icon

Dávkovanie sirupu Isoprinosine

honey666
1. máj 2025

Ahojte, dcera má uzivať sirup isoprinosine, každých 8 hodín. dalo by sa to nejak nastavit aby to brala kazdych 12hodin? To davkovanie na 8 hodin je nerealne, v noci ju budit preto nechcem. Bral to niekto kazdych 12 h?
Ďalej sa chcem spytat, na to zloženie, same parabény. Niesom s tym stotožnená vobec.

hopsas
1. máj 2025

@honey666 prečo ju nechceš budiť? My bežne budime ak lieky vyjdú na podávanie v noci a nikdy s tým decká nemali.problem furt hneď potom zaspali.

honey666
autor
1. máj 2025
@hopsas

@honey666 prečo ju nechceš budiť? My bežne budime ak lieky vyjdú na podávanie v noci a nikdy s tým decká nemali.problem furt hneď potom zaspali.

@hopsas má len rok a som rada ked vobec v noci dobre spi, cize budenie ak dobre spi premna je hroza

anavixy
1. máj 2025

Kvoli comu ho ma predpisany?

honey666
autor
1. máj 2025
@anavixy

@anavixy kašel, moraxela z výteru, opakovane skoro kazdy mesiac, chyta od staršieho zo školky.. momentalne ma velmi prieduškový kašeľ, a dala jej aj atb

nevenka
1. máj 2025

@honey666 tento sirup sme v zivote nedavali kazdych 8 hodin, ked napisala 3x denne, tak rano, na obed a vecer a ked napisala dr., ze 2x denne, tak rano a vecer.
Nemylis si to s antibiotikami? Lebo som este nepocula, ze by sa mal Isoprinosine davat kazdych 8 hodin.
Ja som uzivala tablety pre dospelych a to tiez len 3x denne, nebolo tam ziadne taketo presne casove rozpatie.
Ale ak mate ATB, tak tie musis davat tak, ze budes proste budit, ak su kazdych 8 hodin.

nevenka
1. máj 2025
@anavixy

@anavixy mne to davkovanie pride cudne. Jedine, ak beru ATB a doktorka chcela ulahcit, ze davat spolu s ATB....Inak neviem, preco by sa tento liek mal davat presne po 8 hodinach.

honey666
autor
1. máj 2025
@nevenka

@anavixy mne to davkovanie pride cudne. Jedine, ak beru ATB a doktorka chcela ulahcit, ze davat spolu s ATB....Inak neviem, preco by sa tento liek mal davat presne po 8 hodinach.

@nevenka nie naozaj, kazdych 8h, aj v lekarni na krabičku mi to napisali… čize myslite ze mozem davat R/O/V ?

luliu
1. máj 2025
@honey666

@anavixy kašel, moraxela z výteru, opakovane skoro kazdy mesiac, chyta od staršieho zo školky.. momentalne ma velmi prieduškový kašeľ, a dala jej aj atb

@honey666 nie sú to ATB, netreba dávať každých 8h, môžeš dávať 3x denne - ráno, obed, vecer

honey666
autor
1. máj 2025
@luliu

@honey666 nie sú to ATB, netreba dávať každých 8h, môžeš dávať 3x denne - ráno, obed, vecer

@luliu hurá dakujem 😀

anavixy
1. máj 2025
@nevenka

@nevenka Jaj, to som nejak ani neriesila ze po 8h 🙈 mna zaujalo to zavahanie nad zlozenim, ze ci teda je vobec nutne ho davat, ked autorka ma take pochybnosti.
@honey666 Kazdopadne, nie, nemusis ho davat presne à 8 h, denna davka sa ma rozdelit do 3-4 davok, ono sa naozaj odporuca dodrziavat urcite intervaly, ale zas no, nie su to atb… lekarnik napise co vidi v recepte, ale skutocne odporucanie je davku rovnomerne rozdelit.

miriamzba
1. máj 2025

Mojej rocnej som dávala iba ráno a večer, tj 1x za 12h, polku dennej dávky.

