Denné pomočovanie dieťaťa staršieho ako tri roky
Ma tu niekto dietatko ktore sa po tretom rocku cez den extremne casto pocikava?
mali ste dakto podobny problem? ako ste to riesili?
@gromkaver nam prave psychologicka povedala, ze inteligentnejsim detom sa to castejsie stava, tiez mame ten pripad. Takisto v skolke sa to pomerne rychlo zlepsilo, lebo pred spoluziakmi sa aspon trochu hanbil (a ako som neskor zistila, ucitelky mu nedavali pit...), a potom prisiel domov zo skolky a uz sme len prezliekali. Akonahle nebol v skolke, tak cvrkal, aj na navstevach, vyletoch... Super trapas bol, ked sa s nim hral kamarat co bol u nas na navsteve, syn si nanho sadol a cvrkol 🙄 Akurat ze to jeho cvrkanie, to je kruh s priemerom 10-15cm na teplakoch + slipy samozrejme riadne mokre.
Na mensie deti su dobre treningove nohavicky, maju kusok savej latky a na tom nepremokavu latku, nezachyti to cele pocikanie, ale na cvrknutie staci, aspon sa nezamocia hned aj teplaky. Ja som takych usila asi 20ks a dlho sme to pouzivali, lenze on to zacal brat tak, ze do toho moze vypustat kompletku, tak som to musela zrusit.
hlasim dnes som malu davala stale curat samu ju nenapadlo a raz sa prechcala uplne vonku a raz velky mokry flak. a toto je rekord. samu by nenapadlo ist. inak nasa ties rodinneho kamarata na kompletku ocurala .....
@fufina1 ahoj, ja osobne nemám s týmto skúsenosť, len sledujem témy okolo 3-4 roč.detí . Ideme o 2 týždne do škôlky, tak uvidíme čo nás čaká. Ale kolegyňa mala podobnú skúsenosť ale s kakaním a pomohol im nejaký psychotronik či niekto taký. Neviem presné podrobnosti, ale 2 či 3 krát tam boli.
ahojte, moja od 2r. je komplet odplienkovana,nikdy sa potom nepocikavala ani v noci. teraz nastupila do skolky po dlhsej pauze a hned v ten den zacalo u nej "cvrkanie". chodila do skolky aj predtym a nikdy nebol s tymto problem, tiez podla mna nema stres zo skolky lebo sa tam tesi, neplace atd.. tak sme nabehli k dr.ci nema prechadnuty mechur lebo stale tvrdi ze ju nutka na cikanie a par x to skoncilo 5korunou v gatkach. zaver je ze je zdravotne v poriadku, moc ok, cize sa mame zamerat na tu psychiku, neviem teraz co robit. je to niekedy fakt stres aby sa mi nahodou niekde nepocikala. tiez ma napadlo ci sa nestalo nieco v skolke, napr. ci im nepovedali ze na prechadzke alebo v jedalni sa nemozu pytat cikat atd. a to to mohlo vyvolat, fakt neviem.
@quaxi neviem, predtym sa to nikdy nestalo a teraz sa to deje niekedy aj doma. je to skor opacny problem ze boli dni kedy sa vkuse pytala cikat a nevedela sa odlepit z wcka, akoby sa bala ze sa pocika 😝 dnes si cvrkla v skolke ale ona to ucitelke nepovie, sa bojim ze ked sa jej to stane aby nebola potom v mokrom a v tejto zime duplom.... na stare kolena taketo veci riesit, no jo...
@rainee aj nas vzdy zatlkal, nepriznal sa, a kedze mu zacal hrozit kvoli tomu vyhadzov zo skolky, tak som bola aj rada. Davala som mu flisove teplaky, tie su na dotyk suche a teple aj ked su cvrknute. Ale viac smrdia. Ak to mate len tak kratko, tak mas velku sancu ze sa vam to aj rychlo vytrati, snad v tejto skupinke prilis dlho nepobudnes 🙂
@fufina1 ani nehovor, jak som napisala,. ze stale "kruzkuje" a hovorila som muzovi,. ze nie sme v tom jedini,. tak sa zazrakom od dalsieho dna absolutne nepocikal/nekruzkoval,. sama som nechapala a este sam chodil za mnou a ukazoval mi slipky. No ale teraz uz zasa asi tyzden opat kruzkovanie az cez teplaky, ide ma slahnut ☹, tento vikend (pia,so a ne) bolo okruzkovanych 17ks slipkov, dobre citate ☹, a to mal 4roky. Zaujimave je,. ze v skolke sa nepocikava ☹, uz tomu nerozumiem....
