icon

Deti a kofola

taniyahtaniyah
18. nov 2013

zdravim .davate pit detom kofolu?moj ma 5 ale este ju nemal .teraz ked vidi vianocnu reklamu na vanilkovu kolu hned by si dal=D

Strana
z2
majka35
19. nov 2013

@miss_shy
http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/82009-pozor-e...

tu je napríklad dôvod, prečo to deťom nedám, ale ako som písala, neznamená, že to nemali v ústach, len ja im to nekupujem, sme doma naozaj zvyknutí na čistú vodu, nám proste chutí viac, dokonca mi dcéra v sobotu na oslave narodenín svojej kamarátky odmietla piť detské šampanské a opýtala si vodu

majka35
19. nov 2013

@lubikan jasné, že neodolajú, deti sladké ľúbia, no ale ak rodič argumentuje tým, ved sladený čaj je aj v nemocnici, tak mi to príde smiešne...to je čo za sprostosť?

bielytesak
20. nov 2013

@taniyahtaniyah ja neviem,ale tusim obsahuje e 210.alebo e 120.nebezpecna....bol tu dakde o tom clanok o tych eckach.....vlastne je to chemia.....ja to sice pijem.Ale od travenia.

evickapooh
11. dec 2013

no moji maju 4 a 8 uz pili kofolu lebo svokrovci piju kofolu a vzdy maju doma...ale pravidelne by som to nedavala mojim detom...aj u nich piju len 1 max 2 pohare...viem ze to obsahuje dost kofeinu ,neviem presne kolko mg , UZ nie je uvedene na obale....neviem podla mna pepsi coca cola ci kofola nie je vhodne pre deti...ani moji rodicia mi nedali mi kofolu ani kolu ....lebo este vtedy bolo napisane na pepsi ci coca coly ze nie je vhodne pre deti a tehotne zeny....ale teraz uz to tam nie je napisane,vsetko je o peniazoch,nikomu nevadi ked bude mat o niekolko rokov problemy so srdcom.!(.. ci bude mat rednuti kotikvoli kys. fosforecnej(-lebo niekde som citala ZE tienapoje obsahuju kys. fosforecnu ktora obmedzuje prijem vapnika a horcik.)takze okostovat mu mozes dat v pohode ale pravidelne nedaj mu pit ani dospelemu neodporucam kazdy den .. precitajte si to... http://www.diskusneforum.sk/tema/coca-cola-a-na...

zukuvi
11. dec 2013

deti a kofola? mne uz sa toto spojenie nepaci! v ziadnom pripade by som take detom pit nedala. a argumenty ze aj tak je okolo dost chemie su zle, preco si nevybrat napr. aspon mensie zlo uz ked? nas pije cistu vodu, max.zihlavovy caj a kofolu mu nedam, ani my take nepijeme.

vivusika
11. dec 2013

@taniyahtaniyah náš 5 ročný zatiaľ ani neochutnal - nepýta si, dcéra 10 ročná maximálne 2dcl v lete na plavárni... ona najradšej čistú vodu. Ale u nás sa celkovo nevedú džúsy a rôzne farebné malinovky... máme domáci sirup a filtrovanú vodu, my fičíme na tom. Sem tam kúpim nejakú mierne perlivú minerálku, ale fakt iba občas...

mackova11
11. dec 2013

ako raz som bola svedkom ako jednemu dietatu nič také mamka nedávala dokonca ani lízatka nič také lebo to sú všetko škodlivé len biely jogurtik len čistú vodu, a poviem ti keď sa deti hrali a mali flašky vedľa seba a náhodou zobral jedno v ktorom bol dzusik to chuda behalo a medzitym pilo len nech mu to nikto nezobere,a na čo to je dobré možno práve s tým robia rodičia chybu, ako jasné že je to nezdravé a nemal by to piť denne, ale keď mu raz za čas naleješ trošku a vypije neboj nič sa mu nestane , aj dzusi a také veci obsahujú plno látok ktoré sú škodlivé ale pravdu mi povedz čo nie je v dnešnej dobe,

zukuvi
11. dec 2013

@mackova11 este jedna vec, su deti s diagnózami kedy take nemozu ani obcas, ani cokoladku ani dzusik,a bude sa musiet naucit s tym zit..

