Dcérka je stále skapatá z očí. Čo mám robiť?
Baby ja som už zúfala moja mala je vkuse skapatá z oči neviem čo mam robiť červenú šnúrku nie a nie nosiť čo jej mám dávať alebo čo pomáha?Poradte prosím vas
@mibi41 no preesne ako nas..ja si uz pocas z toho myslim ze:oci do riti a nie na neho a potom kedd nas nikto nevidi ho pospluvam..ved nie raz sa mi vonku stalo ze ho niekto videl a ked sa isiel ukladat na spanok tak nie a nie zaspat som ho pospluvala a zaspal hnedd.
@sissika jasné
@warholette tak bud rada ze to Tvoje este urieknute nebolo!!A nemas s tym skusenosti!!A nevysmievaj sa!!Nehovor hop pokym nepreskocis!!
@warholette vidno ze si nezazila..nekomentuj...ti ludia co v to neveria tak ani nevedia o co idee a ddieta im moze ricat do osaletia a oni s nim behaju po lekaroch...a staci odrobit...
nechapem z tychto bosorackych praktik... ze vyplut oko. vam by mal niekto kazdy vecer naplut do oka, ci by sa to pacilo... 1000 rokov v historii... alebo zarezat do veraji. rozum sa mi zastavuje...
zeny, vam sibe aj s vasimi praktikami!
@vivienka26 si mlada, prestan uvazovat v intenciach starych babiek a tetiek!
@maca_p nezazila si nekomentuj..ak by ti dieta ricalo a toto jedine zabralo tak neviem ci by si inac nerozpravala..a zoci neplanujem zazit nikomu...
@vivienka26
@mibi41
@svetlusska mojim deťom sa toto stávalo vždy, keď sme išli k svokrovcom.. Bývajú v malej dedine a každý každého pozná.. už sme len prešli prvú krčmu a mne sa urobil pupák na jazyku.. Väčšinou po prechádzke po dedine som potom mala s deťmi veselo ale neprešla ani minúta od vyplutia a bol klud. Keď mi to svokra prvý krát povedala, tak som na ňu pozerala, že či jej fakt nepreplo.. ja dievča z mesta.. nikdy som urieknutie neriešila, červená stužka bola, ale inak nič.. Nič podobné sa nám ani nestalo, tak som sa o to nezaujímala.. no a potom sa to stalo a ja som bola ochotná urobiť čokolvek, čo svokra povedala, lebo to bolo hrozné.. A čuduj sa svete, hneď to prešlo.. Mne je v podstate jedno, čo si o tom myslia iný.. viem, že je vela vecí, ktoré sa priečia rozumu.. verím v Boha a tiež ho nikto nevidel.. cez to všetko verím, že je.. Tak asi tolko..
Každopádne maminy, čo máte nejaké problémy s nevysvetlitelným plačom, tak sa nebojte opýtať.. dieťatko sa nemusí trápiť.. dá sa to pekne zvrátiť.. 🙂
Inak len tak pre objasnenie privelmi starostlivým.. moje deti nemali ani raz infekciu očiek. 🙂
@maca_p nahoddou niekedy rady starych babiek su ucinejsie ako lekari...
@zuzana581 no ja som tiez s dediny a teraz ked som tu s malym tak to je ddes..kazdy zee aky zlaty chlapcek a maly hned zoci..minule jeeeeedna bosorka dosolova utekala za kocikom lebo chcela vidiet malehoe nastastie bratova frajerka tomu zabranila rychlo isla domov..o tej babe je zname ze dokaze ublizit...znamy su kupili dom veedla nej, raz tam bola pozriet a oni tam odvteedy nemozu byt...strasi ich tam dovteedy to bolo ok...mne je tiez jeeedno co si mysli iny hlavne ze maly mi neplacka....a malemu odrabania nikdy nic nebolo ziadna infekecia nic akurat sa mu poleepsilo...
@svetlusska ano, uplne relevantne... ocikanou plienkou potriet oci, naplut do oci. vidim v tom velke pozitiva a logickost konania materi... namiesto toho, aby ste trocha prekrvili organizmus, zaujali decko, tak ho budete patlat kade cim. a tie cervene masle, snurky, tak to je cisty vymysel!
@svetlusska presne staré bylinkárky a nie len tie.. V rôznych kmeňoch sú aj dnes napríklad šamani, ktorí dokážu veci, čo sa priečia rozumu.. ale dejú sa.. Na svete sa deje plno vecí, ktoré nevieme dostatočne vysvetliť ale dejú sa.. Neviem prečo sa v dnešnej dobe ludia dokážu pozastavovať nad takými vecami.. Možno v tom stredoveku, ktorý tu už bol spomínaný áno.. vtedy to nechápali a upalovali ženy, čo sa vymykali normálu, ako čarodejnice.. ale dnes vieme, že to boli prevažne ženy, čo sa zaujímali o bylinky a rôzne rituály..
@mibi41
@svetlusska
no nie, vazne, ako mi to vysvetlite? cim je vase dieta take specialne ze si ho ostatni vyberu za ciel urieknutia? preco ste prave vy a vasa rodina tercom urieknutia a nikto iny? to si musite o sebe skutocne vela mysliet, ked namiesto fyziologickych a logickych pricin placu hladate pricinu v ludskej zavisti a nenavisti.
