Dcéra má ekzém. Dali by ste na noc Ibuprofen, keď sa stále škriabe?
praskaju jej chodidla od spodu, kozna povedala, ze to je prejav exemu. natierame ju, ale chodi do skoly a bude strasne unavena, 6 rocna este nespi, skrabe sa. mam jej dat proti bolesti?
Fenistilove kvapky ? Od bolesti hoc čo čo je k tomu určené … kludne si zavolaj na pohotovosť oki povedia najlepšie … zajtra by som ju nedala do školy … nemá to zmysel ak je dieta unavene nebude mat z vyučovanía nič
predpisane ma take zyrtec kvapky, na zhorseny stav, nedavame to stale, ale teraz som jej uz dala miesto 5 kvapiek 10! mozno to ma z tych cokolad co jedli v skole na mikulasa, nechcela som jej do zakazovat a uz druhu noc mi nespi poriadne, co ju skrabe ten exem..
len fenistil kvapiky viem ze su na predpis, a nemam doma. mam doma proti bolesti panadol sirup, neviem ci je to vhodne..
Ak bude svrbenie pretrvávať prikúpte si holtov krém. Stoji cca 1,30 ale je to zázrak, môžu aj deti okrem dojčiat, strašne zapácha ale nepoznám nič lepšie a to mam hrozne atopicke ekzémy na rukách a aj 3rocnemu synovi zaberá. Ale natrieť len vo veľmi tenkej vrstve a ideálne len večer aby sa neskrabala do krvi a zaspala a počas dňa stále premastovat lebo tento krém vysusuje a teda popraskané päty určite nenatierat často, v hrubej vrstve a dlhodobo. Len v krajnom prípade keď je svrbenie naozaj neznesiteľné a na 100% zaberie a ozaj veľmi rýchlo.
co dala masti ichtyol a mliecnu kyselinu som jej tym samozrejme natrela dnes uz 3 krat, aj vodny kupel mala vecer s emulziou a skrabe sa a skrabe, nespi!
@sono2 kortikoidna je iba masticka locoloid, to ma nenapadlo, lebo to davam na ine casti tela. ale teraz mi uz zaspala. ja som ju nadavkovala vselicim, aj taky sirup volnedostupny na spanie sedalia homeopatikum som jej dala, no uvidime aka zajtra bude. lebo malo chodila do skoly v poslednej dobe, nechcem ju odtial brat, som rada ze sa trochu ucia v skole a nie su v karantene. tak ja ju taku "zdrogovanu" asi poslem.. a napisem ucitelke, ze keby daco pridem pre nu.
@agacela ano viem, ze cokolada nie je vhodna, ale ked ucitelka rozdava, tak neviem jej tu radost zobrat, ma tak malo radosti teraz, mesiac bola doma bez deti, tesi sa aspon na toho mikulasa, co nemaju ani vecierok, ani vystupenie a nemoze si ani tu cokoladku zobrat:! to som uz nezvladla, len som nevedela ze az tak strasne sa to prejavi.
dakujem vam, uz je to v pohode, ked mi zaspala, uz by som jej zo zufalstva dala ten panadol, keby mi to niekto odobril. ale nebojte sa, mala len zyrtec kvapky to ma predpisane, a homeopaticku sirup. viacero kremov, neotravila som ju i ked po skoro 3 hodinach uspavania uz som mala k tomu blizko..
