icon

Dávkovanie čapíkov Paralen pre dieťa s váhou 13 kg

3. jan 2025

Ahojte, maly ma 13 kil. Davkovanie na krabičke je 7-13kil 1 čapik, 14-20kil 2 capiky.
Dala som mu jeden ale teplotu tu nezrazilo, keď budem dávať zas ďalšiu davku môžem mu podať dva capiky ?

veronikaszabova
3. jan 2025

Nasa ma 13kg (ma skoro 2 roky) a davame len jeden. Dva sa mi zdaju vela pre tak male dieta.

autor
3. jan 2025

@veronikaszabova aj mne sa zdajú veľa ale už mam odsledovane že ten jeden nezaberie, maly ma hore dole 13,1-13,2 kg a uz bol teraz čas na další cipok tak som mu dala 1 a pol cipku, uvidím či to bude mat účinok takto len robim to so strachom ja som strašne opatrná pri liekoch 😃 a teplota mojho dieťaťa je pre mna taký stres boze….

beata_k
3. jan 2025

Daj 2. Ved vidis, ze je to malo. Neboj o pecen nepride. Hadam jej to nedavas kazdy den, cely mesiac.

autor
3. jan 2025

@beata_k ne nedávam, veď neteplotuje mesiac

autor
3. jan 2025

@beata_k zas blba nie som, len mam z tohi stres, ma rok a pol a je to moje prvé dieta a dnes ma tretí krát v zivote teplotu 😃 stále je to pre mna nové

autor
3. jan 2025

Mal 38,6 - podala som paralen 100 1,5 cipku a teraz po hodine ma 38,2 je to ok ? 😅🫣 keby som mohla zavolám si k sebe maminu alebo niekoho ale nemám nikoho

taktotedanie
3. jan 2025

To nieje to ok, malo by mu to klesat
Bud pripravena ist na pohotovost

beata_k
3. jan 2025

Teplota je nebezpecnejsia nez liek. Kleslo to malo.

autor
3. jan 2025

@taktotedanie Teplotu ma dnes od rana prvý deň a napriek teplote ktorá síce pomalšie klesala je plny energie, pije, je bez problémov to nie je stav na pohotovst či ? Táto tvoja veta ma zneistila 😅 aj tak vam dakujem, neviem s kým by som sa radila kebyže nie je modry konik 😅

fantaghiro21
3. jan 2025

My sa borime v chrípke od 20.12..
Vtedy dcére z ničoho nič vyleteli teploty,neskôr kašeľ ,sem tam vracanie z teploty (neskôr dostala aj stredná,muž. ..)
Trvalo jej to takmer 2 týždne. horúčky klesali veľmi málo ...
Chladila som (ak nie je zimnica) v sprche, poprípade omotat mokrý uterák okolo telíčka.
Dostatok tekutín je základ... Poprípade zaradiť rehydratácny roztok.
Ale staré je dieta? ..
Na pohotovosť ale ako každý doktor či sestra ti povie,tak treba 24hod od horúciek....ale závisí od toho,aké staré je dieťa...
Pri tých maličkých sa ľahko skĺzne k dehydratácii.
Ale ak fakt dobre pije,nevracia,.... horšie keby sa pridružilo vracanie,hnačky z teploty....

nyphadora
3. jan 2025

Daj nurofen cipky, nie paralen ani panadol.

autor
4. jan 2025

@fantaghiro21 ma rok a pol a áno všetko pekne papa aj dostatočne pije, nezvraciam vôbec a je plný energie ale musím poklopat od polnoci už vôbec nemal teplotu ale škaredý kašeľ ho drží taký hlienovy, dávam sirup

Držím palce nech sa z toho čo najskôr dostanete 🫣

fantaghiro21
4. jan 2025

Inak ,je veľmi dôležité zachovať maximálnu dennú dávku.
To,že by si dala ako jednorazovu dávku trošku vyššiu,nevadí .musíš ale zachovať Max obsah paracetamolu za 24hod ...
Ľahko si vypočítas podľa kg