je to mozno zriedkavejsie, ale pomocovanie moze suvisiet aj s potravinovou neznasanlivostou. Je pravdepodobne, ze u vacsiny deti to ma inu pricinu, ale mozno to niekomu pomoze...je to trapenie, stoji za to skusit riesit aj tuto cestu. drzim palce
Nas sa zacal pocikavat, ked sme sa prestahovali. Asi to bolo pre neho stresujuce, hoci sa mu v novom byte velmi pacilo a ked som sa ho pytala, ci by sa nechcel vratit, tak rezolutne povedal, ze nie. Kazdu noc som dvakrát vstavala, dvakrát davala cistu nepremokavu plachtu i periny, dvakrát pustala pracku. Az som sa divila, ze nikto zo susedov sa na to nocne pranie neprisiel stazovat. To trvalo par mesiacov. Navsteva urológa nic nepriniesla, ze mame cakat. A tak sme cakali. Medzitým sme dali vybrat nosnu mandlu, kedze bola zvacsena. To pomohlo trosku. Najviac nam pomohol Hlivacek, ktory sme davali tesne pred spanim . Po druhej davke sa prestal pocikavat. Ci naozaj pomohlo to vybranie nosnej mandle, Hlivacek alebo jednoducho len uz dozrel jeho nervovy system, pripadne kombinacia vsetkych troch, netusim.
@fufina1 syn bude mat za mesiac 6 rokov, kazdy den mal priemerne 2 nehody - 10cm mokry flak na teplakoch. Mali sme ist na zmrzlinu, lebo dcera mala narodeniny, a on si zase cvrkol, tak som celu zmrzlinu zatrhla, jasne ze nasledoval velky plac, tak som mu povedala, ze ak si do svojich narodenin ani raz necvrkne, tak vtedy dostane, inac moze na zmrzlinu zabudnut hoc aj na cele leto :P Lebo unho je to uz vyslovene len lenivost, nic ine. Zazracne odvtedy vydrzal bez jedinej nehody. Noc samozrejme nepocitam, davam plienky a niekedy najblizsi mesiac by sme mali skocit zase na nefro, uvidim ci uz dostaneme lieky. Dcere sme na tretie narodeniny spravili velku ceremoniu, ze uz je velka a uz sa nesmie pocikavat, zatial sa drzi celkom dobre - prestalo pokakavanie (predtym 4-5x do tyzdna) a aj cvrkanie je zriedkave, mala aj uplne suche dni, najviac mala odvtedy 3 nehody a ani raz sa nepocikala cez denny spanok, to je v porovnani so synom uplne uzasne, ale nejdem sa este predcasne tesit, on mal tiez aj lepsie obdobia a vzdy sa to potom zhorsilo.
@fufina1 😖 , tak to ti nezavidim... a najhorisie, ze clovek sa to aj snazi neriesit, ale to sa proste neda 😢. Nastastie, ked je v skolke, tak je to pohoda, ale ako bol min.tyz.doma, tak ja uz nervy. Bol sice soplavy a nachladeny, ale podla mna to naozaj robi zo ziarlivosti. Vobec nepomaha, ze susedin maly ma 20 mes. a uz je cez den bez plienky!!!! sa vypyta aj kakat aj cikat a on sa ide vycikat a kruh ☹ a nepomaha ani to, ze mu ich dam vyprat... uz som to riesila aj po dobrom, ze teda ked bude mat "nehodu", nech si da ciste slipky, ale on to bral ako samozrejmost a vecer som ich na vani naratala 4ks... tento tyzden, je to zas oki, lebo je v skolke, ale fakt neviem vylustit ten rebus, preco to robieva?!?!?
