icon

Deti autisti - problém s rečou

23. apr 2023

Mamičky, tie ktoré máte deti - autistov, majú aj rečové problémy alebo nerozprávajú vôbec? Kedy Vám začali rozprávať? Mám 3 ročného syna a okrem pár základných slov nepovie nič. Je možné, že sa mi ešte rozrozpráva? Rozumie inak všetko čo mu poviem, len nerozpráva ešte. Bojím sa, že nebude rozprávať 🥺

kacena4
•
23. apr 2023

kazdy autista ma aspon min. problem s recou treba to riesit cez klinickeho logopeda

zuzuliennka1
•
23. apr 2023

ries cim skor logopeda, spec. pedagoga, vsade sa dlho caka, ked mas teraz 3r syna, budes rada, ked dostanes termin o pol roka najskor.
moj syn zacal mat vlastnu rec, hatlaninu, az teraz - ma 5,5roka
doteraz mlcal, ani zakladne slova, ani blabotanie, nic

evamarek77
•
Odpoveď bola odstránená
•
1mina
•
23. apr 2023

@evamarek77 prepacte zacal chodit do skolky ked mal necele tri rocky uz ?

autor
•
23. apr 2023

@evamarek77 Ake ockovanie to bolo prosim, ak mozem vediet?

evamarek77
•
Odpoveď bola odstránená
•
evamarek77
•
Odpoveď bola odstránená
•
rachel36a
•
23. apr 2023

To je velmi individualne...nas zacal rozpravat v 4 rokoch prve slova, v 5 rokoch vety...kkamoskina dcera ma 15 a nerozpráva vobec, a to rozpravala ked bola malicka

andrejka1974
•
23. apr 2023

Moja do 2 rokov rozprávala reagovala na meno a potom prestala a už nezačala a to ma už 11 rokov ,ale je to individuálne ale veľa autistov nerozpráva vôbec

deti95060810
•
23. apr 2023

až 50 perc. autistov nerozpráva vôbec... psychol. Zuzana Maštenová

fanyke
•
23. apr 2023

Synovec do 4r nerozprával, potom boli na delfinoterapii a vtedy začal. Teraz má 6 a hovorí vo vetach, nie ešte úplne čisto ale rozpráva aj odpovedá.

xsuzannex
•
23. apr 2023

Moj ked mal 3 roky este nerozpraval.. teraz ide mat 7, rec je cista, zrozumitelna. Len je tam porucha pozornosti a porozumenia..

deadlylucy
•
Odpoveď bola odstránená
•
anonymnasnazilka
•
24. apr 2023

my sme trojjazycna rodina, takze sme cakali dlhsie, ci sa rozrozprava.. v troch rokoch sme zacali riesit logopeda, ORL... potom sme ORL vymenili (podla prveho doktora ked zareagoval na meno, tak pocuje dobre..) no a ten druhy lekar nas odporucil na operaciu. vybrali nosnu mandlu, vysali tekutinu za bubienkom a zacal skladat vety prakticky hned. sluch nie je este 100%, ani rec este nie je tip-top, ale neda sa to ani porovnat.

autor
•
24. apr 2023

Môj sa ani nepýta na WC, stále nosí plienky. Niekedy povie, že robil kako, ale až keď je už pokakaný. Cikať sa tiež ešte nepýta.

henka123123
•
24. apr 2023

@anonymnasnazilka kde sye boli na orl?

anonymnasnazilka
•
24. apr 2023

@henka123123 v zahranici, nezijeme na SR..

luccija
•
24. apr 2023

A teda máš potvrdené, že je autista či máš iba obavy?ja poznám dievčatko, ktoré sa rozrozprávalo v 5 r, ale veľa s ňou pracovali teraz má 6,5 r a na pár zvláštnosti by si si to nevšimla.Vie povedať čo chce, kde bola viac opakuje to isté napríklad celé anglické vety z rozprávky popri hre, spieva si po anglicky.za 2 r veľký posun.Ale logoped, terapie špeciálna skolka

autor
•
24. apr 2023

@luccija Zatiaľ nemá potvrdený autizmus, ale mám obavy

luciazahornadska
•
7. máj 2023

Naša dcérka má detský autizmus. Do 3 rokov nerozprávala vôbec, potom začala rozprávať prvé slová. Teraz bude mať 5 rokov - dokáže si vypýtať, čo potrebuje, dokáže vyjadriť svoje pocity, potreby, niekedy sa jej podarí povedať aj 2-3 slovné spojenie. 🙂 Väčšinou sa ale vyjadruje jednoslovne. Netreba strácať nádej. 🙂