silvia527
11. dec 2013

no naša dcérka tiež kolu vyskúšala u svokrovcov nepáčilo sa mi to, ale také že deci a dva určite nevypije, dostáva pár ml na spodok poháru, a to jej stačí, priznám sa ja jej doma tiež na lejem občas to znamená zriedka lebo to neupredňostnujem ale na trávenie, mi kupujeme freeway kolu z lídl myslím si že je naj oproti kofoli koli pepsi kolu nič iné nevykúšala, keď je na obed niečo tahšie tak sa už nepozerám tak ako ked prvý krát , odgrgoce si a ja sa teším že sa jej ulavilo, a je to zdravé dieťa, to málo škodlivé vyženie tým že papá vela ovocia a zeleniny, väčšinou domáce aj mäso máme domáce takže..., a ten kus koli sa zmestí 🙂

mackova11
11. dec 2013

@zukuvi
áno sú , o tom sa nebavíme, ja nehovorím že sa bez toho nedá žiť, a ani nehovorím nech to má každý deň ale sem tam prečo by si nemohol vypiť jeden pohárik , však i tak sa tomu nevyhnete čím bude vačsie aj tak si dá, a keď sa im zakazuje a nedávate ani ochutnať, tak potom neskôr je to horšie podľa mňa ale to je osobný názor každého, či dať či nedať, ja by som určite dala ochutnať, a sem tam mu naliať pohár i tak sa tomu nevyhnete ani ked neviem ako chcete,

zukuvi
11. dec 2013

@mackova11 nie nevyhneme,ale ked uvidi ako mu to urobi zle tak si nabudúce rozmysli 🙂 ako napr, vcera ked mi odkusol kus salamy, skrabal sa celu noc a uz ju nechce ani vidiet 🙂 no budeme sa my rodicia musiet krotit, a ostatnym odkazujem vsetko s mierou, glg dva neuskodia urcite raz za cas

bielytesak
12. dec 2013

@evickapooh tak uz viem,z coho sa mi odvapnuje kost...uz tu kofolu nepijem,ale pil sdom 2 tyzdne a operovana kost sa mi stencila...zrejme z tej kofoly...

evickapooh
12. dec 2013

@bielytesak no to moze byt...neda sa to potrvdit ani lekar Vam isto nepovie ze to moze byt od toho...lekari vedia len to co s naucia na medicine....nevzdelavaju sa sice chodia na rozne skolenia ale tam sa len ucia o novych liekoch,chorobach -co je tiez len(sice v zakulisii)o peniazoch cele zdravotnictvo vratene farmaceutikeho priemyslu a zdr. poistovni je vsetko len o peniazoch...v terajsej dobe su uz ine priority...nie je je prvorade uzdravit ludi...ale to je uz ina tema...treba chodit s otvorenymi ocami ,a nepchat do seba vsetko co chuti... lebo nemusi t byt zdraviu prospesne.... ak ste mali zlomeninu tak by ste mali brat vit D s Vapnikom....prajem vam skore uzdravnie resp. zotavenie.!!!

warholette
12. dec 2013

a co tak vsetko s mierou? preco sa dnes vsetko tlaci do extremov "toto vobec" a "tohto jest kila"?
maly poharik kofoly na slavnostne prilezitosti ako vianoce alebo narodeniny je pre dieta predsa uplne v poriadku.

bielytesak
13. dec 2013

@evickapooh tak to je horsie ako zlomenina...ale konecne som zacal brat ten vapnik a j s vit.d....ale p.doktorka mi to neporadila...za 2 roky viem,ako to je vsetko,bohuzial...

nikuskanika199625
Autor odpoveď zmazal
domi2323
9. sep 2024

Ahojte mozem sa s len tak trosku poradot :D mam znamu ktora ma za par dni 2 r dievcatko . čo si myslite o tom ze mu dava na piti pesi - 2v1 cofolu capucino ? Nebude mat probelmy nejake ? Dekuji za odpoved

tamitamitami
9. sep 2024

Tiež si myslím že malá kofola 2-3 krát ročne dieťaťu neublíži. Určite to nie je vec ktorú má mať dieťa v jedálničku každý týždeň no ak ju dostane výnimočne v rozumnej miere nič sa mu nestane.

domi2323
9. sep 2024

Prave ze ona ale denne jej to dava ona ta mala skoro nic ine ani nepije len tie pesi a tak

Strana
z2