Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@jerryjanka moze sa aj pri dojceni
aj kvapoka kolostra do nosa moze spravit zazrak
@strapco13 dakujem pekne
@strapco13 dakujem vyskušam teda aj ked do nošteka už toho ma tolko - sa jej to moc nelubi 🙂 pamycon, vincentka, ešte aj otrivin, - no už nech sme zdraví snad nas to nebude postihovať často
@strapco13 ahoj, chcela by som sa ťa opýtať, či sa mám objednať na nejaké ORL vyšetrenie resp. či to vieme zvládnuť aj doma . Mladší syn má už asi 3 týždeň sople , nevieme sa ich zbaviť boli sme aj u Dr., dala nám pamykon, ten sme vybrali, ale zlepšilo sa len trochu. Teraz striekam morskú vodu a odstávam vysávačom, ale už mám toho ja a aj on dosť. ... zaujímavé ale je, že v noci aj cez deň spí pekne , nemá plný noštek akonáhle sa postaví alebo si sadne všetko vyteká von... nemôže mať nejaký problém s dutinami ? Teplotu nemá, nekašle... ďakujem.
@strapco13 Som ti velmi vdacna za radu s otoventom 🙂 , nakolko v pribalovom letaku nic o tom nepisu a lekar na orl,nam tiez o tom nic nepovedal ☹ . chcem sa spytat napr. ten coldastop,kedy mozem nakvapkat do nosteka dcerke? Uz sme trosku odsali soplik aj s krvickou..tak neviem ci az po naneseni spreju s morskou solou a vyfukani nosteka alebo predtym? Vcera to bolo uz o.k. a dnes sa mi zda,ze aj tak trosku huhne-ani sa mi nezda,ze by mala nostek upchaty, pokracujeme v podavani ribomunylu,dnes druhy den..mohlo by to byt aj z neho? Rano vyfukala uz aj trosku zlty soplik..inak ide stale cisty 😒 ..dufam,ze budeme moct ist na vyber nosnej mandle 6.6.,ked teraz takto sporadicky soplikujeme ☹
@strapco13 tak som tu zasa - len som sa chcela spytať ako dlho s malou nemam isť von? lebo ona je taky neposedo a doma už nervačí hadže sa mi o zem kvoli každej hovadine 😅 buduci tyžden už budem môcť?
@strapco13 chcem ta poprosit o radu - ak mala (2,5 roka) predpisany Livostin 3x denne a pred podanim vycistit nos tak ako na to co najlepsie?
Staci morskou vodou alebo je potrebne aj nejaky Nasivin pouzivat pred odsavanim ak je nadcha vyraznejsia? Teda nebije sa Nasivin s Livostinom?
Sopliky mame z alergie, niekedy viac inokedy menej, obcas sa aj farebny na den-dva objavi. Doposial som to riesila tak ze ked prisla silnejsia nadcha tak som Livostin nahradila Nasivonom na par dni ale neviem ci je to spravne. Berieme aj Aerius.
@barbi7 preplach nosa pockat, nosne kvapky proti opuchu, pockat aspon 5 minut, potom odsat a potom osetrit nostek..aj coldastop motzes
deti s nosnou mandlou su malokedy bez soplika..cci moze ist na operaciu..podla vysledkov tie ukazu ci ma akutny zapal ak ma teka nemoze ist..ale sopliky ak su neustalea take ako poppisujes nevadia k zakroku
@jerryjanka ak je lepsie a vidis na nej ze sa ma dobre, tak na kludnu prechsadzku mozte
@modra1 neplati to vseobecne..vzdy sa treba riadit klinickym stavom
neviem najst ten link, tak iny
http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/...
@strapco13 aj ja by som potrebovala radu ohladne nosteka.Maly je alergik a pred cca 2 tyzdnami sa mu pohorsilo,najma v noci mal uplne upchaty nostek a nemohol dychat,tak sme isli na krcne.pani doktorka mu napisala Nasofan.ten velmi pomohol,posledne noci krasne dycha.len vcera pri smrkani mal na vreckovke krv a aj dnes rano sa zobudil s krvavym nostekom.Tak sa chcem opytat,ci to nevadi a mam mu to davat aj dalej.v pondelok ideme na kontrolu,tak ci mu to este striekat a potom uvidime,co nam povie doktorka,alebo to radsej vysadit ked je tam ta krv?davame ho 5 dni.dakujem
@strapco13 jeeeeeeeej si zlata dakujem, no už je to ten čert čo poznáme, hlas už má v poriadku, vymýšla, akurat ešte trocha vykašláva po tom solmucole inak je super, už ani fenistil nedavame netreba, takže si ma fakt potešila 😵 si strašne zlatá osôbka. ako sa ti odvďačím?