@fufina1 precitala som si zbezne celu diskusiu, my sme si presli (a este stale prechadzame) niecim podobnym, maly sa nam tiez nie a nie pytat, okolie na mna pozeralo ako na neschopnu matku, ktora ho malo hresi, ktora ho neskoro zacala ucit na nocnik . . . plienku som mu zobrala ked mal asi 27mesiacov (pod tlakom okolia ze uz je velky a dokedy bude chodit s plienkou) vsetci mi hovoril ze uz je velky a ze uz musi vediet kedy mu treba, ale pytat sa nezacal. Ale nam sa aspon podaril taky uspech, ze ked som ho pravidelne davala tak sa nepocikal, ale kakal mi len do slipov ☹ , ale ked sa narodila dcerka nehody boli coraz castejsie, ked mal takmer tri roky zacal mi hnackovat - 5 pokakanych slipov behom hodiny a nato este kompletne pocikal cely gauc, vtedy som sa dostala az do takeho amoku, ze som nebola schopna prestat plakat (kto nezazije nepochopi) a tak som sa rozhodla ze sa predsa len vratim naspat k plienke (co som tiez dovtedy nespravila, lebo som to povazovala za krok spat) a ako som mu tu plienku dala opadol zo mna vsetok stres odrazu som bola kludna a asi aj on sa ukludnil, avsak aj napriek tomu som ho davala na nocnik v pravidelnych intervaloch a doma som ho tiez casto nechavala bez plienky, teda plienku mal hlavne na von, cca 2 mesiace po svojich tretich narodeninach sa zacal pytat najprv cikat a neskor i kakat, niekedy mam pocit, ze on tu plienku potreboval aby jej mohol dat zbohom. co ma ale trapi, je fakt, ze teraz ma 4 roky a stale nie sme za vodou, akakolvek stresova situacia nas vracia spat na zaciatok - ked mal 3,5 roka bol chory a potom maval caste nehody asi dva tyzdne, potom manzel ostal bez prace, a teraz zas zacal muz chodit na tyzdnovky a nase cikacia a kakacie traumy boli spat, trvali asi dva tyzdne, a sem tam sa este pritrafi, ale nam zas naopak, skor s kakanim ako cikanim, tiez chcem aby od septembra nastupil do skolky a mam obavy ze ho to zas tak vystresuje . . . 😖
prajem pevne nervy a co najskor dni bez nehod
@fufina1 Ahoj, sme na tom podobne ako vy. Môj malý bude mať 5 rokov a stále si cvrká ☹ . Bojujeme s tým od 2 rokov.Boli sme u dvoch urológov a vyšetrenia boli v poriadku. Boli sme aj u nefrologičky a tiež mal všetko v úplnom poriadku. Tri týždne pred nefrolog. vyšetrením sa to dokonca viditeľne zlepšilo. Na druhý deň po návšteve nefrologičky sme išli do wellnesu a odvtedy je to zase to isté, dokonca sa pocikáva aj v noci, co predtým robil málokedy. V poslednej dobe nechce chodiť do škôlky, tak možno je to psychic. pôvodu.Uvažujem nad návštevou detskej psychologičky. Najhoršie je, že keď je vonku chladnejšie a cvrkne si, nepovie to a zistím to, keď už má ruky studené ako žaba. Akoby mu to vôbec nevadilo. ☹
@fufina1 Ahoj, chcem sa spýtať či ste nejako pokročili, ak áno, čo pomohlo. Mám 3 ročného, nepýta sa vôbec. Ak ho nedám cikať, dociká sa do slipov. Chodí do súkromnej škôlky, ale začína to byť problém, pretože ani nenaznačí, že potrebuje. ☹ Tak neviem, či už má z tých našich nočníkových rečí blok alebo čo ☹
Ahojte! Vidim, ze diskusia je uz davnejsieho data, ale akoby som citala o sebe a nasej dcere. Je dobre pocut, ze v tom nie som sama, ze nasa dcera nie je jediny exot. Teraz ma 3 roky a 4 mesiace, od septembra chodi do skolky. Ked mala dva roky sa sama odplienkovala (podotykam nie na noc, to neriesi doteraz, stale ma na noc plienku), cca styri mesiace to bolo super a potom regres jak delo a odvtedy raz horsie, raz lepsie sa s pocikavanim borime doteraz a ako citam, tak mam sancu zosediviet kym to prejde.
Dcerka vsak nema cikanie "na salame", ona ide sama cikat, len teda casto s tym ze uz jej uslo do nohaviciek.. ked je mokra, tak jej to vadi a chce prezliect. Po kazdej chorobe sa jej stav vzdy zhorsi.
Boli sme samozrejme aj u nefrologa. Pri sone zistili, ze anatomicky ma vsetko v poriadku, ale po vycikani jej ostava mechur poloplny, skratka nevycika vsetko naraz a aj preto chodi cikat casto. Ale tiez to uzavreli stylom, ze co po dietati chcem, nemam stresovat a za inkontinenciu sa povazuje az pomocovanie dietata starsieho nez 5 rokov.
