Dcére sa v spánku zastavuje dych
Prosím vás, moze to byť kvôli nádche? Pred touto nádchou sa to už stalo možno 2x - čo ja registrujem. Je veľmi často chorá (nádchy)
Dych sa zastaví aj na 10s. Som v strese. Čo to môže byť a aké vyšetrenia nás pravdepodobne čakajú?
Niekto osobne skúsenosti?
Ďakujem
nosne mandle,treba skontrolovat
Apnoe, detský neurológ... potrebujete spánkové eeg vyšetrenie spraviť.
Ja to riešim asi 2roky tiez som si oslavovala kedze pri nej vecer pozeram mobil ked spi lekari Ze nic....boli sme na kardio detska zevraj je to v norme tak neviem ma momentálne 5r
@zuzkaa1991 nosné mandle ste tiež riešili?
Najčastejšie je príčinou spánkového apnoe u detí zväčšená nosná mandla. Takže treba o tom povedať pediatrovi/pediatricke a predpokladám, že ako prvé pošle na ORL vyšetrenie kvôli mandliam.
@neznamaznama ma vyberať ale nedavam kedze ine ťažkosti ako upchaty nostek nema raz za cas.....
@zuzkaa1991 ani syn nemal iné problémy, ani chorý nebýval a lekár zhodnotil, že nechápe, ako je možné, že s takými mandľami nebýval chory. Že je dobre, že sme ich dali vybrať.
@neznamaznama tak ideme opat na orl ale buduci mesiac alebo v maji....asi uz menej ma musim odsledovat to.... a zas moja je casto chora ale je vazne...tento rok aspoň 5dni vydrzi doteraz bolo 1 az3dni
@zuzkaa1991 @neznamaznama my mame tiez zvazsenu mandlu +++ aj sluch ze okolo -320 ,len ona nema zaoaly,ani nebyva nejako chorlava akurat nadchu a ked ma sopel tak sa jej aj oko zahlieni.Boli ske na orl daka zodak a spek a kontrola.Mozno ak to bude robnako zvazi operaciu.Ale ja nieoem za operaciu.Ja vyckaˇ snad z toho vyrastie.Neveim sa rozhodnut odradza ma narkoza,skor by som volila lokalnu ale je mala 4r.Kebyze to robi toe tak vo vyssim veku lokalnu.
@elmivelmi to je moj nazor kazdy krcar chce vyberať mandle len ja som si povedala presli sme 3r (od 2.5r chodi do škôlky) stale je to lepsie a lepsie len som si povedala ze budem ju davat na kontroly s uskami ak jej bude tlacit na usi vtedy dam prec jej...ale detska sestrička tiez povedala zbytocne kedze vedia ze je max prechladena žiadne vazne choroby kedze krv a imunitu ma ok.....len akurát minulý týždeň prvýkrát schytala zapal priedusiek aj covid dala 2 dni soplik len
@zuzkaa1991 ni moja nebyva takto chorlava a to je predcasne narodena,aktar ze v noci chraoe ,nosovo rozprava a ma tie usi zalahnute.Zatial ze nie na opku alw tak +++ uvidim co bude po lete ,u nas sa to v kolektive zacalo,ako nastupil do skolky.

Vek 3r