@strapco13 ďakujem. Penicilín už syn berie, takže je to už jedno, ale zabral okamžite a teda je už ok. Googlila som až po položení otázky a súhlasím s dr., že angína (ktorú doteraz nemal), mal skoro všetky popísané príznaky, hoci hrdlo len trochu červené. CRP mu robila pre potvrdenie diagnózy. Mala som pochybnosti, lebo z detstva si pamätám angínu inak, zrejme som mávala pridružený infekt v nose 😉
do bry den,
prosim Vas o radu . Moja 4,5 ročná dcera dnes prekonala prvy záchvat laryngitídy. Lekárka na pohotovosti
jej predpísala na dnes promethazin. mne sa ten liek nepozdáva, vzhľadom ne jeho nežiadúce účinky. Čo iné jej môžem podať?
strapco13, Poprosím o radu Patrik bol tento utorok na operácii-výber nosnej mandle mal celkovú anestéziu odkedy sme prišli domov všimla som si na zuboch ma taký akokeby povlak,už nie sú také biele a sťažoval sa aj na bolesť zubov môže to byť s tej celkovej anestézii???Ďakujem
dobry vecer vospolok, trosku sa sem votriem ak smiem..
nas mathiasko ma ist na op oboch usiek.. 😒 za bubienkom sa mu tvori maz, ktory neodteka.. drobec ma 11 mesiacov a chcem vediet aka surna, je ta op, kedze mame na srdicku selest a chodime na pravidelne kontroly aj kvoli rozdielnym hodnotam tlaku na nozickach a rucickach (nohy nizsi) - najblizsia kontrola v juli..
zatial neboli robene ziadne testy na sluch, ja mam pocit ze pocuje dobre, nas orl lekar aj pediater si myslia, ze nie a ze to ovplynuje aj recovy vyvin.. dakujem
@jerryjanka odvdacis sa mi tym, ze budete zdravucki 🙂
@modra1 ono klinicky obraz anginy a aj inych chorob nemusi byt jednotvarny..keby to tak bolo, tak sa neda seknut v diagnoze..ale jeden priznak moze byt pri viacerych choroba, choroba moze mat rozne prejavy navonok a plus ostatny klinicky stav
a angina e siroj´ky pojem..je strasne vela druhov angin
@sasomarika uprimne dala by som ine antihistaminikum su novsie, bez mensich vedlajcich ucinkov
ak ma laryngitidu atak antihistaminikum, kalciovy sirup a dalsie uz podla ostatnych priznakov
@mooc ak ma tekutiny za blanou bubienka / to nie je mazivo/ tak je to zdrojom infekcie a moze z toho aj ohlucnut ci ine vazne veci
pozri si moj clanok o nosnej mandli a o zapale stredneho ucha ..je tam rozpisane aj ako pomoct bez operacie, nie vzdy to zaberie
ako mu to zistili? ake mal tazkosti? nosnu mandlu mu kontrolobali?
@strapco13 ahoj, prosim ta, mam otazku, asi to nebude nic zavazne, lebo nemame ziadne starosti len zapach z uska, myslim, ze ho neboli ani nic, pravdepodobne to bude len stary maz v usku, len neviem ako sa ho zbavit, ked sa mu don pozriem, tak mu tam trosku mazu vytrca, aj som sa ho snazila palickou vytriet, ale mam pocit, ze mu ho tam len zatlacam... z druheho uska mu uz 3 krat vypadla mazova hrudka, z toho zapachajuceho iba raz, ked bol este malinke babo... teraz ma skoro 9 mesiacov, tak neviem, ci mu uska zle cistim, alebo sa mu len tvori viac mazu... mohli by pomoct spreje do usi? alebo ako sa toho zbavit? velmi pekne dakujem za radu.

@strapco13 v poriadku tak atb jej necham do konca tyždna ako povedali snad potom dlho nebude potrebovať.
ja nerada aj teplotu zražam umelo a atb to je pre mna humus 😅
kolostrum - no hej - ale mam tak že vytlačim ledva kvapku. takže neviem no.
beriem serlift