Dcerka je tiez velmi sikovne a chytre dievcatko, emocionalne je velmi vyspela a s tym suvisi, ze zacina mat problem so skolkou, lebo ona chce vsetko vediet, vsetko sama sama sama zvladat a toto cikanie si uvedomuje, ze nema celkom pod kontrolou a zacina sa za to hanbit pred ostatnymi detmi.. mi rozprava, ze ona radsej by do skolky nesla.. A to sa zo zaciatku strasne tesila a vobec neplakala, ze tam ma ostat bezo mna..
Hm.. no tak som sa vykecala ;)
Ale fakt je fajn vediet, ze mala nie je jedina, ze sa to stava, ze z toho snad vyrastie, vsetko sa jej dovyvinie a bude to OK 🙂.
Len teda asi nieco na nervy by sa chvilami mne zislo ;)
ahojte, citam, citam....a som este viac nestastna ako predtym. Mam 8,5 roznu dceru, ktora ma problem s pocikavanim uz skoro rok.......ja to nazyvam tiez,ze "NESTIHNE" Som zufala. Vzdy ma mokre nohavicky. Sedi....sedi...sedi a zrazu uteka...neskoro. Na nefrologiu sme chodili asi pol roka, davali nam nejake lieky na posilnenie mechura, al nic sa nedialo. boli sme na gynekologii...vsetko je vraj fyzicky v poriadku. Tak nam odporucili psychológa, tak som jednu psychologicku oslovila, a ta ma doporucila pred psychológom k jednemu panovi, ktory robi akupunkturu a pouziva prirodnu medicinu. Boli sme tam 2 krat, ale nic sa nemeni. Som uz zufala..... teraz j obdobie zimy a tak je to hrozne nohavicky, pancuchy, nohavice ,smrad a pranie, pranie, pranie......a ked si pomysim, ze tak sedi v skole.....je mi zle. Skusala som si najst nieco na nete, ale citam tu len to co som citat nechcela ☹
@zuzulazg Moja je o máličko mladšia. Bojujeme s tým už tretí rok. 😔 🤐
Tento rok som nabehla na inkontinenčné vložky. Také tie vyvinuté pre staré ženy. Ale chválim si. Malej dávam tie najmenšie a fakt že výborne sajú - ostanú hrubé nacucané a je menej prania. Lebo to páchnuce oblečenie zrejme poznáš... Každý deň aby človek menil, aj pančuchy/legíny aj rifle/nohavice + keď mokrá sadne do kresla, tak aj to kreslo zamočí. Nehovoriac o tom, že v škole ju kontrolovať nemôžem a ona sa učiteľkám neprizná. Tak sedí v mokrom, aj keď vie, že sa z toho zaparí.
Psychologička s tými plienkovými vložkami samozrejme nesúhlasí, ale po troch rokoch už ma to jednoducho nebaví. Proste chránim sama seba.
@jenns Moj ma 3roky aj 5mesiacov a tiez nestihal dojst, nejak som to neriesila a prislo to samo. Uz vzdy dobehne, niekedy sa zapozera do Tv alebo tak, tak ryyychlo bezi ledva stihne dat dole oblecenie ale stiiha 🙂 Tak sa netrap, ja myslim, ze je to uz otazka velmi kratkeho casu
Nepisem velmi na fora, ale tu musim, lebo donedavna sme sa s tym trapili aj my. Zakladna otazka: Su baby v skole spokojne? U nas sa to totiz v 9 rokoch vyriesilo zo dna na den zmenou skoly.
@pp2015bb moja má veľké trápenie, ktoré ale ani ja ani ona neovplyvníme, to by sa museli súdy trochu viac zaujímať o "záujem dieťaťa" 🤐 takže jednoznačne psychika, ale otázka je, čo s tým sekundárnym prejavom.

@fufina1
@quaxi ,. baby, my mame to iste, dieta celmi bystre, sikovne, od 2,5r. hovori "r", komunikacia na urovni vyspelehsieho dietata. stale si premietam, ci som na neho v dvoch rokoch netlacila, aby sa oducil. u nas ren rozdiel,. ze v skolke to nerobi a doma? uz ho davam na hanbu, nechala som ho vyprat slipy (to som myslela, ze bude trest pre neho, ale opak, mohol sa cvachtat vo vode ), a on na to uplne serie ☹... este povie, ze uz mam ten kruh v slipkoch ako olympijsky, no pochopte ☹ ... idem sa ale obj. k psycho, som zvedava, co povie a potom cam napisem... vsade ze to chce cas, kazde inak zreje a ked vidim, ze moj 13m. mi riez odmieta sediet na serbliku, tak sa uz o to ani nepokusam ☹....