icon

Dali by ste dieťa so soplami do škôlky?

20. feb 2024

Dali by ste dieta so soplami do skolky.

anjelicek26
20. feb 2024

Definuj sople... zelene, zlte, stale tecuce, upchaty nos, ze dieta dycha ustami a je to pre neho obmedzujuce - nie... nejake posmrknutie sem-tam, ano to absolutne neriesim...

biglovemom
20. feb 2024

Ako pise
@anjelicek26 👌🏻

autor
20. feb 2024

Priesvitne a zacina kaslat tak hlienito

slavomira236
20. feb 2024

Aka sople a zacina kaslat urcite nie. Zajtra to bide uz horsie

zorkahorka
20. feb 2024

Ak zacina kaslat, tak nie. Je to infekcne. Zaciatok choroby. Teraz na to davaju v skolkach bacha, maju pokyny od hygieny kvoli chripke

laura2323i
20. feb 2024

Nie

autor
20. feb 2024

ok dakujem ya radz

zuzka565
20. feb 2024

Môjho dávam keď ma sopliky a aj keď kašle. Ale máme papier od alergologicky lebo on kašle a sople má od alergie a plus má astmu. Ale stále keď mu to začne tak idem s ním k dr nech ho skontroluje a mám istotu že nenakazi iné deti. Lebo tak by bol v školke minimum. A keď už začína byť chorý tak to už viem rozoznať a to ostáva doma.

martul
20. feb 2024

ja neviem, keby nebol MK čo by mamičky robili? To nestačí trošinku zdravého rozumu, to sa treba pýtať? Ale asi ani tá trošinka nie je,....
P.S. Skús pohľadať na klávesnici ? , určite tam niekde je.

janickazaryb258
20. feb 2024

já bych mu je radši utřela...

maciatkolulu
20. feb 2024

Pracuješ?

sirka9
20. feb 2024

@maciatkolulu co ma s tým spoločne to, či pracuje? Choré dieťa nepatrí do škôlky. Ona pracovať nemusí a aj keby, ma ostat doma. Potom dieťa nakazí ďalšie deti a bude musiet ostať doma aj iný rodič, lebo ... choré dieťa proste ma byt doma. A každý rodič by mal byť zodpovedný. A hlavne, dospelemu je na prd keď je chorý, nieto ešte dietatu

maciatkolulu
20. feb 2024

@sirka9 nuž ma to dosť spoločne. Lebo keď pracujúci človek necháva dieťa pre každý sopel doma,tak dopracoval,ak je to matka na MD,alebo proste nepracuje,tak si to dovoliť môže. A kľud. My sme dávali a aj dávame aj so soplom a aj kašľom,lebo MUSIME,tot pár km od rodnej hrude a deti záhadné nepadajú pri sopliku v škôlke ako muchy. A ovčie kiahne maximálne 10 dní a šup naspäť. Jedine ťažké stavy nie. Ono to vážne ide. A vieš koľko vynechal môj syn tento školský rok? Jeden deň. A nie nemusel si prejsť žiadnymi detskými chorobami. ATB mal iba raz v živote,bude mať 11. A to pre úraz. Zaujímavé. Takže pokiaľ pracuje a nemôže ho len tak pre sopel nechať doma,kľudne nech dá do škôlky,ak je doma,tak nech si ho nechá doma. Pochopila?

cookie29
20. feb 2024

@maciatkolulu toto je tu velmi nepopularny nazor 🙂 ale suhlasim.

maciatkolulu
20. feb 2024

@cookie29 mna fascinuje ako zrazu sopel prestane byť agresívnym infekčným ochorením úderom príchodu dovolenky,to už nie je problem zrazu decko so soplom,čo so soplom,aj s teplotou,kašľom ,vysypom ,s ATB nasupovať do lietadla,do plného hotela,do bazénov...to už nieeeee. Viď témy tu.

juliacenc
20. feb 2024

Kazdy to robi pretoze deti maju sople non-stop od jesene do leta.

vanilkovazmrzka
20. feb 2024

Chore dieta ma byt izolovane od ostatnych deti.

sirka9
20. feb 2024

@maciatkolulu je rozdiel sopeľ a sopeľ. Tiež pracujem a keď vidím, že to nie je ten sopeľ, s ktorým môže ísť, tak nejde. Ako k tomu príde potom ďalší rodič, ktorý je na tom možno horšie, aby musel ostať doma? Preto tam bola ta veta o zodpovednosti rodiča. Ten rozhoduje o tom, či je to ten sopeľ alebo " ten sopel". V niektorých škôlkach nezoberie so žiadnym. Pochopila?

maciatkolulu
20. feb 2024

@sirka9 úplne💪a prosím ťa,prečo si na mňa reagovala,keď som len položila otázku ,či pracuje so siahodlhym opisom o zodpovednosti? Tomu som neporozumela🤷môžeme sa baviť o farbe a intenzite aoplov a potom dôjdeme k nejakému záveru. Ale soplave decko a škôlka,je úplne normálne. Iba na sk sa z toho robí dráma ako sviňa. A určite patris k tým,čo by pri zaplatenej dovolenke a decku so soplom samozrejme nikam neodleteli.

sirka9
20. feb 2024

@maciatkolulu prečo? Lebo diskusia. Alebty si tiež asi jedna z tých, že keď má niekto iný názor ako ty, tak je proste debil. Pekný den

maciatkolulu
20. feb 2024

@sirka9 nerozumiem. Vazne nie. Opýtala som sa autorky a nie teba,odpovedala si mi za ňu s jednoznačným názorom,ba priam zaverom.A to tvrdis,že máš dve vs a nevieš diskutovať ,ale absolútne. Čo sa dá robiť.