@zuzana581 ja osobne som pred polrokom mala take silne zoci ze mi bolo jeedno co spravia,ja som nevedela o svete vsetko som videla hmlisto bolo mi zle a v hlave milion spendlikov...podarilo sa odrobit alee muselo az 9 ludi odrabat...ani maleho som neudrzala na rukach a len spat :(
@svetlusska btw. ja mam asi dokonale deti, ked ricali, tak akurat z novorodeneckych kolik, to je vsetko. pomasirovat, rektalna trubicka a bolo. a nie cary mary. tak toto ja na slovaci nepochopim, ako adokaze byt ovplyvnitelna agenturou JPP
@svetlusska posli tetu bosorku do nejakej ciganskej osady, ked ma taku moc odplasovat ludi. vies ako by sa jej na vychode podakovali, keby vsetkych ciganov vystrasilo niekam daleko? 😀
Ja umývam dcérke tváričku odvarom z čistca, a hovorím "všetko zlé od mojej (poviem dcérkine meno) preč" a odpľujem si 3x nabok a takto to opakujem 3x na jednu a 3x na druhú stranu, samozrejme spolu s umývaním tváričky. Pred samotným umývaním jej dám z toho odvaru (je to predsa čaj) lyžičkou do pusinky. 🙂
@warholette a cim som bola ja ako 3 rocna a teraz ako 25 rocna taka zaujimava ze som skoro zomrela? ako 3 ročnu ma doniesli na rukach, nechodila som, nerozpravala akuat som bola biela ako stena ako mrtva...babka mi odrobila a domov som sla po vlastnych..a teraz pol roka dozadu ak nie odrobenie zoci tak tu uz nie som ...lekari by ani neveeeeedeli co mi je...neprajem to nikomu...poznam veeeeeeeeeeela ludi a nie len my a nasa rodina ktory sa s tym stretli, tak nerozprav ked nerozumies....ano a co by si ty hladala aku suvislost ak by si videla ako ti dieta zomiera pred ocami a lekari nevedia co mu je????by si sa uchylila aj k zoci len aby si ho zachranila....
@zuzana581 ako mozes v jednom prispevku napisat, ze veris v urieknutia aj v boha?
Viera v boha a vsetky tieto poverove praktiky sa navzajom vylucuju, kedze ako veriaca mas verit v Jezisa Krista a nie v rozne povery. A pises, ze si nikdy neriesila povery ale nosila si cervenu stuzku..tak ako? ;)
ach zeny zeny.. mna by len zaujimalo, ako je mozne, ze ak neverim na urieknutia/zoci a podobne, nikdy sa mi to nestane. Ze sa to teda stava len ludom, ktori na to veria.
a pripajam sa ku ..stredovek neskoncil, stredovek trvaaaaaaaa... 🙂
@maca_p moj maly ziadne koliky nemal, bolesti bruska a zoci sa prejavuju inac...ale to ti tazko vysvetlit...no zrejme by ta presiel smiech kebyze mas na krku hypoteku na dom kde byvat nemozese....
čítam a nestačím sa čudovať,že sa zas mienite vadiť...však kto chce robiť uhlíkovú vodu ,čistec kúpele či hocičo iné a verí na to,tak nech verí,kto neverí,že sú veci medzi nebom a zemou,tak nech neverí...a keď sa chce autorka poradiť,tak rady typu,že never,lebo len staré baby veria na čarovanie.tak také rady jej figu pomôžu...bez vetra sa ani lístok nepohne,mne osobne sa nepáči postoj,že však my sme moderné ženy a tie pred nami boli sliepky a nič nevedeli o živote....
@janinah no vadit...nema rada ak ma poucuje niekto kto o tom nic nevie, nezazil...
@monyccka písala som, že som dávala deťom červenú stužku, ale neriešila som to.. Neverila som ani že sa také niečo deje, tá stužka bola len tak.. dáva sa to, tak som dala.. Ale keď sa stalo, že moja dcéra bola urieknutá, tak som uverila svokre, čo treba robiť a pomohlo to.. Odvtedy som vedela, že to existuje.. A ešte raz opakujem, to nie sú poveri, ale je to o energiách.. Nechápem, prečo by sa mala viera vylučovať s energiou, ktorá negatívne vplýva na malé deti..
@svetlusska mam hypotekua dokonca v panelaku mame aj ciganov. aj ti potencialne nebezpecie. ale nebudem si vymyslat storky o urieknuti, to ozaj nie... a este k tomu o straseni, alebo co.
@maca_p nevymyslam naco...je to realita..ale to je viac menej jedno...
pááááááááááááána, ta to je výroz "skapatá z očí", to keby som o svojom decku povedala, tak ma manžel s krížom ubije 🙂
na také veci neverím, ani ty by si nemala 🙂 kto tomu verí, tom usa to stáva 🙂
@monyccka veru veru, nikdy by ma nenapadlo, že ked je moje dieťa uplakané, tak je urieknuté, alebo nedajbože "skapaté z očí" či jak sa to povie 😀 😀 😀 😀 😀 idem umrieť z toho výrazu.. aj dieťa je človek, ja tiež mám jeden den dobrú náladu a druhý den zlú 🙂 je to proste tak, a nie že ked mám zlú náladu, tak ma niekto "uriekol": :D

@svetlusska super,toto mozno zaberie.Ja ked vidim ze sa na neho niekto dlhsie pozera,usmieva tak uz pre istotu mu splujem cielko. Maly je tiez blondacik modre ocka a baculate licka,tak vsetky tetky ho obkukuju :\