lenkakravcova
1. máj 2025
@honey666

@luliu hurá dakujem 😀

@honey666 tri krát denne, netreba to presne na minútu. Normálne keď sa ti dieťa zobudí potom.
A u nás ten sirup bola záchrana po asi mesačnej viróze. Od vyvrátila dvoch balení boli deti zdravé po zvyšok roka. Predtým nie a nie sa dostať cez kašeľ atď.

bibisa
Dnes o 11:16

Ak sa sirup podáva trikrát denne, denná dávka lieku sa má podľa oficiálnych odporúčaní v písomnej informácii pre používateľov ŠÚKL rozdeliť rovnomerne počas dňa. To znamená, že optimálny odstup medzi jednotlivými dávkami by mal byť približne 8 hodín.Ak by ste dávali sirup každých 5 hodín (napríklad o 8:00, 13:00 a 18:00), celú dennú dávku by ste dieťaťu podali v priebehu 10 hodín a zostávajúcich 14 hodín dňa (najmä v noci) by telo bolo bez účinnej látky.

Ako správne nastaviť časový harmonogram?

Keďže Isoprinosine nie je antibiotikum, netreba dieťa budiť v noci presne na minútu. Intervaly sa dajú prispôsobiť bežnému dňu dieťaťa tak, aby ste dosiahli čo najrovnomernejšie rozloženie:Snažte sa o odstup 6 až 8 hodín: Ideálne je využiť celý čas, kedy je dieťa hore.
Príklad harmonogramu:
Prvú dávku podajte hneď po zobudení (napr. o 7:00), druhú popoludní (napr. o 14:00 – odstup 7 hodín) a tretiu tesne pred spaním (napr. o 21:00 – odstup 7 hodín).Dodržanie minimálneho času: Ak občas potrebujete čas posunúť, 5-hodinový odstup sa dá akceptovať ako výnimka medzi dvoma dávkami, ale nemal by to byť pravidelný model pre celý deň.

Prečo je rovnomernosť dôležitá?

Liek Isoprinosine sirup stimuluje imunitný systém na boj proti vírusom. Na to, aby účinkoval správne, potrebuje mať stabilnú hladinu v organizme počas celých 24 hodín. Príliš nízke odstupy môžu jednorazovo zaťažiť organizmus a dlhá nočná pauza zase znižuje efektivitu liečby.

bibisa
Dnes o 11:23
@bibisa

Ak sa sirup podáva trikrát denne, denná dávka lieku sa má podľa oficiálnych odporúčaní v písomnej informácii pre používateľov ŠÚKL rozdeliť rovnomerne počas dňa. To znamená, že optimálny odstup medzi jednotlivými dávkami by mal byť približne 8 hodín.Ak by ste dávali sirup každých 5 hodín (napríklad o 8:00, 13:00 a 18:00), celú dennú dávku by ste dieťaťu podali v priebehu 10 hodín a zostávajúcich 14 hodín dňa (najmä v noci) by telo bolo bez účinnej látky.

Ako správne nastaviť časový harmonogram?

Keďže Isoprinosine nie je antibiotikum, netreba dieťa budiť v noci presne na minútu. Intervaly sa dajú prispôsobiť bežnému dňu dieťaťa tak, aby ste dosiahli čo najrovnomernejšie rozloženie:Snažte sa o odstup 6 až 8 hodín: Ideálne je využiť celý čas, kedy je dieťa hore.
Príklad harmonogramu:
Prvú dávku podajte hneď po zobudení (napr. o 7:00), druhú popoludní (napr. o 14:00 – odstup 7 hodín) a tretiu tesne pred spaním (napr. o 21:00 – odstup 7 hodín).Dodržanie minimálneho času: Ak občas potrebujete čas posunúť, 5-hodinový odstup sa dá akceptovať ako výnimka medzi dvoma dávkami, ale nemal by to byť pravidelný model pre celý deň.

Prečo je rovnomernosť dôležitá?

Liek Isoprinosine sirup stimuluje imunitný systém na boj proti vírusom. Na to, aby účinkoval správne, potrebuje mať stabilnú hladinu v organizme počas celých 24 hodín. Príliš nízke odstupy môžu jednorazovo zaťažiť organizmus a dlhá nočná pauza zase znižuje efektivitu liečby.

Tiež ma zaujímalo dávkovanie a na nete som našla takúto myslím si že veľmi pekne a logicky napísanú odpoveď