Dávali ste deťom Fenistil, aby ste sa aspoň raz do mesiaca vyspali?
Ahojte žienky dávali ste svojim detičkam občas fenistil aby ste sa aspoň raz do mesiaca vyspali ? Keďže Vám vôbec nespali a zaspávali Vám nad nadránom okolo 4/5? Zvykli si na to či ?
Co ma fenistil s tym aby dieta spalo? Ja som nikdy nic detom nedala,aby spali. A to mi prespali 5h z celého dna
Z mojej skúsenosti mal na syna fenistil opačný účinok, bol nervózny a spal horšie. Neodsudzujem ťa, zúfalé ľudia robia zúfalé činy. Neber si k srdcu tieto premúdrené odsudzujúce reči, oni zas robia možno iné veci ktoré by sa iným matkám nepáčili.neviem koľko má bábätko rokov, ale ak veľmi zle spí treba povedať doktorke možno to je aj neurologická chýba, možno je málo unavené, ak je dojčené je normálne že sa budí každú hodinu. Prinajhoršom treba navštíviť spánkovu poradkyňu.Mozno má aktuálne spánkový regres....držím palce
@denda007 ano,zufaly clovek urobi cokolvek. Lenze toto na odsudenie je. Ak uz chce dat dietatu nieco na spanie,tak urcite nie fenistil. To je chore. Moj syn spal fakt ma 6h z celeho dna,aj to nie vkuse. Dk 2,5r a mala som aj brigadu. No davat lieky na spanie som nedavala.
Ja ked som bola uz fakt na dne,tak som dieta dala svokre,sestre ci mame a spala a spala. Muz s nim byt nem9hol celu noc hore,kedze je sofer. Tak raz za cas ,som tk riesila takto
Kedysi sa dával deťom makový odvar, ale ľudia boli nevzdelany nevedeli čo im spôsobujú. Snáď už doba pokročila...
Je milión iných metód co môžeš skúsiť, napíš aké staré mas dieťa, aký má režim isto ti ženy poradia. Niekedy majú deti otočený režim, cez deň spia v noci hore ale to sa dá naucit
. Ak kojis prestaň piť kávu, daj si radšej medovkovy čaj. Isto existuje aj iné riešenie ako oblbovaky. Prinajhoršom nech sa cez víkendy ráno postará otec aby si sa vyspala, spi s nim poobede
@petulda333 tak super, ste dobrá mamina 🙂
Syn bral niekoľko krát fenistil kvôli chorobe (stav, kedy lekárka usúdila, že potrebuje fenistil a predpísala mu ho), nikdy by som mu nedala liek len tak, aby lepšie zaspal. Fenistil je pomerne dosť silný.
Skôr by som poriešila príčinu prečo bábo nespí. A ak naozaj nenájdeš žiadnu príčinu, a možno proste má také obdobie, tak treba spať s dieťaťom cez deň, kým dieťa spí a neupratovať, nech uprace a navarí muž/výpomoc (či už platená, alebo ochotná príbuzná).
Niekedy sa môžu prerezávať zúbky a postačí nejaké nové hryzátko, čo ho bude baviť viacej ako to staré, iný typ hryzátka ako máte a pod. Prípadne homeopatiká na zúbky.
Vyskúšala by som všetko možné: dojčenie, spoločné spanie, čítanie knižiek večer, ak už je bábo dostatočné veľké, tak medovkový čaj - upokojuje, prípadne nejakú zmenu režimu, napr viacej času cez deň vonku a možno sa upraví aj čas denného spánku a následne aj nočného...
mne určitú dobu malý večer zaspával iba v šatke. a bolo pre mňa oveľa ľahšie si ho dať na 20min do šatky, uspať a spolu si ľahnúť spať, ako riešiť hocijaký iný spôsob uspávania. časom ho to aj tak prešlo a začal zaspávať len pri dojčení po ležiačky. mával aj obdobie, kedy bdel každú jednú noc 3h. a nič bežné nepomohlo, tak som s ním vyspávala doobeda a v noci som piekla 🙂
je na prd, že sa nevyspíš, úplne Ťa chápem a chápem, že si zúfalá. Tiež som sa tak cítila. No potom som si uvedomila, že sa snažím o zmenu a zmena neprichádzala. Tak som sa prispôsobila dieťaťu a spala som s ním doobeda do 10tej. Pokiaľ máš takú možnosť, využi to... 🙂 tieto obdobia sa aj tak furt menia a o X mesiacov to už bude úplne iné.