@denkatn pocuvajte ma, ked to citam vidim seba pred x rokmi. Vy ste odkial? Ziadne emulzie ( oilatum ?)do vody tie oleje mastne ale v lekarni kupit ovseny kupel 2 x do tyzdna dajte do vody potom len osusit ookozku uz neumyvat mydlom. Kupte si krem cerave take bledomodre na premastenie pokozky, ak chcete mi napiste aloe vera ma vyborne produkty na ekzem. Ak nechcete aloe dajte si napisat advantam - slaba kortikoidna mast. A na noc claritine, a mastit mastit cez den na noc a urcite chodte ku koznej. Ak ste z BA poradim vam kam. Ziadne sladkosti, ziadne cierne a cervene veci na oblecenie su napustene niecim. Skin cap krem je tiez super. Ziadna avivaz a len bavlnene veci. A smer alergologicka a kozna. Tie oleje nedavajte do vody naozaj a nekupat casto a pouzivat detske modre mydlo bupi. Keby nieco mi napiste ss. My sme si to
Prezili , 3/4 roka sme v noci nespavali. Niekedy je uz potom ak je moc zle dieta preliecit atb …
@tatiana1980 ale tie emluzie do vody nam predpisala kozna... snazim sa aby nosila bavlnu i ked je to stale tazsie, zevraj vsade davaju primesy, bavlny zevraj uz bude malo. Avivaz nedavam. dakujem za tipy, ostatne prezistim, trochu sprisnim dietu. bude lepsie. ovseny kupel mozem kupit hned zajtra. mydlo buppi pouzivame. nekupujem nic parfumovane ani farbene. ale ze uz nemoze ani od ucitelky cokoladku na mikulaša. slak ma trafil.
@denkatn fenistil alebo dithiaden
Z vlastnej skusenosti a zo skusenosti s dcerinym ekzemom odporucam: Bioderma atoderm sprchovy olej a telove mlieko pouzivat denne niekolko krat,pripadne aj sos sprej od biodermy. Porieste alergiu a stitnu zlazu. Vacsinou antihistaminika su v takychto situaciach nevyhnutne. Aspon dovtedy, kym sa nezlepsi stav. Musite odsledovat, ktore potraviny su najvacsi alergen a tym sa vyhnut. Pomoze aj kupel v hypermangane. Drzim palce.
@denkatn ak mate zyrtec tak uz nedavat fenistilove kvapky! Musite dodrzivat liecbu stanovenu lekarom, a tiez dodrziavat dietu, oblecenie idealne biele, bavlnene. Stale sa da najst kvalitne bavlnene, ale lacny spas to nie je. 🤷🏼♀️ Zyrtec kvapky davajte na noc, dieta moze byt po nich unavene, cize nie rano ked ide do skoly. Opytat sa doktorky na kupele a cez leto ich absolvovat.
@denkatn syn má ekzém a toto mikulášske a vianočné obdobie sa preškrabe kvôli zvýšenému prísunu sladkostí. Skúšali sme kadečo, ale zabrala jedine Bioderma Atoderm Intensive Baume - do sprchy a telové mlieko. Telovým natierame 2xdenne. Odkedy používame túto kozmetiku a obmedzujeme prísun cukru, už nepotreboval kortikoidy. Nevšimla som si, že by mu niekedy pomohli akékoľvek antihistaminiká.
@denkatn syn berie sirup Aerius, je na prddpis, podla kožnej su fenistil kvapky uz slabe, kedze sa davkuju podla vahy. Keď mal horšie obdobie predpísala nam aj tabletky, po tych ho kazdy večer úplne vyplo. Prestala som mu ich davať. Skús zavolať obvodnej, ak povieš že nemôže spať koli svrbeniu určite jej niečo predpíšu aj cez telefon v tejto situlacii. Vysadila by som určite čokoládu a citrusy.
ahojko necitala som vsetky prispevky ale nevymyslaj s fenistilom, zyrtek kvapky je to to iste len s inym nazvom je na potlacenie alergickej reakciee /skriabania/ urcite jej ich davaj stale aspon 5-7 dni inak nemaju vyznam nenechaj ju trapit sa to nestaci dat 1x kvapky
@denkatn necitala som uplne vsetko, ostala som v soku z par tvojich komentarov, kde si rozpisala snad polku lekarne, snad ju nepchas vsetkymi tymi liekmi naraz..
pediatricku si navstivila?? predpise vhodne veci..
mam pocit, ze to bude ekzem, alergia na cokoladu, mala som to ako decko aj ja, mama ma mazala kremami z lekarne, predpisane, nie volnopredajne… sup pediatricka, ta da ziadanku ku koznej a kozna vas vezme hned

@denkatn skus fenistil