, ze je to prepojene s hrdielkom. Sople nema, ale to neznamena, ze nemoze byt chyteny aj tymto smerom. Jeho brat sople ma, hrdlo neboli aj ked je cervene. Usi ho nebolia. Dakujem ti pekne.

mikad
17. apr 2012

ahoj strapco 13, prosím ťa o radu, alebo poznatok, chlapci nastúpili v novembri 2011 do škôlky a odvtedy sú 3 dni zdraví a ostatné dni chorí a berú antibiotiká každý mesiac, niekedy aj dvoje. Tento týžden p.dr. urobila krv - je v poriadku a u jedného výter z hrdla - baktéria Haemophilus influenzae - obidvaja berú zinnat. Čítam hrozné veci o tejto baktérii, je možné alebo ako obtiažne túto baktériu z tela úplne "vyhnať". Ďakujem veľmi pekne.

moka
17. apr 2012

@strapco13 ahoj, chcela by som Ta poprosit o radu ohladne dojcenia a aj dalsich veci. Mas tu prosim Ta niekde zverejneny mail? Alebo Ti napisem do IP? Dakujem. Monika

amdeis
17. apr 2012

@strapco13 uz sme boli na pohotovosti.

strapco13
17. apr 2012

@moka napis bud do laktacnej poradne alebo IP

rina
18. apr 2012

Milá strapco.. Mala by som na teba ešte nejakú otázku.. Moja skoro 4 ročná dcérka dostala v piatok zimnicu - 4O teploty.. V sobotu sme boli na pohotovosti, lekárka konštatovala, že ide o nejaký vírus, lebo nemala zapálené hrdielko ani nič nepočula na prieduškách. Kontrolne však spravila CRP a vyšlo jej 32, hneď nám nasadila atb., dala nám Erdomed 3x denne po 1.5 ml - vraj, aby jej nechytilo priedušky. Malá však okrem slabého vlhšieho kašľa nič nemala. Atb. sme jej začali dávať až v nedeľu, lebo od teploty vracala. V pondelok sa opakovali vysoké teploty, v utorok začala vykašliavať hlieny s prímesou krvi (nebolo ich veľa). Teploty už teraz nemá /zabrali atb/ stále je problém s noštekom, keď jej ho fúkam - skoro nič nejde, ale keď kašle, tak počujem, že je ešte zahlienená. Chcela som vedieť, či mám pokračovať v tom Erdomede, aj keď vykašliava hlieny s prímesou krvi a má po ňom mierne zvýšenú teplotu /keď som jej ho nedala tak veľmi nekašľala ani ju nenapínalo) alebo mám prejsť na niečo iné? Malá má von nosnú mandľu.. Ďakujem za odpoveď...

moka
18. apr 2012

@strapco13 napisala som Ti IP, len je to "trosku" obsiahlejsie... Dakujem vopred. M.

martinka1981
20. apr 2012

@strapco13 ahoj,vieš mi prosim poradiť ako zmierniť bolesť pri hnisavej angine?
Bola som dne su dr.dala mi ATB a spray Bioparox.
No ale kedže som sama doma s dvomi deťmi a je mi dosť na kočku tak neviem ako sa z toho dostať čo najrychlejšie.
Vdaka za odpoved.
Martina

strapco13
20. apr 2012

@zuzanka.h moze mat ranku v nose, infekciu alebo alergiu
skus preplachy nosa a mast do nosa /postup je v mojom clanku..pokial sa to nezlepsi ist na ORL, nech pozru slizniocu v nose, byter a ak to nude negativne tak alergoimunologicke

strapco13
20. apr 2012

@rolak ako ste na tom?

strapco13
20. apr 2012

@motylik136 pridla by som antihistaminikum ak je prilis upchaty nos..este stale sa trapite?
pozri moj clanok o toalte nosa..ci spravne aplikujes kvapky

strapco13
20. apr 2012

@koniarova CRP 58 uz je na ATB
ako sa mate?
bolesti bruska, ..slepak? chirurg ho videl?

strapco13
20. apr 2012

@danka_ba ak horsie pocuje..tu mandlu treba skontrolovat

rolak
20. apr 2012

@strapco13 ahoj, ´dakujem za opýtanie. tak po tom kritickom večere sa to nejako zlepšilo,malá dopapala ATb,aj keď sme jej ich museli dávať niekedy na dvakrát. teraz už nemá ai soplíky,ani teplotu,nič...dnes sme boli aj dlhšie vonku,ale nie som si istá,či už môžme chodiť,keď sme ešte v utorok brali ATB.

strapco13
20. apr 2012

@caterine ustupilo to uz?

strapco13
20. apr 2012

@jamlia vyter a skontrolovat nosnu mandlu ..ak vsetko OK moze ist o alergiu