Boze a co by som ja ako matka alergika dala za to aby som mu ziadne lieky nemusela davat aj ked aerius funguje inak ale aj tak...
@denda007 vobec si to nemyslim o sebe. Len som proti zbytocnemu tlaceniu liekov. A ak by som nieco na spanok dat mala,tak to, co nato urcene je
Tak toto by som nikdy neurobila, ale uznavam, ze ked bol naly chory a mal ho predpisany, po informacii, ze moze byt otapeny, mi aj napadlo, ze mozno aspon lepsie bude spat, ale nic take aa nestalo, bez ucinku 😀
@petulda333 tak ja som to nemyslela v zlom. Len som vás chcela pochváliť lebo každá matka robí pre svoje dieťa to najlepšie..
@denda007 jasne,chapem. Dakujem,ale aj tak si nemyslim,ze som dobra 😁 su aj lepsie matky
A Este ked do tejto burlivej diskusie poviem, ze nikde inde na svete sa Fenistil na nadchu (ak je virusova, nie alergicka) nedava 😅 v podstate logicky, ked Ma dospely chripkove ochorenie tiez Si nedava Antihistaminika, Ako by to Malo akoze fungovat?
@dovidopp nedávala a nikdy by som nedávala. Ak majú deti problém so spánkom existujú čaje na lepší spánok deti ktoré sú pre ne vhodné. Radim skôr sa orientovať a hľadať medzi nimi niečo, čo deťom pomôže lepšie spinkať.
https://www.drmax.sk/caj-dets-spanok-ns-20x2g-m...
Môj najmladší syn musel brat fenistil od bábätka, lebo býval veľmi často chorý, keď ešte nemal lieky od imunoalergologicky, tak často bral fenistil, ventolin aby sa mu rozšírili dýchacie cesty.. (je zrejmé bohužiaľ astmatik) a teda musím povedať že vôbec po ňom nespaval.. napríklad najstarsi bol vždy z fenistilu veľmi nervozny.. takže nerozumiem čo si od toho slubujes.. bola by som šťastná keby moje deti žiadne lieky nepotrebovali, lebo všetky bohuzial zdedili alergie a astmu po mužovi.. nikdy by som im nedala lieky kvôli spánku.. a to ti vraví žena čo riadne nespala už 10rokov, mám poruchu spánku a keď som mala tri malé deti, tak to bolo najhoršie obdobie, v noci som bola prebudena vždy po 2h a dokopy som spala Max 5.. mám dodnes z toho poruchu spánku a bojujem s tým .
@heidy222 fenistil kvapky su antihistaminikum. Rovnako ako gel, lenze ten pouzijes na stipanec.
Kvapky su primarne urcene na znizenie histaminu v organizme - napr. sa tym znizi opuch nosovej sliznice = lepsie dychanie…
fenistil tiez posobi na hladke svalstvo, svalovina dychacich ciest, rozsiruje priedusky = ulahcuje dychanie..
Ale toto vsetko zhodnoti lekar, a predpise v nevyhnutnom pripade, kedy je to napr. vaznejsie, nez len nejake prechladnutie, upchaty a neodsatelny nostek z inych pricin, kedy kratkodobo pomozu nosne kvapky..
takto funguju fenistil kvapky, esteze su u nas na predpis, a verim tomu, ze pediater ich predpise v relevantnom pripade
pri dlhodobom tazsom zaspavani odporucam toto https://www.pilulka.sk/pediakid-na-lahsie-zaspa... Je to na prirodnej baze
Moja dcera bola extremny nespavec a vrestala asi 23/7.Ale teda fenistil ma nenapadlo jej dat.🙈
Daj si s tým Fenistilom radšej po hlave🤦🤷

@dovidop ja Ťa neodcudzujem, viem čo to je sa šesť rokov nevyspat :( Ale nápad to nie je dobrý, naši užívajú Fenistil, len keď sú chorí na odporúčanie lekárky, ale nespia veru ani tak lepsie