icon

Dávali ste deťom BioGaiu?

ryskka
2. mar 2024

Ahojte davali ste vasim detom brobiotika? Davam 5 kvapiek denne maly uz ma 5,5 mesiacov zacina pekne papat s kakanim problem zatial nema aj ked sa stane ze nekaka den ale vraj u takych deti je to ok tak zvazujem ze by som zacala postupne vysadzat ze zacnem davat kazdy 2 den a tak postupne az kym uplne vysadime
Do akeho veku ste davali vy? Rozmyslala som ze ako dlho je idealne dietatu davat aby si Nato nezvyklo uplne a nevedelo bez toho fungovat
Poradim sa na poradni no chcela som vediet aj ako to bolo u vas ci ste vysadzali ci davate stale aj ked mate starsie deticky
Dakujem.

pribinak
2. mar 2024

Nedávala som každý deň, ak dieťa nemá tráviace problemy, tak to vôbec nie je potrebné

kacena4
2. mar 2024

ziadnym detom som nedavala zbytocne ziadne lieky ani vitaminy. aj tak je to vsetko chemia. jedine pri predcasniatkach kedze brali aj ine lieky mi odporucali a brali sme.

anavixy
2. mar 2024

Na probiotika si dieta nezvykne, tak to naozaj nefunguje... odporuca sa do 1. roka davat, samozrejme je to kazdeho osobne rozhodnutie ci dava ci nedava. Kazdopadne Biogaiu mozes rovno vysadit, ta je uz zbytocna, v tejto chvili by mu boli prospesnejsie probiotika Probiofix imun napr (treba sa riadit kmenmi ktore konkretne probiotika obsahuju). Pokial probiotika nechces davat, tak ich proste vysad a hotovo, nemusis ho od nich ani oducat ani vysadzat postupne, nic sa nestane..

dally55
2. mar 2024

@ryskka tiež som nedávala, pediatrička odporúčala ale dcéra mi kakala pekne nejak som nevidela dôvod, jedine keď som videla ze menej kaka tak vtedy

anavixy
2. mar 2024

Este dodam, ze probiotika sa nedavaju len kvoli kakaniu. V creve sa tvori imunita, zdrava mikroflora je zaklad vsetkeho, preto je dolezite vyberat si kvalitne pribiotika a cielene kmene, ktore su prospesne aj na imunitu, nie len na koliku (vhodne su napr Probiofix alebo Infant Dophilus). Ideal je davat dietatu vyvazenu stravu, jogurt, kefir, acidofíne mlieko aj fermentovane potraviny, ked je na to uz dost stare… samozrejme sa bavime o nedojcenych detoch.

zorkahorka
2. mar 2024

Nikdy som detom preventivne probiotika nedavala

bublinka1426
3. mar 2024

@ryskka skor ide aj to aby bol spravny obsah probio kultur v crievku...
detom sa velmi vyvija crevo prave do toho 1 roka, tak aby tam boli tie spravne bakterie v potrebnom mnozstve.
do 3 rokov je sustava uz plne vyvinta preto sa do 3r dava pozor na stravu.

ivka21
3. mar 2024

@ryskka iba 1 a 2 mesiac kym mal koliky

zuzanockamt
3. mar 2024

Probiotiká dávam denne od narodenia, má 4 roky. Staršie dieťa len príležitostne podľa potreby.

lb1984
6. mar 2024

@ryskka naša brala bio gaia od narodenia a na probiotikach je v podstate doteraz 🙂 nič sme tým nepo..... teraz ma 6.

simca06022011
6. mar 2024

Ak nema problemy nedavala by som. Za mna zbytocne. Moju z nutrilonu zapekalo viac, potom mala ra hnacku raz nie, davala som ale kratkodobo, asi mesiac max, prestala som. Davali sme infant dophilus.

nyphadora
6. mar 2024

@ryskka dcera ma 4 roky a probiotika davame stale bud biogaiu alebo lactoseven.