Dávate dieťatku vitamín D Vigantol?
davate babetku vigantol ja mam 3 mesacnu dceru a nedavam robim spravne ake mate skusenosti s timto vitaminom
Ja som počula, že Vigantol je vraj nejaké svinstvo, ale neviem, to som podrobne neštudovala, davála som do 1 roka, teraz už malej nedávam, aj keď ešte nemá fontanelu celkom zrastenú, ale občas jej dám do jedla malú lyžičku makového oleja, obsahuje veľa vitamínu D v prírodnej forme, ja si ho dávam pravidelne.
ja som dávala Vigantol obom dcérkam myslím že do roka, roka a pol... jedna je októbrová, druhá novembrová, tak kým nemali ten rok a pol, čo bolo v lete, tak sme dávali...
Viagntol je liek,ktory ma kod SUKLto znamena,ze je v nom to mnozstvo vit D,ktore je deklarovane,v ostatnych doplnkoch vyzivy sa to nesleduje tak ako u lieciv.Vit D treba jednoznacne davat ak nevyhovuje Vigantol porad sa s pediatrickou o nahrade,
jaj a s Vigantolom sme nemali žiadne problémy, že bolesť bruška a a podobne.... baby ho akceptovali v pohode....
Ahojte,mne dcera zacala odmietať lyzicku s mliekom a vigantolom..proste to do nej nedam..tak davam na kusok chleba maslo a na to to nakvapkam...co ja viem,tak sa tento vitamin viaze na tuky..co myslite?
ahojte a poculi ste nieco tske ze je daco co sa da jednorazovo to decko a je to na tri mesiace neviete co to je mate stim skusenosti
@gabikacentrum kamaratke ho dala pediatricka hlavne kvoli tomu ze jej malej nechceli vyjst zuby.Po tomto jednorazovom D-cku jej za par dni plno zubov povyliezalo 🙂 Mne ho doktorka ani nenavrhla😕😕
@veronikajajcayova mne ho navrhla kvoli tomu ze dcera ma problemy po vigantole a bajby d od jamensonu mi neodporucila tak neviem ci to mam dat alebo nie
Prejdi z vigantolu na Baby D kvapky- firma Jameson...nam ich odporucila nasa lekarka... odvtedy pouzivame len tieto - su 100% prirodne no nie su na predpis... z vigantolu drobcekov boli brusko- obsahuje same (s prepacenim) sr.cky...
Sestra ma 7tyzdnove babo, tiez hovorila, ze maleho boli brusko, odkedy zmenila vigantol za BabyD, tak je drobcek spokojnejsi...
A este co sa tyka Vigantolu... V nemecku je zakazany...
@zuzanadringus to nie je pravda, my žijeme v Nemecku a normálne dostávame od pediatra Vigantol, akurát to nie sú kvapky, ale tabletky
@zuna89 sama si napisala, ze mate tabletky a nie kvapky... tak preco asi? Ja pisem o KVAPKACH...
ale veď pokojne, spojenie "kvapky vigantol" nikde nevidím. zohnala som si aj "slovenský" vigantol, keďže tie tabletky sú dosť nepraktické - rovnaký výrobca (Merck Darmstadt), identické zloženie, tak prečo teda?
Nepouzivam, dcérka mala z toho kŕče a vrackala, vysadili sme a nič jej nebolo, tot moja skusenost 😉 potom som kúpila jamieson kvapky, tie sme vybrali a odvtedy nič.
vigantol nie je len cisto vitmanin D , ale kombinácia ďalších pridavnych s*aciek.možno tie u niektorých babetiek vyvolavaju tie krce, vrackanie
Vigantol som davala len kratucko, presla som na tekute D-cko od Swanson
Ahojte, prosim vas zacala som davat kvapky viganol ale maly sa mi zda po nich strasne nepokojny a uplakany. Preto sa chcem opytat ci ked ste presli na iny D vitamin ci ste to riesili aj s doktorkou alebo nie.
A ktory D vitamin je podla vas dobry ?
Dakujem 🙂
@bbiibbaa ahoj,ja som presla asi po 2 mesiacoch a sama,doktorka som to len pov
@bbiibbaa sorry ale sibe telefonu. Doktorke som to povedala ked sme mali najblizsiu poradnu. V lekarni som si kupila prirodny vitamin D.
@bbiibbaa skus vymenit za devit alebo od jamiensonu,lekarke povedz podla toho aka je,ja som mojej nepovedala ze som menila lebo kamoska nasej spolocnej lekarke povedala ze dala jamienson a sprdla ju fest,uvidis potom ako bude zrastat fontanela,lebo ja vigantol zrusila no a fontanela nie a nie zrastat 8 mesiacov a rovnaka,tak som sa zacala bat a predsa babo uz vacsie mozno bude uz znasat vigantol tak ho dala nazad a uz fontanelka zacala zrastat
@bbiibbaa dr.nemusis nič vysvetľovať ani sa pytat, je to tvoje dieťa, kľudne kup od Jamiesonu baby D alebo aj Dvit nám pediater odporucil. Môjho malého tiež bolievalo bruško, maval obrovské kolíky a ja hlupana som si ani neprecitala pribalovy letak, plne som dôverovala dr., nepovedal mi že aj ten vigantol to môže zhoršovať. Pri druhom som už automaticky dávala iné decko. Treba ho ale dávať v troške mlieka, je rozpustný v tukoch.
Dakujem vam 🙂
Baby nestálo sa vám 2 dni som malej nedala vigantol po 2 dnoch som dala. Ráno a teraz mi 30 minút plakala strašne ricala ☹ nemohlo to byt že ju bruško bolelo stoho? Vkuse jej dávam inak ...stalo sa to vám to čo mne
@zarkabubko Nezazila som, ale bolo to pred casom davane do suvisu. Skus si to odsledovat, pripadne vymenit- ja som davala aj davam aj u velkych deti Jamieson, a v pohode.

vitamin D je velmi dolezity, hlavne v zime.. Poznam deti, co im to nedavali a su nejake vacsie a maju problemy s nozickami.. neviem, ci to ma s tym suvislost, ale vitamin D treba davat. JEDNOZNACNE. Je dobry na kosti, ale aj creva..